adry88

1

Bucataras
incepator

Roman

Bucataras din 25.04.2011

RETETE247
PRIETENI230
Retete

Fursecuri

In Dulciuri la 11 Apr 2012

Untul sa fie la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se topeste si devine cremos. Se adauga untura si amestecam, dupa care adaugam oule batute usor, praful de copt, esenta si faina cat sa iasa un aluat potrivit, care nu se lipeste. La final adaugam punga de ornament si amestecam usor....

Cozonac cu rahat si alune

In Dulciuri la 10 Apr 2012

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, faina sa fie cernuta intr-un lighean. Facem gaura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare, 1 lingura de zahar si 2 linguri de lapte. Adaugam  restul de zahar si 3 pliculete de zahar vanilat, batem oule si cele doua galbenusuri si...

Prajitura cu bilute de cocos

In Prajituri la 12 Ian 2012

Se amesteca branza cu nuca de cocos, 100 g zahar, 2 galbenusuri, 3 linguri fara varf amidon. Formam bilute si le asezam in tava tapetata cu hartia de copt. Amestecam 2 linguri faina, 2 linguri amidon, 3 linguri cacao, un praf de sare, un varf de cutit praf de copt. Mixam 4 oua cu 60 g zahar,...

Salata de cartofi

In Salate la 11 Ian 2012

Se fierb cartofii cu tot cu coaja in apa cat sa-i acopere. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem Ouale le fierbem tari. Le taiem, adaugam ceapa tocata, gogosari taiati felii, maslinele(eu le-am taiat in jumatate) si cartofii....

Ficatei in sos

In Ficat la 11 Ian 2012

Spalam ficatul bine, il scurgem bine de apa si il punem in lapte cu boabele de piper cca 1 ora. Punem ficatul sa fiarba in compozitia in care a stat, cand a fiert il scurgem Calim ceapa,  adaugam pasta de tomate, vinul si ficatul. Lasam sa fiarba la foc mic, iar la final adugam usturoiul...

Cornulete

In Prajituri la 10 Ian 2012

Se amesteca toate ingredinetele, se adauga faina treptat si framantam. Intindem o foaie, taiem tringhiuri, punem cate o bucata de rahat pe partea mai lata si invartim. Asezam in tava si dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Le trecem prin zahar pudra cand le scoatem.  

Amandina

In Prajituri la 10 Ian 2012

BLAT: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao. Se adauga peste albusuri, se omogenizeaza si se toarna...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 10 Ian 2012

Se freaca zaharul cu untul la temperatura camerei, se adauga laptele praf, nuca de cocos, esenta, frisca treptat. Trebuie sa obtinem o pasta omogena. Lasam sa se odihneasca putin, dupa care cu mana umeda formam bilute si le trecem prin nuca de cocos. Le dam la rece 2 ore, dupa care le putem...

Gogosari si conopida in otet

In Conserve la 14 Oct 2011

Intr-o oala punem otetul, apa, zaharul, sare, piper, mustar, foi de dafin si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam gogosarii spalati, curatati si taiati. Ii oparim putin, repetam pana terminam. Procedam la fel si cu conopida. Morcovul si telina se taie felii. Asezam in borcane felii...

Gogosari in sos tomat

In Conserve la 14 Oct 2011

Se curata gogosarii, se spala si se taie. Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-o oala mare. Cand clocoteste se adauga gogosarii si se lasa sa fiarba 2-3 clocote, se scot si se repeta pana terminam. Asezam in borcane, turnam sosul si infiletam borcanele.

Placinta cu mere

In Prajituri la 14 Oct 2011

Stingem praful de copt in otet. Amestecam toate ingredientele, adaugam faina treptat, (amestecand cu lingura cat putem) si framantam cu mana pana obtinem o compozitie care sa nu sa se lipeasca. Formam o bila, o infasuram in folie alimentara si dam la frigider o ora. Spalam merele, le dam prin...

Chec cu ciocolata

In Prajituri la 7 Oct 2011

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se face o spuma lucioasa. Galbenusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se topeste, adaugam uleiul treptat ca la maioneza pana se face o crema. Adaugam albusurile si amestecam cu lingura prin rasturnare. Faina...

Chifle

In Piine la 7 Oct 2011

Cernem faina intr-un bol, adaugam 1 lingurita de zahar si sare si amestecam. Facem gaura in mijloc adaugam drojdia,1 lingurita de zahar, 2 linguri de lapte, amestecam si lasam la dospit 5-10 minute. Adaugam oul, untul topit si putin racit si incepem sa framantam adaugand treptat laptele amestecat...

Spirala cu mac

In Dulciuri la 5 Oct 2011

Drojdia o amestecam cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar. Acoperim si dam deoparte Cernem faina intr-un bol, facem gaura in mijloc, adaugam oul, drojdia, zaharul, sarea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Adaugam apoi untul topit si putin racit. Framantam un aluat care...

Covrigi cu chimen

In Piine la 5 Oct 2011

Desfacem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si zaharul. Acoperim si dam deoparte Cernem faina intr-un bol, adaugam sare si amestecam. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia, uleiul. Framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim cu un prosop curat si lasam 1 ora la dospit Am...

