publicat la 16.02.2015
publicat la 16.02.2015
publicat la 31.03.2014
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu merisoare
Preincalzim cuptorul la 160 ºC. Punem hartie de copt pe fundul formei detasabile si ungem peretii acesteia cu unt. Intr-un bol incapator vom bate cele 3 oua cu tot zaharul, timp de 3-4 minute, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Adaugam untul moale (topit la microunde eventual...
Galuste cu prune
Spalam prunele, apoi le sectionam pe jumatate si le scoatem samburele. Daca samburele se dezlipeste foarte greu de pulpa, atunci le taiati de tot in doua iar cand le puneti in galusca lipiti doua jumatati. Pentru aluat procedam in felul urmator: facem piureul instant folosind apa...
Ciuperci umplute
Spalam ciupercile si le scoatem cozile. Tocam rosia si piciorusele ciupercilor marunt si le amestecam cu un praf de sare si cu cele 2 linguri de smantana. Asezonam cu piper dupa gust. Umplem ciupercile cu acest amestec peste care radem branza sau mozzarella apoi le coacem in...
Negresa pufoasa
Margarina impreuna cu zaharul, cacaoa si laptele se pun intr-o cratita de inox pe foc mic si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand margarina si zaharul s-au topit. Se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca (eventual punem apa rece in chiuveta si scufundam craticioara in...
Cum prepari cea mai gustoasa salata orientala cu maioneza
Cum prepari cea mai gustoasa salata orientala cu maioneza Se fierb cartofii in coaja si se lasa la racit sau ii dam repede printr-un jet de apa rece ca sa ii racorim. Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Taiem ceapa solzisori, spalam maslinele si feliem ardeiul gras, taiem si ouale...
Tort aniversar
Reteta de blat o gasiti la acest link: http://gabrielacuisine.ro/chec-parfumat-cu-lamaie-si-unt/ , este un blat umed care nu trebuie insiropat. Cand il taiati, veti obtine doua foi cu grosimea de 1.5 cm sau 2 cm, si ce va ramane (cu siguranta o sa va ramana) il mancati ca atare, este...
Prajitura cu foi de miere
Batem ouale spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea de albine. Acest amestec se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie. Apoi adaugam faina...
Plachie de peste
Se spala si se curata legumele. Taiem felii ardeii iar ceapa solzisori si le inabusim in ulei pana se inmoaie cu un praf de sare. Cand s-au inmuiat, adaugam rosiile tocate si foaia de dafin si mai lasam sa dea doua trei clocote impreuna. Asezonam cu piper si ardei iute dupa gust si adaugam si...
Chiftele
Punem carnea intr-un castron si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru. Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua si le amestecam in carne. Ceapa o tocam marunt si o inabusim in 2-3 linguri de ulei pana devine...
Spaghete cu sos marinara
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (aprox 8 min.), se scurg de apa si se spala cu un jet de apa rece. Sos marinara: Intr-o craticioara punem 5 linguri de ulei de masline si usturoiul zdrobit. Lasam un pic usturoiul sa se prajeasca apoi turnam sucul de rosii,...
Savarine
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile pana se intaresc apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana cand acesta se topeste (ca la bezele). Se adauga apoi galbenusurile apoi adaugam pesmetul si il incorporam in aluat cu o paleta iar la final, adaugam faina....
Spirale cu ciuperci
Scoatem foietajul din frigider sa se dezghete cu vreo ora inainte. Spalam ciupercile si le feliem. eu le-am feliat in robotul de bucatarie, apoi le-am pus l-a calit in cateva linguri de ulei impreuna cu ceapa tocata marunt. Lasam sa fiarba pana cand se evapora toat sucul lasat de ciuperci,...
Placinta cu afine, americana
Pregatim intai aluatul: Intr-un castron punem faina impreuna cu margarina taiata bucatele mici si cu sarea. Amestecam cu mainile pana cand obtinem un aluat sfaramicis, apoi adaugam apa si framantam cu mainile pana cand se desprinde de pe peretii vasului. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si...
Biscuiti digestivi
Punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare intr-un castron. Adaugam untul la temperatura camerei si framantam cu mana pana il incorporam. Adaugam laptele rece si omogenizam pana cand coca nu se va mai lipi de maini. Aluatul este tare si fraged si trebuie...
Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”
Impartim laptele in doua: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes. Pentru crema de vanilie , punem zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante (3-4 minute). Intre timp amestecam cei 200 ml cu amidon (doar 60 gr) amestecand cu un tel ca sa se...
