Sunca se taie cubulete si se pune la prajit in ulei(de preferat in aceeasi oala in care se va pregati supa). Dovleacului i se taie codita, se spala, se taie pe jumatate si i se scot semintele cu ajutorul unei lingurite.
Se curata ceapa si se taie si ea tot cubulete. Dupa ce sunca s-a rumenit,...
Aluatul
1/3 din laptele caldut se amesteca cu drojdia, dupa care se adauga zaharul si o parte din faina. Se acopera si se lasa la crescut 20-25 de minute. Dupa ce aluatul a crescut se adauga sarea, restul de lapte si untul dupa care se lasa din nou sa creasca pana cand umplutura este gata....
Blatul Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga cele 10 linguri de gris si se amesteca energic pana cand compozitia devine cremoasa. Albusurile se bat spuma si peste ele se adauga compozitia de galbenusuri, zahar si gris. Se da la cuptor (...
Se pune carnea intr-un bol incapator, se adauga cimbrul, piperul, bicarbonatul, sarea si usturoiul pisat si se amesteca pana cand acestea sunt complet incorporate. Se adauga cate putina zeama de carne (sau supa obtinuta din jumatate de cub de Maggi si apa calda), amestecandu-se cu mana pana cand...
Din zahar si din apa se face un sirop care se pune la incalzit la foc mediu. Intre timp, se separa albusurile si se bat spuma. Peste acestea se adauga siropul fierbinte de zahar si cate un pic din faina si praful se sare. Dupa ce a fost adaugata toata faina, se pun si galbenusurile care au fost...
Faina, apa, sarea si otetul se pun intr-un bol si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se mai poate adauga putina faina daca aluatul nu are consistenta potrivita.
Pe suprafata de lucru unsa cu ulei, se formeaza un bastonas din aluat care se portioneaza in 12 bucati. Fiecare bucata se...
Untul se topeste intr-o craticioara la foc mic, amestecand continuu. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga zaharul si se amesteca cu o spatula pana cand compozitia devine cremoasa, dupa care se adauga cele 2 oua unul dupa altul. Cacao, faina, sarea, ciocolata si alunele maruntite se adauga in...
Pastele se pregatesc conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce acestea s-au fiert, se lasa intr-o sita sa se scurga foarte bine.
Sosul
In tigaia rece se pune untul si se topeste usor la foc mijlociu, dupa care se adauga lingura de faina si se amesteca foarte bine pentru a nu...
Se spala carnea, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pentru cateva minute in tigaia incinsa. Intre timp, se curata ceapa si se taie in cubulete mai mari. Usturoiul se curata si el si se taie fin.
Carnea prajita se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent. Peste...
Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la prajit la foc mijlociu, amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand. Carnea se taie cubulete si se adauga peste ceapa calita in prealabil.
Ardeiul se spala, se curata de codite si seminte si se taie cubulete. Dupa ce carnea si-a...
Peste laptele cald se adauga drojdia si se amesteca foarte bine cu un tel sau cu mixerul, se lasa sa se odihneasca 5 minute dupa care se adauga zaharul, untul, sarea, un sfert din faina si se mixeaza foarte bine. Se adauga si restul de faina si se amesteca pana cand aluatul devine elastic si usor...
Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Pastele se pun la fiert dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp, se curata ceapa, se taie cubulete si se pune la prajit; cand devine usor transparenta, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa sa se caleasca pentru cateva minute, amestecand din cand...
Aripioarele se spala bine, se injumatatesc de la incheietura si se pun intr-un bol incapator. Peste aripi se pun toate condimentele, sarea si usturoiul zdrobit si se amesteca pana cand sunt acoperite uniform. Se adauga si iaurtul sau laptele batut si se amesteca foarte bine, se acopera bolul cu...
