Taiem fructele curatate in cubulete si le punem intr-un bol mai mare. Adaugam si zeama care a curs in timp ce am taiat fructele, dar si zeama de la compoturi. Amestecam fructele usor. Punem si cateva linguri de alcool, un plic de zahar de vanilat si amestecam din nou. Gustam sa vedem daca salata...
Intr-o oala punem la fiert laptele impreuna cu zaharul si faina, amestecand din cand in cand cu un tel. In momentul in care incepe sa se ingroase, dam la o parte de pe foc si punem untul. Amestecam pana se topeste. Luam cateva linguri din aceasta crema si punem sa fiarba impreuna cu un plic de...
Blatul este un pandispan clasic. Il taiem asfel incat sa obtinem 2 felii egale. Pentru a prepara crema amestecam toate ingredientele si compozitia obtinuta se pune peste prima felie de blat, apoi punem felii de capsune, punem al doilea blat si repetam operatiunea. Se lasa la frigider peste...
Ungem un vas cu unt. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le feliem. Punem feliile de mere in vasul uns cu unt, aruncam peste acestea nucile, stafidele si un praf de scortisoara, apoi le acoperim cu zahar. Le dam la cuptor sa se coaca si preparam intre timp blatul, care este un blat de...
Se amesteca ouale intregi cu zaharul. Cand se topeste zaharul se adauga laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. Compozitia se toarna intr-o tava care a fost tapetata cu ulei si faina si se decoreaza cu jumatati de prune. Punem...
Luam o foaie de foietaj si o intindem subtire cu un facalet. Taiem dreptungiuri in functie de cat de mari vrem sa fie ochelarii. In fiecare dreptunghi crestam un T astfel incat sa nu ajungem de la un capat la celalat. Rulam de la centru spre margine partile crestate mai subtiri si incercam sa...
Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara.
In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase. Adaugam laptele si uleiul si amestecam. Punem peste ou si zahar marul si morcovul, apoi incorporam...
Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si sucul de portocale si amestecam, iar la sfarsit incorporam usor faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si coaja de portocale.
Punem compozitia cu o lingura in formele de madelaine care au...
Pentru a face aluatul amestecam mai intai zaharul cu ouale, apoi adaugam untul topit alternativ cu faina amestecata cu praful de copt.Punem aluatul in frigider pentru 30 de minute.
In acest timp vom taia merele cuburi si le amestecam cu scortisoara.
Pregatim apoi umplutura lichida:...
Preancalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron pregatim ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare, bicarbonat si scortisoara, apoi le amestecam.
Batem untul topit cu oul si zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam merele rase si nucile si amestecam astfel...
Pentru blat amestecam toate ingredientele si le dam la cuptor 40 de minute la 180°C.Cat timp se coace blatul noi preparam crema. Punem sa fiarba la foc mic laptele cu cacao si zahar pana se topeste zaharul, amestecand incontinuu.
Dupa racire se adauga 100g unt si...
Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat. Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula) si apoi il turnam peste amestecul de zahar si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia....
Pentru a face aluatul amestecam intai cele 2 oua cu laptele si apoi adaugam restul ingredientelor. Punem in tava hartie pentru copt si turnam compozitia.
Pentru crema de branza mixam ricotta cu zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie. Le mixam pe toate in acelasi timp. Turnam...
Fierbem orezul cu lapte. Cand orezul este fiert si aproape rece, adaugam restul ingredientelor si amestecam bine, pana se omogenizeaza compozitia.
Sfaram biscuitii si ii punem pe fundul vasului in care facem budinca. Dam la cuptor, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Pofta buna!
Cum se prepara Reteta rapida de Briose cu banane, o surpriza placuta, aromata si delicioasa:
Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, praf de copt si bicarbonat de sodiu.
In alt bol zdrobim bananele pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu zahar, esenta de vanilie si...
Pentru a face crema in primul rand amestecam zaharul cu ouale pana se dizolva zaharul. Intr-o cana dizolvam praful de budinca si faina cu putin lapte, apoi le turnam peste amestecul de oua cu zahar. Trebuie sa obtinem o o compozitie destul de lichida, nu prea groasa. Punem restul de lapte la foc...
Pentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele. Amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 150g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.Lasam crema in bol pana facem clatitele.
Batem ouale bine si turnam laptele peste ele. Integram apoi faina amestecata cu sarea. Incingem o tigaie...
Tiramisu reţetă cu fructe
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi adaugam crema Mascarpone si omogenizam amestecul. Albusul batut spuma se amesteca cu crema folosind o spatula si frecand usor.
Incepem sa pregatim si picoturile: le inmuiem...
