publicat la 08.04.2017
publicat la 08.04.2017
publicat la 08.04.2017
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec
Galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga lingurile de apa,(cate una), esenta, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga in compozitia facuta, se omogenizeaza Se unge tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Mod de preparare pentru Pulpe de pui cu cartofi la cuptor carnea se spala,se taie si aseaza in tava cartofii se curata, se taie si se spala, se adauga in tava se piseaza usturoiul,se adauga in tava se condimeteaza, se adauga apa, uleiul si se da la cuptor pana se rumeneste noi am...
Spata de porc la cuptor
Preparare Spata de porc la cuptor carnea de porc se spala se taie,se condimenteaza si se aseaza in tava de la aragaz se adauga vinul,usturoiul pisat.condimetele granule,piper,uleiul se da la cuptor,se intoarce carnea o data
Tort de biscuiti
Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic. Se pregateste o tava. Biscuitii se inmoaie in cafea (doar se introduc si se scot,nu se lasa) Se aseaza un strat de biscuiti, jumatate din budinca , iar un strat de biscuiti,restul de budinca,un strat de biscuiti si se da la...
Ciorba de copanele de pui reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Ciorba de copanele de pui reteta traditionala romaneasca Se curata ceapa. Se toaca marunt si se caleste putin, se adauga morcovul dat prin razatoare, rosia, ardeiul tocat si se lasa sa se caleasca putin, dupa care se adauga pasta de tomate si se amesteca. Se adauga apa, carnea...
Chiftele de cartofi
se curata cartofii si se spala se dau prin razatoare (ochiul mic),dupa care se scurg bine de apa morcovii se curata si se dau prin razatoare se curata usturoiul si se piseaza se adauga patrunjelul tocat si restul ingredientelor,amestecam bine ne udam mana si formam chiftelele...
Placinte cu branza de vaci
Facem maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,50 ml lapte,sare,1 lingura faina. Lasam 15 min pana face basici. Punem faina intr-un castraon, facem gaura in mijloc,adaugam maiaua, restul de ingrediente si framantam. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Mixam branza cu...
Prajitura cu biscuiti
Mixam continutul plicului de crema cu 250 ml lapte rece de la frigider, pana se ingroasa. Intr-o tava asezam biscuiti inmuiati in lapte,adaugam1/3 din crema alt strat de biscuiti inmuiati in lapte. Adaugam restul de crema si pudram cu cacao,razuim ciocolata si dam la rece 2 ore
Tiramisu in cupe
Tiramisu reţetă in cupe Se amesteca laptele cu smantana dupa care adaugam plicul de crema de tiramisu si mixam 5 min. Adaugam crema in cupe,asezam biscuiti inmuiati in lapte si dam la rece 3 ore. Dintr-o singura miscare rasturnam pe o farfurie si pudram cu cacao.
Inghetata de banane
Frisca se bate bine cu zaharul, se adauga iaurtul se omogenizeaza. Bananele se piseaza si se amesteca cu frisca,se adauga esenta si se omogenizeaza. Se da la congelator.Dupa o ora se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata. Se pune in pahare de unica folosinta si in mijloc...
Salata de icre
Se spala icrele si se pun la scurs. Se pun pe baie de aburi pana scoat toata apa din ele amestecand continuu,dupa care se lasa la racit. Fierbem grisul cu laptele. Dupa ce s-au racit icrele adaugam ulei ca la maioneza,adaugam si grisul treptat. Ceapa o tocam marunt si o oparim putin...
Inghetata de nectarine
se curata nectarinele de coaja si le punem in blender iaurtul se amesteca cu 2 linguri de zahar,se adauga piureul de fructe si restul de zahar,amestecam bine si dam la congelator dupa 2 ore scoatem si mixam bine pentru a sparge acele de gheata,dam din ou la congelator pana la inghetarea...
Papanasi prajiti
amestecam toate ingredientele luam cu lingura din compozitie si formam bile rotunde le prajim in ulei incins pe ambele parti le scoatem pe servetele absorbante le servim cu smantana si dulceata sau pudrate cu zahar pudra
Dulceata de nectarine cu piersici
Spalam fructele si le scoatem samburi. Intr-o oala punem zaharul cu apa si cand a devenit sirop se aduaga fructele,lasam sa fiarba la foc mic pana se leaga dulceata. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de oala. La final adaugam zeama de la lamaie si punem in borcane...
Piept de pui in sos tomat pe pat de mamaliguta
Spalam carnea,o curatam si o taiem bucati. Punem ulei intr-o cratita adaugam usturoiul taiat si cand incepe sa se caleasca usturoiul adaugam bulionul,100 ml apa si rosiile . Cand incepe sa fiarba,adaugam carnea,condimentam dupa gust,adaugam si busuiocul,amestecam din cand in...
