cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE526
PRIETENI299
Retete / Aperitive / Garnituri

Pasta de jumari Smalek

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2020

Procedura e ca si la jumari, doar ca taiem slanina cu carne cubulete mici, si le lasam sa se topeasca la foc mediu, apoi mic pana se face jumari. Cand e aproape facut adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si  merele decojite si razuite. Zdrobim cu lingura de lemn, amestecand si...

Aperitiv bruschete cu branza de capra si miere

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2020

Incalzim cuptorul si prajim usor feliile de paine. Apoi le ungem putin cu un catel de usturoi-stropim usor cu putin ulei de masline. Pe fiecare felie asezam 2 felii de branza de capra chevre (la Lidl au foarte buna), presaram cu rozmarin, nuci tocate gros si asezam  rosii cherry, stropim...

Aperitiv tarta cu dovlecel, praz si branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2019

Din motive de lipsa de timp am optat sa folosesc aluat pentru tarte cumparat din comert (Lidl) dar sunt sigura ca facut in casa iese si mai bun. Deci am scos aluatul din frigider si am imbracat o forma de tarte unsa cu margarina cu aluat. Pregatim umplutura. Dovlecelul se spala si il taiem...

Aperitiv omleta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2018

Intr-o tigaie punem ulei de masline cu ceapa, ardeiul si usturoiul tocate marunt. Apoi adaugam ciupercile spalate in prealabil si feliate. Adaugam sare, piper si amestecam pana se inmoaie ciupercile. Dam deoparte. Batem ouale intr-un bol si apoi turnam legumele calite, amestecand usor. ...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2016

Ciupercile le alegem medii, nu foarte mici, dar nici prea mari. Eu am luat ciuperci maronii dar sunt foarte bune si cele champignon. Le spalam si le uscam bine cu un servet de hartie. Le scoatem piciorusele :D si le punem deoparte, deoarece le vom folosi la umplutura. Pentru umplutura am pus...

Quiche de ton si legume

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2016

-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul  si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de naut deasupra. Am scos-o si am scos boabele de naut. - Intre timp de ocupam de umplutura: intr-o...

Paté de surimi

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2016

- Decongelam bastoanele de surimi - le scoatem din ambalajul de plastic si le taiem bucati potrivite. Apoi le bagam la tocatorul robotului. Daca nu aveti, trebuie sa le marunttii fin, bucata cu bucata.  - Ouale se fierb tari si se tau marunt si ele. - Tot la tocatorul de la robot...

Quiche cu legume si peste

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2015

Pestele congelat (eu am folosit o rondea mare de rechin) se pune la fiert in apa rece cu sare si apoi cand e fiert se scurge si se taie cubulete mici. Intr-o tigaie punem ceapa taiata julien la calit, la foc mediu cu ulei de maslsine si dafin. Cand incepe sa se inmoaie punem ardeiul taiat si...

Quiche de broccoli cu sunca si branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2015

- Se fierbe broccoli si conopida , dar s anu fie foarte moi si apoi ii strecuram. - Sunca felii se taie julien; cascavalul cubulete; aluatul daca e congelat se dezgheata in prealabil la temperatura camerei. - Luam o forma de tarta si o ungem cu margarina, apoi asezam aluatul si il aranjam...

Pachetele cu prezunto

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2015

Pentur 4 bucati care sutn destul de mari, suficiente pentru doua persoane, avem nevoie de o foaie dreptunghiulara de foietaj care a fost in prealabil decongelata la temperatura camerei. Am taiat 8 dreptunghiuri egale; punem pe patru din ele o felie de branza, o felie de prezunti faramitata si...

Placinte invartite cu telemea si spanac

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2015

Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si framantam bine. La final adaugam si untul topit si racit si framantam bine pana devine un aluat elastic....

Humus reteta cu lipii integrale

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2015

Humus reteta Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt o ora .Apoi il impartim in 6-8 bile , pe care le intindem cu sucitorul in forma rotunda, le intepam cu...

Crema de conopida

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2015

Conopida se desface buchetele si o punem la fiert in apa cu sare. Cand s-a inmuiat strecuram apa si pasam totul cu blenderul vertical, pana devine o pasta. Lasam deoparte sa se raceasca. Cand e rece amestecam cu 2 linguri de maioneza amestecata cu o lingura de smantana grasa. Apoi gustam de...

Cartofi evantai

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2015

- Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop sa fie bine uscati. Ii crestam cu un cutit ca si cum ati taia felii, doar ca ii crestati pana la jumate, ca un evantai. Ii stropiti cu ulei de masline si presaram sare, piper alb macinat , praf de usturoi si putin rozmarin. -Punem in tava...

Crema de branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2015

Intr-un vas amestecam branza de vaci , maruntita  cu sare, piper si chimen. Razuim putina ceapa si adaugam smantana grasa. Amestecam usor, pana devine o pasta cremoasa, dar nu foarte moale.  Ungem tartinele cu crema rezultata si ornam cu fasii de ardei gras, verde sau rosu. 

Chifle umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2014

Chiflele se scobesc si li se taie un capac.Miezul il faramitam si il dam deoparte. Ciupercile le taiem rondele; ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu margarina. Cand se inmoaie adaugam ciupercile proaspete si amestecam. Lasam sa se inmoaie bine si sa scada lichidul de tot. Adaugam sare,...