Peste pane

In Peste la 5 Oct 2011

Se spala pestele, se sterge cu un prosop curat. Se curata usturoiul si se piseaza Ouale se bat bine si se adauga ingredientele, apoi amestecam bine sa nu faca faina cocoloase. Trecem pestele prin ou si prajim in baie de ulei incins, pe ambele parti Scoatem pe servetele absorbante

Spaghete cu sos tomat

In Spaghete la 16 Sep 2011

Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei, conform instructiunilor de pe pachet Se topeste untul si se aduaga ceapa data prin razatoare, se lasa putin dupa care se adauga pasta de tomate si apa. Se amesteca, dupa care se adauga carnatul taiat (eu am dat pielita jos). Se adauga...

Clatite cu dulceata de cirese

In Dulciuri la 16 Sep 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema Se amesteca laptele cu uleiul si esenta, in alt bol faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se adauga treptat laptele, galbenusurile, albusurile batute, amestecand continuu. La final adaugam banana...

Rulada din carne de porc

In Porc la 16 Sep 2011

Feliile de snitele se bat, se condimeteaza cu sare, piper, rozmarin si oregano Se taie carnatii in 2, se ia o bucata se aseaza pe felia de carne si se ruleaza. Se prinde cu scobitori si se aseaza intr-o tava. Se repeta pana terminam carnea. Se desface pasta de tomate cu apa, se adauga sare,...

Ardei umpluti de post

In Mancaruri de post la 16 Sep 2011

Se curata ardeii de seminte, se spala si se lasa sa se scurga. Pastram cotoarele. Se caleste ceapa putin, se adauga morcovii dati prin razatoar si se calesc putin impreuna. Se adauga rosia data prin razatoare, ardeiul tocat marunt, se amesteca, dupa care se adauga sucul de rosii. Cand incepe...

Salata Boeuf

In Salate la 7 Sep 2011

se curata cartofii,morcovii si telina, iar carnea se spala  si se pune la fiert intre timp se taie marunt castravetii si ardeii se face maioneza din galbenus,mustar si ulei, apoi se da la rece se toaca si restul legumelor, carnea se taie fasii, se amesteca toate ingredientele, se...

Placinta cu budinca de vanilie

In Dulciuri la 6 Sep 2011

Facem maiaua intr-un  pahar, amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura faina. Amestecam si lasam pana face basici Cernem faina, facem gaura in mijloc si adaugam ingredientele si incepem sa framantam adaugand laptele treptat. Lasam sa se odihneasca o ora, intr-un...

Pui cu smantana

In Pui la 5 Sep 2011

Carnea se spala si se taie bucati, se pune intr-o oala cu apa si sare Se curata legumele si se pun la fiert cu carnea, se adauga foaia de dafin,usturoiul Cand a fiert carnea se scoate, se scot si legumele. Se adauga orezul spalat, smantana amestecata cu faina si se adauga in apa in care...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 5 Sep 2011

Se curata legumele si se toaca marunt Se caleste ceapa putin, se adauga restul legumelor si se lasa sa se caleasca putin. Se adauga bulionul, se amesteca si se opreste focul. Se adauga intr-o cratita mai mare. Se adauga si cartofii, apa si se pune la foc. Se pregatesc perisoarele-carnea...

Penne cu salam

In Penne la 30 Aug 2011

Se fierb pennele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet Se toaca ceapa, se caleste putin se aduaga usturoiul tocat. Se lasa sa se caleasca putin si se adauga sucul de rosii. 1 rosie o dam prin razatoare,cealalta o taiem cubulete si adaugam peste sos. Ardeii ii taiem fasii si...

Salata de cartofi

In Salate la 30 Aug 2011

se fierb cartofii cu tot cu coaja se fierbe 1 ou se curata ceapa si se toaca castravetii se toaca cubulete se face maioneza din galbenus crud,se adauga si galbenusul fiert,mustar se amesteca si se adauga ulei treptat dupa ce au fiert cartofii, se curata de coaja si se toaca marunt...

Ficatei la gratar

In Ficat la 29 Aug 2011

Se spala ficateii bine,se curata de pielita Se condimenteaza dupa gust si se pun in lapte 20 minute Se pun intr-o oala cu putina apa cu sare sa fiarba 2 clocote Se scot si se lasa sa se scurga bine Se pun pe tigaia grill si se intorc pe ambele parti

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2011

Se curata vinetele de coaja,se taie felii de cca 1 cm grosime Se sareaza putin si se lasa 10 minute Se bat ouale bine cu sare si piper Se trec feliile de vinete prin ou,faina si se prajesc in uleiul incalzit Se scot pe un prosop absorbant sa absoarba surplusul de ulei

Ardei umpluti

In Vita la 29 Aug 2011

Se curata ardeii si se spala, apoi se lasa sa se scurga de apa Se curata ceapa, se toaca si se adauga in uleiul incalzit. Se lasa sa se caleasca putin, se adauga morcovul dat prin razatoare, se lasa sa se caleasca putin impreuna dupa care se adauga bulionul. Se amesteca si se opreste focul. Se...

Bomboane din biscuiti

In Dulciuri la 23 Aug 2011

Apa, zaharul si cacaoa se fierb, apoi se adauaga rahatul, stafidele si untul. Se amesteca bine Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se aduaga esenta de rom, biscuitii dati prin masina. Se amesteca bine de tot pentru ca biscuiti sa absoarba o parte din compozitia lichida Se formeaza bilute...

Afisate 181 - 210 din 247 retete    

Postari recente

publicat la 08.04.2017

Desert gogosi de post

publicat la 08.04.2017

Desert clatite de post

publicat la 08.04.2017

Cartofi cu leurda

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]