Se amesteca untul cu zaharul. Se adauga ouale intregi si se amesteca bine, pana la omogenizare. Adaugam si faina si amestecam bine.
Compozitia obtinuta o impartim in doua jumatati. In una din ele adaugam Nesquik si cacao si amestecam pana se coloreaza compozitia. Din cele doua jumatati facem 2...
Se topeste ciocolata la bain-marie.
Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un tel pana se ingroasa putin compozitia. In acest moment dam la o parte castronul si adaugam merele...
Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider.
In acest timp realizam toppingul: Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma. Scoatem aluatul din frigider si il turnam...
Amestecam pentru inceput faina cu praful de copt, zaharul si coaja de lamaie. Incorporam apoi untul. Adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam putin. Aluatul obtinut il rulam, il punem in folie si il dam la congelator pentru 15 minute. Il scoatem si taiem felii rotunde cu...
Amestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam aluat fara sa aiba o forma anume. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii spre maro, sa nu le...
Punem faina intr-un vas si ii facem o gaura in mijloc. In 3 linguri de lapte cald topim drojdia si o turnam in gaura facuta in faina. Amestecam putin apoi adaugam restul de lapte cald (in care am topit zaharul) si cele 2 oua batute.Continuam sa amestecam. Punem si uleiul, un varf de sare si...
Amestecam mascarpone cu zaharul, 1 galbenus si cacao. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam al 2-lea galbenus, continuam sa mixam si punem si lichiorul Amaretto. Continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem ciocolata la topit in bain marine si adaugam cafeaua solubila, apoi untul...
Aluatul: Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem apoi uleiul, oul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior. Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina. Lasam aluatul pe masa pana devine neted si...
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam un ou si coaja de portocala si le amestecam pana se vor incorpora. Apoi, punem faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt. La sfarsit adaugam sucul de portocale si amestecam bine.
Aluatul obtinut...
Salata de fructe
Taiem fructele curatate in cubulete si le punem intr-un bol mai mare. Adaugam si zeama care a curs in timp ce am taiat fructele, dar si zeama de la compoturi. Amestecam fructele usor. Punem si cateva linguri de alcool, un plic de zahar de vanilat si amestecam din nou. Gustam sa vedem daca salata...
Tort din budinca de banane
Intr-o oala punem la fiert laptele impreuna cu zaharul si faina, amestecand din cand in cand cu un tel. In momentul in care incepe sa se ingroase, dam la o parte de pe foc si punem untul. Amestecam pana se topeste. Luam cateva linguri din aceasta crema si punem sa fiarba impreuna cu un plic de...
Tort de capsune
Blatul este un pandispan clasic. Il taiem asfel incat sa obtinem 2 felii egale. Pentru a prepara crema amestecam toate ingredientele si compozitia obtinuta se pune peste prima felie de blat, apoi punem felii de capsune, punem al doilea blat si repetam operatiunea. Se lasa la frigider peste...
Tort de mere
Ungem un vas cu unt. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le feliem. Punem feliile de mere in vasul uns cu unt, aruncam peste acestea nucile, stafidele si un praf de scortisoara, apoi le acoperim cu zahar. Le dam la cuptor sa se coaca si preparam intre timp blatul, care este un blat de...
Prajitura cu prune
Se amesteca ouale intregi cu zaharul. Cand se topeste zaharul se adauga laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. Compozitia se toarna intr-o tava care a fost tapetata cu ulei si faina si se decoreaza cu jumatati de prune. Punem...
Ochelari
Luam o foaie de foietaj si o intindem subtire cu un facalet. Taiem dreptungiuri in functie de cat de mari vrem sa fie ochelarii. In fiecare dreptunghi crestam un T astfel incat sa nu ajungem de la un capat la celalat. Rulam de la centru spre margine partile crestate mai subtiri si incercam sa...
Briose cu mar si morcov
Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara. In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase. Adaugam laptele si uleiul si amestecam. Punem peste ou si zahar marul si morcovul, apoi incorporam...
Madeleine
Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si sucul de portocale si amestecam, iar la sfarsit incorporam usor faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si coaja de portocale. Punem compozitia cu o lingura in formele de madelaine care au...
Prajitura cu mere si budinca de vanilie
Pentru a face aluatul amestecam mai intai zaharul cu ouale, apoi adaugam untul topit alternativ cu faina amestecata cu praful de copt.Punem aluatul in frigider pentru 30 de minute. In acest timp vom taia merele cuburi si le amestecam cu scortisoara. Pregatim apoi umplutura lichida:...