Tarta de pui cu legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2014

Carnea de pui o fierbem bine si o luam de pe oase, rupand-o fasii potrivite. Supa ramasa o puteti folosi la alte mancaruri, deci este bine sa o pastrati la frigider .  Intr-o tigaie punem prazul taiat julien sa se caleasca cu putina margarina vegetala pentru gatit. Lasam la foc mic sa se...

Paine cu branza si carnati

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2014

- Taiem un capac la paine si o scobim. Ideala este painea de casa , cu coaja groasa si tare. - Cascavalul razuit il amestecam cu carnatul taiat cubulete ff mici , ceapa razuita si usturoiul pisat, patrunjelul tocat fin (doar cateva crengute) si adaugam maioneza cat cuprinde ( sa lege bine...

Sandwich cald cu ton si salata

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2014

Pregatim salata: spalam frunzele de salata si le rupem bucatele si le amestecam cu cresonul si patrunjelul . Adaugam rosiile si piersicile feliate si ceapa taiata solzisori. Dam deoparte.  Punem aparatul de sandwichuri la incalzit  Painea se desface in jumate si umplem cu tonul...

Varza calita

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2014

Taiem varza fidea si o presaram cu sare. Lasam sa stea cca 20 minute apoi o stoarcem de apa lasata. In cratita punem ulei la incins si adaugam varza si cimbru verde .Amestecam si lasam pana se inmoaie siscade apa pe care o lasa. La final adaugam piper alb macinat si pasta de rosii, sosul de...

Gogosele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2014

- Curatam cartofii de coaja si ii fierbem in apa cu sare.  - Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam cu robotul . Amestecam cu un tel cu untul, pul, sare, piper, praful de sare si de usturoi. trebuie sa aiba o consistenta mai densa. - Lasam sa se raceasca putin si modelam...

Salata a la russe

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2014

- Morcovii se curata de coaja sis e fierb in apa cu sare . Apoi ii taiem cubulete. - Mazarea daca e proaspata sau congelata se fierbe in apa cu sare si ea. Daca folosim din conserva o scurgem de apa . - Cartofii ii fierbem in coaja si apoi se curata si se taie cuburi. - Cand...

Bruschete cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2014

- Taiem baghetele felii  si le punem la cuptor sa se prajeasca pe ambele parti chiar inainte de a prepara si servi bruschetele.  - Rosiile se spala si se taie cuburi cele mijlocii si in jumate rosiile cherry. Le punem sare si adaugam ceapa tocata marunt de tot. Tocam si busuiocul...

Pestisori escabeche

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2014

Cum am fost la pescuit si am prins o multime de pestisori am facut cu o parte din ei un aperitiv minunat , ideal pentru zilele de vara toride.  Curatam pestii si ii tinem in marinata de sare, piper, usturoi si mult suc de lamaie cca 2-3 zile in frigider.  Pestisorii gata marinati...

Oua umplute cu ton

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2014

 Fierbem ouale tari si apoi le curatam. Le taiem in jumate pe lungime si scoatem galbenusurile. Punem deoparte albusurile jumatati.  Galbenusurile le zdrobim cu o furculita sau le puteti da prin sita. Tonul din conserva se scurge si il zdrobim marunt . Amestecam cu galbenusurile si...

Tarta cu broccoli si prezunto

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2014

Aluatul de tarte se decongeleaza daca a fost congelat cu putin inainte de a-l prepara. Daca e proaspat se intinde cu grija in tava de tarte. Broccoli se fierbe in buchetele si se scurge. Prezuntose taie fidea o parte , celelalte se tau bucati mai mari dar feliate subtire. Eu am cumparat gata...

Tortilha spaniola cu carnati picanti

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2014

Aceasta omleta este satioasa si buna si nu da multa bataie de cap cu prepararea. Tocam ceapa marunt si ardeiul la fel. Punem in tigaie putin ulei de malsine si calim ceapa si ardeiul ff bine. eu am aduagat si unc atel de usturoi pisat. Cand s.-au clait bine si au prins culoare adaugam carnatul...

Rulada de carne in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2014

Am decongelat aluatul de foietas. Eu am avut in forma rotunda. Carnea tocata o amestecam cu sare, piper, putin sos chilli,2 linguri pasta de legume (facuta de mine din ceapa, usturoi, morcov, ardei gras, patrunjel verde si ulei de malsine , toate mixate fin cu robotul-O amestecam cu sare si o...

Turtite din dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2014

Razuim dovlecelul pe razatoarea mare si punem sare. Lasam sa stea cel putin o ora. Apoi stoarcem bine dovlecelul de apa lasata si amestecam cu piper, praf de usturoi, ceapa razuita, 1 ou mare (sau 2 mici) , marar verde tocat si pesmet cat cuprinde, sa se poata modela . Punem intr-o tigaie ulei...

Orez cu gogosari

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2014

Tocam marunt ceapa si o punem la calit cu ulei de masline. Gogosarul se taie fasii mici sau cubulete. Il aduagam la ceapa si calim bine, pana se inmoaie. Adaugam orezul (car enu trebuie spalat deloc) si amestecam pana se omogenizeaza toate ingredientele si turnam supa fierbinte. Eu am facut...

Afisate 1 - 30 din 55 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2024

Reteta de supa de gulii

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Retete preferate
Chocolate moelleux

Voturi:46

Langos

Voturi:21

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu ciocolată – Desertul clasic delicios

ieri la 08:50

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

pe 04.11 la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]