divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI70
Retete / Mancaruri cu carne

Saramura de pui

In Pui la 8 Sep 2011

Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar. Cat timp se prajesc carnea si legumele, punem intr-o oala la fiert 700 ml apa cu un ardei iute taiat felii, cimbru, boabe de piper, dafin si sare. Lasam sa fiarba cam 5 minute la foc mic. Luam legumele...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 5 Sep 2011

Carnea curatata si feliata subtire, batuta ca la snitel, o saram putin si o dam prin faina. Calim putin cotletele, apoi le inabusim cu putina apa timp de 3 minute. Adaugam usturoiul taiat cubulete mici, rosiile feliate, cimbrisorul si dafinul, 1/2 din cantitatea de vin si sucul de rosii. Lasam...

Pui cu lamaie, usturoi si masline

In Pui la 23 Aug 2011

Taiem o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline. Punem puiul intr-o tava, il inconjuram cu cartofi, peste care aruncam restul de masline, usturoi si cateva boabe de piper. Taiem restul de lamai in...

Gulas de vitel cu vodca

In Vita la 22 Aug 2011

Calim ceapa tocata marunt. Adaugam carnea de vitel taiata cubulete sau fasii subtiri si continuam sa calim.Dupa evaporarea lichidului adaugam chimenul, sucul de rosii si crema de gulas. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp taiem cartofii in cuburi mai mari. Cand carnea este...

Pulpe de pui cu ardei

In Pui la 11 Aug 2011

Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu ardeii taiati fasii timp de 1 minut, doar cat sa se moaie putin. Pulpele de pui le punem intr-un vas termorezistent. Le condimentam cu sare si zitronenpfeffer, apoi le acoperim cu ceapa si ardei. Turnam uleiul (in care s-au calit legumele) si...

Varza de vara cu afumatura

In Porc la 4 Aug 2011

Calim in ulei usturoiul. Cand devine auriu, il dam la o parte pentru ca devine amar. In acest ulei calim afumatura. Dupa ce este gata, o scoatem si, tot aici calim, pana se inmoaie, ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt. Punem peste legume varza taiata fasii subtiri, amestecam si o lasam...

Ardei umpluti cu carne de curcan

In Curcan la 2 Aug 2011

Alegem ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii curatam de cotoare si seminte, apoi ii spalam. Curatam si tocam ceapa marunt. Curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt si calita usor, orezul, oul batut,...

Pulpe de pui cu mustar si smantana

In Pui la 20 Iul 2011

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem intr-un vas termorezistent. Punem verdeturi pe fiecare pulpa, turnam supa in vas, apoi adaugam usturoiul taiat in 4-6 bucatele si stropim pulpele cu ulei. Acoperim vasul cu o folie de staniol si...

Snitel de curcan cu ciuperci si cascaval

In Curcan la 9 Iul 2011

Pregatim snitele dupa reteta clasica. Le punem intr-un vas termorezistent. Calim ceapa in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam ciupercile pe care le tinem 2 minute pe foc amestecand din cand in cand. Acoperim snitelele cu ciupercile calite si cascaval ras. Presaram patrunjelul...

Mancare de mazare cu curcan

In Curcan la 27 Iun 2011

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si carnea de curcan taiata in cuburi mai mari. Le calim impreuna pentru cateva minute. Punem carnea si legumele peste mazare, la fiert. Adaugam suscul de rosii amestecat cu faina, vinul, frunza de...

Mancare de dovlecei cu pui

In Pui la 7 Iun 2011

Pentru inceput calim carnea in ulei incins. Dupa ce s-a prajit o scoatem din tigaie. In acelasi ulei calim 2 catei de usturoi taiati pe jumatate timp de 5-10 secunde, apoi adaugam dovleceii curatati de coaja si taiati in bucati de 3 – 4 cm, dar si rosiile oparite, curatate de coaja si...

Snitele de curcan cu parmezan

In Curcan la 6 Iun 2011

Spalam carnea si o portionam, apoi o batem cu ciocanul de snitele. Condimentam cu sare si piper, apoi trecem carnea prin ouale batute, faina, pesmet si parmezan. Le prajim in ulei foarte incins pana se rumenesc pe ambele parti. Servim snitelele calde cu garnitura. Pofta buna va doresc!

Marinata pentru carnea de miel

In Oaie la 17 Mai 2011

Punem pulpele de miel in tava. Turnam vinul, cognacul si uleiul de masline peste carne, apoi asezonam cu sare si piper. Radem coaja de lamaie, apoi taiem felii lamaia. Punem toate ingredientele uniform pe fiecare pulpa de miel, acoperim cu o folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste...

Dovlecei umpluti cu carne de curcan

In Curcan la 3 Mai 2011

Alegem dovleceii astfel incat sa nu fie patati sau stricati. Fiecare dovlecel il taiem in 3 bucati si apoi ii scobim. Curatam si tocam ceapa marunt. Spalam si curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, orezul, oul batut,...

Mancare de bame cu pui

In Pui la 29 Apr 2011

Pentru inceput lasam bamele sa stea 10 minute in apa fiarta si luata de pe foc. Astfel se vor opari. Intre timp calim ceapa tocata marunt. Punem bamele opartite peste aceasta, urmand sa le prajim impreuna 2 minute. Le punem apoi intr-un vas termorezistent, impreuna cu puiul prajit, sucul de...

Coaste de miel umplute

In Oaie la 21 Apr 2011

Pentru a zabovi cat mai putin la cuptor, organele de miel se fierb, se dau prin masina de tocat, iar carnea tocata se inabusa cu ceapa verde si ardeiul, in ulei, la foc mic. Amestecam organele cu carnea astfel obtinuta, adaugam mararul si patrunjelul tocate fin, ouale si piinea muiata si...