Cuburi cu mere si nuci
Preancalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron pregatim ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare, bicarbonat si scortisoara, apoi le amestecam. Batem untul topit cu oul si zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam merele rase si nucile si amestecam astfel...
Dinti de negru
Pentru blat amestecam toate ingredientele si le dam la cuptor 40 de minute la 180°C.Cat timp se coace blatul noi preparam crema. Punem sa fiarba la foc mic laptele cu cacao si zahar pana se topeste zaharul, amestecand incontinuu. Dupa racire se adauga 100g unt si...
Coronita de ciocolata
Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat. Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula) si apoi il turnam peste amestecul de zahar si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia....
Valuri de ricotta cu bezea
Pentru a face aluatul amestecam intai cele 2 oua cu laptele si apoi adaugam restul ingredientelor. Punem in tava hartie pentru copt si turnam compozitia. Pentru crema de branza mixam ricotta cu zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie. Le mixam pe toate in acelasi timp. Turnam...
Budinca de orez cu ricotta
Fierbem orezul cu lapte. Cand orezul este fiert si aproape rece, adaugam restul ingredientelor si amestecam bine, pana se omogenizeaza compozitia. Sfaram biscuitii si ii punem pe fundul vasului in care facem budinca. Dam la cuptor, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Pofta buna!
Reteta rapida de Briose cu banane, o surpriza placuta, aromata si delicioasa
Cum se prepara Reteta rapida de Briose cu banane, o surpriza placuta, aromata si delicioasa: Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, praf de copt si bicarbonat de sodiu. In alt bol zdrobim bananele pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu zahar, esenta de vanilie si...
Cremsnit
Pentru a face crema in primul rand amestecam zaharul cu ouale pana se dizolva zaharul. Intr-o cana dizolvam praful de budinca si faina cu putin lapte, apoi le turnam peste amestecul de oua cu zahar. Trebuie sa obtinem o o compozitie destul de lichida, nu prea groasa. Punem restul de lapte la foc...
Clatite cu ricotta si zmeura
Pentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele. Amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 150g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.Lasam crema in bol pana facem clatitele. Batem ouale bine si turnam laptele peste ele. Integram apoi faina amestecata cu sarea. Incingem o tigaie...
Tiramisu reţetă cu fructe
Tiramisu reţetă cu fructe Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi adaugam crema Mascarpone si omogenizam amestecul. Albusul batut spuma se amesteca cu crema folosind o spatula si frecand usor. Incepem sa pregatim si picoturile: le inmuiem...
Batoane alb-negru
Se amesteca untul cu zaharul. Se adauga ouale intregi si se amesteca bine, pana la omogenizare. Adaugam si faina si amestecam bine. Compozitia obtinuta o impartim in doua jumatati. In una din ele adaugam Nesquik si cacao si amestecam pana se coloreaza compozitia. Din cele doua jumatati facem 2...
Brownie cu nuci si mere rase
Se topeste ciocolata la bain-marie. Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un tel pana se ingroasa putin compozitia. In acest moment dam la o parte castronul si adaugam merele...
Cuburi cu nuci si ciocolata
Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider. In acest timp realizam toppingul: Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma. Scoatem aluatul din frigider si il turnam...
Fursecuri cu mac si lamaie
Amestecam pentru inceput faina cu praful de copt, zaharul si coaja de lamaie. Incorporam apoi untul. Adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam putin. Aluatul obtinut il rulam, il punem in folie si il dam la congelator pentru 15 minute. Il scoatem si taiem felii rotunde cu...
Nori pufosi (gogosi pufoase)
Amestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam aluat fara sa aiba o forma anume. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii spre maro, sa nu le...
Gogosi Fantezie
Punem faina intr-un vas si ii facem o gaura in mijloc. In 3 linguri de lapte cald topim drojdia si o turnam in gaura facuta in faina. Amestecam putin apoi adaugam restul de lapte cald (in care am topit zaharul) si cele 2 oua batute.Continuam sa amestecam. Punem si uleiul, un varf de sare si...
Cofferula
Amestecam mascarpone cu zaharul, 1 galbenus si cacao. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam al 2-lea galbenus, continuam sa mixam si punem si lichiorul Amaretto. Continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem ciocolata la topit in bain marine si adaugam cafeaua solubila, apoi untul...
Strudel cu mere
Aluatul: Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem apoi uleiul, oul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior. Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina. Lasam aluatul pe masa pana devine neted si...
Biscuiti cu aroma de portocale
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam un ou si coaja de portocala si le amestecam pana se vor incorpora. Apoi, punem faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt. La sfarsit adaugam sucul de portocale si amestecam bine. Aluatul obtinut...