Negresa
Se pun la fiert intr-un vas untul, cacaoa, laptele, zaharul,cafeaua si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Se lasa sa se raceasca bine, se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma si faina. Se amesteca usor de jos in sus Se coace in cuptorul incalzit, 25 minute in tava unsa si tapetata cu...
Inghetata de capsuni cu cirese
se bat albusurile spuma cu un praf de sare,dupa care se adauga 4 linguri de zahar si se mixeaza bine se mixeaza smantana cu 4 linguri de zahar pana devine frisca,se adauga capsunile si ciresele si se mixeaza usor frisca se toarna peste spuma de albusuri,se amesteca de jos in sus, se...
Fasole boabe cu costita afumata
Se spala fasolea si se pune la fiert in apa cu sare. Se schimba apa de 2-3 ori. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita putin ulei si cand s-a incalzit se adauga ceapa, se lasa sa se inmoaie putin, dupa care adaugam morcovul curatat si dat prin razatoare. Se lasa sa se...
Castraveti murati
se spala castravetii. se cresteaza pe mijloc sau se lasa asa se aseaza in borcan cateva randuri de castraveti,se adauga usturoi taiat bucatele,un pic de marar si se adauga restul de castraveti,se adauga marar,usturoi se amesteca apa cu sare,pana se dizolva dupa care se adauga in borcan...
Saratele
Topim untul. Ouale le batem bine, adaugam untul, branza data prin razatoare, faina, sare, mac, chimen dupa gust si framantam. Daca este nevoie adaugam apa, sa iasa un aluat tare, usor de modelat Luam cate o bucatica si punem in forma inchidem forma si punem pe aragaz la foc potrivit,...
Pulpe de pui in sos de ceapa cu rosii
se spala pulpele si se pun la fiert in apa cu sare,1 foaie de dafin se spumeaza de cate ori este nevoie se curata ceapa,se taie marunt ,se adauga in uleiul incalzit se curata usturoiul si se piseaza,se adauga peste ceapa rosiile se taie marunt si se adauga peste ceapa,se adauga si...
Snitele de pui
se taie felii pieptul, se trece pe sub un jet de apa rece, se sterg cu un prosop de bucatarie absorbant se bat ouale cu sare, faina, condimente, boia de ardei fulgii de porumb se piseaza se ia cate o felie de piept de pui se trece prin fulgi de porumb -ou-iar fulgi de...
Piftele
se inmoaie painea in apa si se scurge bine si se pune intr-un castron mai mare se adauga patrunjelul tocat, morcovul dat prin razatoare, usturoiul pisat, ouale, carnea, sare, condimente dupa gust si se amesteca se prajesc in baie de ulei incins se scot pe un prosop de bucatarie absorbant
Fasole galbena prajita
se pune la fiert fasolea in apa cu sare, apoi se scurge de apa se pune uleiul intr-o tigaie sa se incalzeasca, se adauga ceapa si usturoiul tocat, se lasa sa se caleasca putin dupa care se adauga fasolea, sare si piper dupa gust se lasa putin sa se prajeasca dupa care se serveste
Budinca machiata
se amesteca plicul de vanilie cu 4 linguri de zahar,un pic de lapte restul de lapte se pune la fiert si cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga continutul peste lapte si se amesteca. Se pune din nou la foc si se amesteca pana se ingroasa se pune budinca in bolurile clatite cu apa...
Salata de rosii cu castraveti
Se curata ceapa, se spala si se taie. Se spala rosiile, ridichile, castravetii si se taie Se amesteca Se adauga sare,ulei,zeama de lamaie dupa gust
Piept de pui la griller
se spala carnea si se da la o parte pielea se sterge cu un prosop de hartie se taie felii si se bat cu ciocanul pentru carne se amesteca condimetele cu sare,piper,boia de ardei se condimenteaza carnea cu condimentele si se pune in tigaia incinsa
Sos de usturoi
se curata usturoiul si se piseaza cu sare se face mujdei cu uleiul rosiile se dau prin razatoarea mica pana la pielita se adauga peste usturoi se amesteca si daca mai este nevoie se adauga sare
Salata verde
se spala salata si se scurge bine de apa dupa care se taie se spala rosiile,castravetii, ridichile si se taie se curata ceapa si se taie se amesteca se adauga sare,ulei,zeama de lamaie dupa gust
Supa de cartofi
se curata cartofii,se spala si se taie. Se pun la fiert se curata ceapa si se taie, se caleste putin in ulei. Se adauga morcovul dat prin razatoare,se adauga pasta de tomate si se calesc putin impreuna se adauga peste cartofi se adauga si rosia,ardeiul tocat marunt se potriveste de...