Am spalat si curatat fructele. Am adaugat apa. Am mixat cateva secunde - parca nu suficiente azi, am gasit bucatele de nuca bune de strivit in dinti, placerea a fost maxima.
Se taie aluatul in forma dorita. Se pune branza si oregano in functie de marime. Se ung cu ou si se presara seminte, atat pentru frumusete cat si pentru gust.
Se coc la 170 grade C, aproximativ 20 minute.
Merele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare mar si pe care il umplu cu amestecul de mar, scortisoara, zahar vanilat si stafide. Impletesc dupa...
Intai, facem gogoselele.
Punem la fiert apa, sare, unt. Cand untul s-a topit, trantim faina si amestecam energic pana obtinem o pasta. Maxim 1 minut pe foc si grija mare sa nu se lipeasca. Dam la racit. De obicei, pentru ca nu am timp, o racesc fortat, fie in chiuveta, fie o rastorn pe o tava...
Se pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze.
Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala.
Se tranteste tot maclavaisul peste zaharul ars. O sa se revolte nitelus, dar nu de panica. Dai de cateva ori cu...
Se face o maia din drojdia amestecata cu zaharul si lichidul caldut, care se lasa la crescut.
Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Mai apoi se pune maiaua si restul de lichid, la final uleiul. Se framanta bine, cu mana sau cu masina sau cu robotul. Se adauga seminte dupa placul si pofta...
Am amestecat faina cu drojdia praf si cu indulcutor greensugar
Am adugat laptele si uleiul incalzite usurel peste oul batut si apoi peste cele uscate si am pornit robotul.
Am infoliat vasul si sincer, mi-am vazut de alte` alea prin casa. Cand m-a lovit "piticul" si...
Am pus cascaval ras pe foaie de copt, cat mai rotund. Am dat la cuptor pret de cateva minute, cat sa se inmoaie cascavalul si asa fierbinte l-am pus pe fundul unul castron si l-am lasat la racit.
In timp ce apa clocotea cu un praf de sare gata sa primeasca pastele pentru fiert , am feliat...
-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald
-intre timp punem visinele la scurs
- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de...
Am legat bine siropul de zahar (apa si zaharul) apoi am adaugat fructele. Am luat spuma. Fix ca la orice dulceata. Si mi-au iesit 2 borcanele mici, mici, mici. Gustul este greu de descris in cuvinte sau incercand totusi sa zic un cuvant - bunatate ! Din cantitatea mea mult prea putin. La...
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate
Etape de preparare:
Pentru plus de gust biscuitii i-am dat la cuptor si i-am rumenit usor pentru ca erau mult prea “blonzi” si parca si putin “trasi”, apoi i-am marutit cu degetele.
Pe foc am pus la caramelizat...
Se dizolva zaharul in bors (ca sa mearga mai repede, eu il incalzesc pe foc). Amestecul caldut il torn peste drojdie - maia intr-un cuvant si se lasa sa dospeasca, evident ca merge repede avand zahar si amestecul caldut.
Se adauga uleiul si un pic de sare, apoi faina si se framanta...
1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa
2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra)
3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice sirop, eu am facut cu tableta). Se pun la fiert si ideal ar fi un termometru de bucatarie ca sa fie...
Se pune apa cu sare la fiert. In momentul in care clocoteste se adauga pastele . In cazul de fata se strang in mana nu pentru a le sfarama ci pentru a le despărți mai mult.
Ciupercile se gătesc in ulei de măsline după ce au fost spălate si feliate. Se adauga rosii cuburi. Se...
Aluatul
Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai apoi sa dizolv drojdia. O las cam 5 minute sa se bulbuceasca in castron. Incep si framant adaugand...
Se taie sau se toaca ceapa dupa dorinta si se adauga in ulei de masline incins. Se lasa putin la inmuiat mestecand usor apoi se adauga ciupercile, dupa 2 - 3 minute se adauga si legumele direct (congelate) care-si vor lasa pe langa gust si apa suficienta pentru o cat mai buna inabusire, se...
Vinetele se spala si se feliaza. Gratarul (gen tigaie, merge si tigaia) se incinge si se unge cu o lingura de ulei de masline (merge si de floarea soarelui).
Se pun vinetele la gratarit pana se inmoaie, se patrund. Atentie! merge repede treaba!
Se scot pe prosop de bucatarie pentru ca mai...
Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok. Habar nu am avut ca asa o cheama. D'aia galbena. Umplu fix o sticla de juma de litru pana sus cu apa calda, acu in post sau juma /juma...
Am spalat vinetele si le-am feliat in 12 parti pe fiecare.
Am incins grill-ul pe aragaz si l-am uns cu ulei de masline. Am copt fiecare felie pe amvele parti. Cele 3 rosii le-am feliat in 12 parti. Pieptul de pui (am avut 2 si 1/2 ) l-am fasonat pentru o viitoare tentativa, ca pentru gratar,...
Se pune apa la fiert cam 2 l si cu o lingurita de sare. Dupa ce se inspecteaza bine pestele sa nu cumva sa aiba ceva oase, se arunca in oala sa fiarba. Cat fierbe dansul, ca e iute tare in ale fierberii, curatam cartofii si-i taiem rondele sau cuburi dupa cum vrea inspiratia momentului.
A...
Smoothie - ziua 2
Am spalat si curatat fructele. Am adaugat apa. Am mixat cateva secunde - parca nu suficiente azi, am gasit bucatele de nuca bune de strivit in dinti, placerea a fost maxima.
Smoothie - ziua 1
Am curatat, decojit, spalat bine toate fructele. Am adaugat apa. Am mixat in blender. Am inchis sticla si am fugit la treaba.