Stufat de pui

In Pui la 18 Apr 2011

PREPARARE: Carnea condimentata cu sare si piper o calim impreuna cu ceapa alba tocata marunt in 4 linguri ulei de masline, apoi o inabusim cu 150 ml supa de pui. Ceapa si usturoiul verde curatate si spalate le taiem in bucati de 3-4 cm si le calim in ulei de masline, apoi inabusim cu...

Sarmalute in frunze de stevie

In Mancaruri cu carne la 13 Apr 2011

Spalam stevia bine in mai multe ape, o curatam de cotoare si o oparim in apa cu sare, apoi o lasam sa se raceasca. Calim o ceapa tocata marunt in ulei de masline, apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea, patrunjelul tocat si orezul. Condimentam cu sare si piper, punem cimbru, adaugam o...

Gulii umplute

In Mancaruri cu carne la 12 Apr 2011

Spalam guliile bine, le decojim si le scobim cu grija. Le oparim in apa cu sare timp de 4 minute, le scurgem si le lasam sa se raceasca.La carnea tocata adaugam o ceapa tocata fin, orezul, cimbru, boia dulce, sare, piper. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia, apoi umplem...

Chiftelute cu sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 4 Apr 2011

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata si calita, cartoful si usturoiul date prin masina de tocat, marar, ou, sare si piper. Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le dam prin faina. Le prajim in ulei incins asfel incat sa le rumenim uniform....

Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor

In Oaie la 28 Mar 2011

Verdeturile le zdrobim in mojar impreuna cu un catel de usturoi, apoi le frecam cu sare si ulei de masline. Ungem cotlete de berbecut cu aceasta marinata, le punem intr-un vas cu capac, sau chiar o punga pe care o legam la gura si, le lasam minim 5 ore la frigider – eu le-am lasat o noapte...

Cotlet de porc aromat in bere

In Porc la 23 Mar 2011

Amestecam mierea cu mustar si apoi ungem carnea cu acestea. Punem carnea intr-un vas termorezistent. O condimentam cu sare si piper, presaram cimbrul si busuiocul, apoi punem cateii de usturoi tocati peste carne. Daca avem cimbru proaspat putem pune si cateva fire. Adaugam uleiul si berea si dam...

Spata de manzat cu tarhon

In Vita la 14 Mar 2011

Spalam carnea si o portionam in felii subtiri. O punem intr-un vas termorezistent impreuna cu ceapa taiata marunt. Stropim cu ulei de masline, asezonam cu sare si piper, si dam la cuptor la 180°C pentru 15 minute, apoi la 150°C pentru aproximativ o ora. Aceasta varianta este cea de...

Placinta cu piept de pui si praz

In Pui la 13 Mar 2011

Tocam prazul foarte marunt, apoi pieptul de pui in cubulete. Le punem calim in ulei, lasandu-le la foc mic si amestecand continuu pana cand prazul si carnea isi lasa suficient suc pentru a fierbe apoi linistit. Asezonam cu sare, piper si boia. Cand sunt fierte strecuram compozitia si...

Clatite cu piept de pui si ciuperci

In Pui la 11 Mar 2011

Calim ceapa si usturoiul (tocate marunt) in unt pana devin sticloase.Adaugam ciupercile si pieptul de pui pe care le-am tocat mai grosolan, le calim maxim 2 minute, apoi punem rosiile, bulionul si asezonam cu sare, piper si boia de ardei dulce. Pentru un gust mai bun adaugam cimbru si...

Pui cu bere la cuptor

In Pui la 9 Mar 2011

Punem puiul intr-un vas termorezistent. Turnam peste pui o ceasca de ulei de masline, apoi 1/2 dintr-o sticla de bere – daca aveti bere neagra e si mai bine. Il condimentam cu sare, piper, boia dulce si rozmarin tocat. Adaugam 2 catei de usturoi taiati in jumatate. Acoperim totul cu o folie...

Iahnie de fasole alba cu afumatura

In Porc la 28 Feb 2011

Spalam fasolea in mai multe ape si o lasam la muiat intr-un castron cu apa minim 6 ore. Scurgem apoi de apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece. Dupa aproximativ 20 de minute, cand apa se ingalbeneste, se arunca si o inlocuim cu alta apa rece, continuand fierberea. Vom proceda astfel...

Rasol de porc cu morcov, telina si mozzarella

In Porc la 16 Feb 2011

Punem carnea la fiert in apa clocotita cu sare. Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam morcovul, telina, pastarnacul, ceapa, piper, o frunza mica de dafin si continuam fierberea. Cand a fiert carnea o scoatem pe farfurie, punem legumele fierte peste aceasta si apoi mozzarella rasa. Servim cu...

Pui cu sos de ciuperci si vin

In Pui la 14 Feb 2011

Pentru inceput condimentam puiul si apoi il prajim pe ambele parti pana de rumeneste frumos. Il scoatem din tigaie. In acelasi ulei vom cali mai departe ceapa si ciupercile, pana devine ceapa aurie. Punem iar puiul in tigaie, adaugam supa si vinul. Amestecam faina cu 2 linguri smantana. Punem din...

Cotlet de porc la tigaie

In Porc la 9 Feb 2011

Spalam carnea si o uscam cu un servet de bucatarie, apoi o condimentam cu sare, piper, cimbru. Tigaia cu ulei o lasam sa se incinga pe foc. Punem cotletele in uleiul fierbinte si il rumenim pe ambele parti, nu foarte mult timp pentru a nu se usca. Putem pune putin unt cu usturoi pe...

Afisate 1 - 30 din 38 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]