Supa-crema de dovleac cu sunca afumata
Sunca se taie cubulete si se pune la prajit in ulei(de preferat in aceeasi oala in care se va pregati supa). Dovleacului i se taie codita, se spala, se taie pe jumatate si i se scot semintele cu ajutorul unei lingurite. Se curata ceapa si se taie si ea tot cubulete. Dupa ce sunca s-a rumenit,...
Tarta cu ceapa si sunca afumata
Aluatul 1/3 din laptele caldut se amesteca cu drojdia, dupa care se adauga zaharul si o parte din faina. Se acopera si se lasa la crescut 20-25 de minute. Dupa ce aluatul a crescut se adauga sarea, restul de lapte si untul dupa care se lasa din nou sa creasca pana cand umplutura este gata....
Prajitura racoritoare cu lapte
Blatul Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga cele 10 linguri de gris si se amesteca energic pana cand compozitia devine cremoasa. Albusurile se bat spuma si peste ele se adauga compozitia de galbenusuri, zahar si gris. Se da la cuptor (...
Reteta de mici
Se pune carnea intr-un bol incapator, se adauga cimbrul, piperul, bicarbonatul, sarea si usturoiul pisat si se amesteca pana cand acestea sunt complet incorporate. Se adauga cate putina zeama de carne (sau supa obtinuta din jumatate de cub de Maggi si apa calda), amestecandu-se cu mana pana cand...
Chec simplu
Din zahar si din apa se face un sirop care se pune la incalzit la foc mediu. Intre timp, se separa albusurile si se bat spuma. Peste acestea se adauga siropul fierbinte de zahar si cate un pic din faina si praful se sare. Dupa ce a fost adaugata toata faina, se pun si galbenusurile care au fost...
Merdenele cu branza
Faina, apa, sarea si otetul se pun intr-un bol si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se mai poate adauga putina faina daca aluatul nu are consistenta potrivita. Pe suprafata de lucru unsa cu ulei, se formeaza un bastonas din aluat care se portioneaza in 12 bucati. Fiecare bucata se...
Negresa American Brownie
Untul se topeste intr-o craticioara la foc mic, amestecand continuu. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga zaharul si se amesteca cu o spatula pana cand compozitia devine cremoasa, dupa care se adauga cele 2 oua unul dupa altul. Cacao, faina, sarea, ciocolata si alunele maruntite se adauga in...
Macaroane cu branza sarata
Pastele se pregatesc conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce acestea s-au fiert, se lasa intr-o sita sa se scurga foarte bine. Sosul In tigaia rece se pune untul si se topeste usor la foc mijlociu, dupa care se adauga lingura de faina si se amesteca foarte bine pentru a nu...
Stifado de pui
Se spala carnea, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pentru cateva minute in tigaia incinsa. Intre timp, se curata ceapa si se taie in cubulete mai mari. Usturoiul se curata si el si se taie fin. Carnea prajita se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent. Peste...
Gulas cu carne de porc
Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la prajit la foc mijlociu, amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand. Carnea se taie cubulete si se adauga peste ceapa calita in prealabil. Ardeiul se spala, se curata de codite si seminte si se taie cubulete. Dupa ce carnea si-a...
Covrigi dulci cu unt
Peste laptele cald se adauga drojdia si se amesteca foarte bine cu un tel sau cu mixerul, se lasa sa se odihneasca 5 minute dupa care se adauga zaharul, untul, sarea, un sfert din faina si se mixeaza foarte bine. Se adauga si restul de faina si se amesteca pana cand aluatul devine elastic si usor...
Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Spaghete carbonara, reţetă adaptata Pastele se pun la fiert dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp, se curata ceapa, se taie cubulete si se pune la prajit; cand devine usor transparenta, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa sa se caleasca pentru cateva minute, amestecand din cand...
Aripioare KFC
Aripioarele se spala bine, se injumatatesc de la incheietura si se pun intr-un bol incapator. Peste aripi se pun toate condimentele, sarea si usturoiul zdrobit si se amesteca pana cand sunt acoperite uniform. Se adauga si iaurtul sau laptele batut si se amesteca foarte bine, se acopera bolul cu...