Pateuri cu branza si oregano
Se taie aluatul in forma dorita. Se pune branza si oregano in functie de marime. Se ung cu ou si se presara seminte, atat pentru frumusete cat si pentru gust. Se coc la 170 grade C, aproximativ 20 minute.
Mere in foietaj
Merele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare mar si pe care il umplu cu amestecul de mar, scortisoara, zahar vanilat si stafide. Impletesc dupa...
Crocant bouche
Intai, facem gogoselele. Punem la fiert apa, sare, unt. Cand untul s-a topit, trantim faina si amestecam energic pana obtinem o pasta. Maxim 1 minut pe foc si grija mare sa nu se lipeasca. Dam la racit. De obicei, pentru ca nu am timp, o racesc fortat, fie in chiuveta, fie o rastorn pe o tava...
Napolitane Bengoase
Se pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze. Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala. Se tranteste tot maclavaisul peste zaharul ars. O sa se revolte nitelus, dar nu de panica. Dai de cateva ori cu...
Chifle cu seminte
Se face o maia din drojdia amestecata cu zaharul si lichidul caldut, care se lasa la crescut. Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Mai apoi se pune maiaua si restul de lichid, la final uleiul. Se framanta bine, cu mana sau cu masina sau cu robotul. Se adauga seminte dupa placul si pofta...
Cozonac trandafir cu nuca, dietetic si normal
Am amestecat faina cu drojdia praf si cu indulcutor greensugar Am adugat laptele si uleiul incalzite usurel peste oul batut si apoi peste cele uscate si am pornit robotul. Am infoliat vasul si sincer, mi-am vazut de alte` alea prin casa. Cand m-a lovit "piticul" si...
Paste cu bacon si ciuperci in cosulet de cascaval
Am pus cascaval ras pe foaie de copt, cat mai rotund. Am dat la cuptor pret de cateva minute, cat sa se inmoaie cascavalul si asa fierbinte l-am pus pe fundul unul castron si l-am lasat la racit. In timp ce apa clocotea cu un praf de sare gata sa primeasca pastele pentru fiert , am feliat...
Trandafir cu visine
-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald -intre timp punem visinele la scurs - intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de...
Dulceata de soc
Am legat bine siropul de zahar (apa si zaharul) apoi am adaugat fructele. Am luat spuma. Fix ca la orice dulceata. Si mi-au iesit 2 borcanele mici, mici, mici. Gustul este greu de descris in cuvinte sau incercand totusi sa zic un cuvant - bunatate ! Din cantitatea mea mult prea putin. La...
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate Etape de preparare: Pentru plus de gust biscuitii i-am dat la cuptor si i-am rumenit usor pentru ca erau mult prea “blonzi” si parca si putin “trasi”, apoi i-am marutit cu degetele. Pe foc am pus la caramelizat...
Cornul abundentei
Se dizolva zaharul in bors (ca sa mearga mai repede, eu il incalzesc pe foc). Amestecul caldut il torn peste drojdie - maia intr-un cuvant si se lasa sa dospeasca, evident ca merge repede avand zahar si amestecul caldut. Se adauga uleiul si un pic de sare, apoi faina si se framanta...
Glazura stralucitoare colorata
1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa 2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra) 3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice sirop, eu am facut cu tableta). Se pun la fiert si ideal ar fi un termometru de bucatarie ca sa fie...
Tagliatelle cu ciuperci de post
Se pune apa cu sare la fiert. In momentul in care clocoteste se adauga pastele . In cazul de fata se strang in mana nu pentru a le sfarama ci pentru a le despărți mai mult. Ciupercile se gătesc in ulei de măsline după ce au fost spălate si feliate. Se adauga rosii cuburi. Se...
Cornuri cu branza
Aluatul Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai apoi sa dizolv drojdia. O las cam 5 minute sa se bulbuceasca in castron. Incep si framant adaugand...
Tochitura de legume
Se taie sau se toaca ceapa dupa dorinta si se adauga in ulei de masline incins. Se lasa putin la inmuiat mestecand usor apoi se adauga ciupercile, dupa 2 - 3 minute se adauga si legumele direct (congelate) care-si vor lasa pe langa gust si apa suficienta pentru o cat mai buna inabusire, se...
Vinete aperitiv
Vinetele se spala si se feliaza. Gratarul (gen tigaie, merge si tigaia) se incinge si se unge cu o lingura de ulei de masline (merge si de floarea soarelui). Se pun vinetele la gratarit pana se inmoaie, se patrund. Atentie! merge repede treaba! Se scot pe prosop de bucatarie pentru ca mai...
Pizza - asa cum o fac eu - home made by Carmen
Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok. Habar nu am avut ca asa o cheama. D'aia galbena. Umplu fix o sticla de juma de litru pana sus cu apa calda, acu in post sau juma /juma...
Vinete cu piept de pui la cuptor
Am spalat vinetele si le-am feliat in 12 parti pe fiecare. Am incins grill-ul pe aragaz si l-am uns cu ulei de masline. Am copt fiecare felie pe amvele parti. Cele 3 rosii le-am feliat in 12 parti. Pieptul de pui (am avut 2 si 1/2 ) l-am fasonat pentru o viitoare tentativa, ca pentru gratar,...
Salata de peste (pangasius)
Se pune apa la fiert cam 2 l si cu o lingurita de sare. Dupa ce se inspecteaza bine pestele sa nu cumva sa aiba ceva oase, se arunca in oala sa fiarba. Cat fierbe dansul, ca e iute tare in ale fierberii, curatam cartofii si-i taiem rondele sau cuburi dupa cum vrea inspiratia momentului. A...