Chec cu cirese negre
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana cand zaharul este dizolvat. Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o pasta ( aprox. 1 minut) apoi adaugam sucul de la o lamaie si coaja rasa de lamaie. Turnam aceasta compozitie...
Desert tort de ciocolata Tuxedo
Blat : Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat apoi le amestecam cu un tel sau cu o lingura ca sa se intrepatrunda bine. Daca avem robot de bucatarie le putem...
Ciorba de perisoare
Spalam si curatam legumele cu apa rece. Punem apa in oala cam jumatate, adaugam pastarnacul intreg si telina (cea pentru petiol o feliem), radem morcovul sau il taiem rondele, tocam ceapa marunt si ardeiul gras feliute subtiri si lasam sa fiarba la foc mic pana cand legumele se vor inmuia si...
Chec parfumat cu lamaie si unt
Se scoate untul cu 2-3 ore inainte pentru a se incalzi la temperatura camerei. Intr-un castron inalt mixam intai untul pana cand devine omogen, adaugam zaharul si frecam pana la incorporare. Separam oualele si adaugam cele 5 galbenusuri in untul frecat cu zahar. Mixam foarte bine. Punem...
Ciorba de fasole boabe
Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert). Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru...
Pilaf bulgaresc
Nu este mare filozofie la prepararea acestui pilaf. Spalam orezul in cateva ape apoi il punem deoparte pana inabusim legumele. Taiem felii ardeiul si morcovul iar ceapa o tocam marunt. Le innabusim in ulei pana se inmoaie apoi adaugam orezul si mai lasam putin pe foc pana orezul se albeste sau...
Cheesecake fara coacere
Blatul: Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si unt intr-un vas de yenna sau intr-o forma rotunda de tort (eu am forma de teflon cu fundul...
Salata de rosii cu patrunjel si masline
Se spala rosiile, se taie felii, ceapa se taie marunt, patrunjelul la fel, se amesteca toate cu sare, piper si ulei si se consuma alaturi de ce vreti voi sau simpla! Un deliciu garantat. Lucrurile simple sunt cele mai gustoase!
Supa crema de legume
Se curata legumele si se spala bine apoi se pun tocate intr-o oala de 2 l la fiert impreuna cu vegeta. Cand s-au fiert, se iau cu o paleta sa se scurga de apa si se pun in blender. Se adauga zeama in care au fiert, putin cate putin pana se ajunge la consistenta dorita apoi se adauga untul si...
Rulada dietetica de pui cu legume
Taiem pieptul si pulpele bucatele si il bagam in robotul de bucatarie pana cand se face ca o pasta. Daca nu avem robot, dam carnea prin masina de tocat folosind sita cea mai fina. Tocam ardeiul, ciupercile, maslinele verzi si mararul si le adaugam in castronul cu carne. Asezonam cu sare si...
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba
Blat: Preincalzim cuptorul la 180ºC. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mai inalt batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare aditie. Adaugam si galbenusurile, pe rand, apoi uleiul si coaja de portocala...
Desert chec pufos cu cacao
In primul rand trebuie sa aveti o forma de chec mai mare, sau forma de cozonac, pentru ca cea de chec e prea ingusta, eu am folosit una rotunda ca sa incapa tot aluatul. Imi cer scuze ca nu am facut poze in timpul prepararii, din lipsa de timp, dar este foarte usor de facut! Eu imi...
Beef Stroganoff
Spalam carnea apoi o feliem foarte subtire perpendicular pe fibra cam de 4 mm. Intr-un wok sau tigaie teflonata topim putin untul si apoi adaugam ciupercile feliate, ceapa tocata marunt si catelul de usturoi pisat si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa s-a inmuiat. Le...
Tort cu mousse de ness si ciocolata alba
Mod de preparare Blat: Separam albusurile de galbenusuri si albusurile le batem spuma. Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana acesta se topeste (mixam dupa fiecare lingura). Adaugam acum galbenusurile, unul cate unul si mixam dupa fiecare in parte. Scoatem...
Tort Krantz
Blat: Se bate albusul de la 8 oua si se adauga pe rand 160 gr zahar tos. Cand e spuma bine batuta se adauga cele 8 galbenusuri pe rand, mixand bine dupa fiecare apoi se incorporeaza nucile macinate si apoi faina cu ajutorul unui tel sau o paleta de silicon. Se...