publicat la 17.12.2011
publicat la 05.12.2011
publicat la 03.12.2011
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Perisoare cu sos romanesc
Se amesteca intr-un vas carnea tocata cu 1 ceapa taiata marunt peste care se adauga 1 lingura pasta de tomate, ½ lingurita boia , sare si piper, ouale si orezul spalat. Se portioneaza perisoarele, se tavalesc prin marar tocat marunt si se prajesc in 2-3 linguri de ulei. Se scot...
Briose
Se sparg cele trei oua intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul (pana se albeste compozitia si face banuti deasupra) si cu zaharul vanilat. Se adauga laptele si untul topit (foarte putin). Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie. Se adauga stafidele, coaja...
Tort pentru Sofia
Blatul se prepara in felul urmator: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu cele 8 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile rand pe rand, se amesteca faina cu cacao, se cerne si se adauga in compozitie, se adauga nuca macinata si nuca maruntita,...
Crema de zahar ars
100 g zahar se caramelizeaza intr-un vas rezistent la foc. Se imbraca peretii vasului cu zahar caramelizat si se lasa sa se raceasca. In acest timp se pune laptele la fiert. Cand este gata se adauga batonul de vanilie sectionat sau cele 2 pliculete de zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca putin....
Salata boeuf
Cand zarzavatul din supa s-a fiert, l-am scos si l-am lasat putin sa se raceasca. Am taiat marunt morcovii, cartofii, ardeiul kapia si castravetii (pe care i-am lasat putin sa se scurga). Am pus toate ingredientele intr-un bol si le-am amestecat cu o lingura de lemn. Am adaugat...
Rulouri din piept de pui cu bacon
Mod de lucru - se dezoseasa si se imparte pieptul de pui in doua si se bate usor cu ciocanul de snitele - se condimenteaza cu condimente pentru pui, sare si piper daca mai este nevoie (depinde de condimentele de pui) si busuioc uscat - se dau la frigider pentru 10-15...
Supa de pui cu galuste
Mod de preparare galusti - se bat ouale foarte bine cu un praf de sare intr-un bol - se adauga incet uleiul - se adauga grisul - se incorporeaza bine grisul in compozitie - se adauga piperul si patrunjelul - se lasa la frigider 10-15 minute...
Chec pufos
- se separa albusurile de galbenusuri - se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar intr-un bol - se adauga incet uleiul cu apa - se adauga zaharul vanilat si coaja de lamiie - se adauga ciocolata rasa - se adauga alunele - se bat albusurile spuma cu...
Strudel cu branza
- intr-un bol se amesteca branza dulce, telemeaua si casul rase - se adauga 4 oua, zaharul, coaja de lamiie, grisul, zaharul vanilat si stafidele - se amesteca toate ingredientele - se desface pachetul de foi - se ia o foaie si se unge cu ulei sau unt...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Mod de preparare perisoare - se amesteca bine carnea tocata intr-un bol - se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol - se adauga orezul spalat, sare , piper boia, pasta de tomate si cele doua oua - se amsteca bine toate ingredientele...
Fursecuri
Se amesteca bine ouale cu praful de sare si cu zaharul, pana cand se fac banuti in aluat. Se adauga incet uleiul, zaharul vanilat si 4 cescute de faina (una cate una). Se opreste putin aluat intr-un castron si se adauga o lingurita de cacao. In restul de aluat se adauga celelalte 4 cescute de...
Cafea cu scortisoara
- se fierbe apa cu zaharul intr-un ibric pana da in cateva clocote - se opreste focul, se adauga cafeaua si se acopera cu o farfurioara - se lasa sa se odihneasca 2-3 minute - se rastoarna intr-o cescuta in care am pus 2 lingurite de lapte - se presara un praf de sortisoara...
Tăitei de orez cu lapte
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand este aproape fiert se adaugă tăiteii sfărîmati. Se amestecă bine si se fierb 10-15 minute la foc mic. Se adaugă zahărul si coaja de lamîie si se mai lasă 2-3 minute să se dizolve zahărul .Se opreste focul, se acoperă cu un...