Mai intai am batut smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit cremoasa. Am taiat foile in doua, am pus un strat de frisca, o banana intreaga, un alt strat de blat, iar frisca si la final ultimul blat si cu asta terminand prajitura noastra"sofisticata"=)))).
O seara...
Se mixeaza albusurile de ou pana se face o spuma tare, apoi punem zaharul, apoi galbenusurile si se amesteca bine. Se pune faina, praful de copt si cojile rase de la 2 lamai spalate bine. Se pune in tava tapetata cu praf de copt se da la ciptor pt 35 de minute. Se scoate din tava si se lasa la...
E foarte simpla pentru ca toate ingredientele sunt cumparate, e o reteta rapida.
Am folosit doar o foaie, pe care am taiat-o in 3, am facut crema conform instructiunilor de pe plic, am pus crema si o parte din fructele de padure am pus pana la ultima foaie,crema si fructele.
A fost...
Punem intr-un vas faina,praful de copt laptele si esenta si le amestecam bine.Separat batem albusurile spuma,punem zaharul si batem bine,dupa care punem si galbenusurile si amestecul il punem peste amestecul de faina amestecam usor,punem la frigider pt 20-30 de minute.Dupa ce a trecut timpul...
Pentru aluat:
Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie...
Mai intai punem laptele amestecat cu zaharul pudra si esenta de vanilie la fiert ,cand incepe sa fiarba punem grisul amestecand incontinuu pana se ingroasa compozitia,ne dam seama cand este gata atunci gand grisul se desprinde de pereti vasului.
Luam pe pe foc punem zmeura si murele si...
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, punem peste zaharul si batem bine. Punem galbenusurile, punem faina si praful de copt, dupa esenta si cele 2 linguri de cacao. Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor timp de 15-20 de minute. Dupa ce este gata...
Spalam mere si le dam pe razatoare ,le punem in oala cu zaharul si 2 lingurite de scortisoara macinata,lasam pe foc cam 50-60 de minute,pana se leaga compozitia.
Facem mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic.O lasam putin la racit dupa care ne ocupam de aluat,il taiem in patratele medii,le umplem cu budinca si le dam la cuptor pana se rumenesc usor.Foarte bune pentru un platou dulce,pe placul tuturor.
Eu am facut frigarui din fructe...
Se spala merele si se curata de cotor, se taie feliute, se adauga bobitele de struguri, se pun la fiert cu 300 ml apa si cu cele 2 lg zahar.
Pofta buna pitici!
Punem perele la fiert ,dupa ce au fiert le curatam de pielita si de cotor.
Le punem la blendar cu 3 lg zahar.T
aiem foaia de aluan in patratele, umplem fiecare patratel cu pireul de pere si facem pachetele,crestam cu un cutit deasupra si faceam asa pana le treminam pe toate.
Le punem...
Mai intai am facut blatul tortului din 11 oua, am separat albusurile de galbenusuri, dupa care am batut albusurile spuma. Dupa acea am pus o cana de zahar peste si am continuat sa amestec pana capata o consistenta de bezea, apoi galbenusurile unul cate unul, faina turnata in ploaie, praful de...
Se face o clatita din faina cu lapte si zahar. Dupa preparare clatita se rupe bucatele mici, cat este inca fierbinte si se pune peste inghetata. Se lasa sa se topeasca, amestecam usor, punem bucati de banana, miez de nuca si decoram cu forme din zahar ars (dupa ce am lasat zaharul la topit facem...
Punem untul la topit cu o picatura de ulei de masline, apoi punem zaharul si apoi bananele le lasam pana se caramelizeaza, prind o crusta aurie.
Le servim cu inghetata de vanilie.Pofta buna!
Se inmoaie miezul de paine in lichior si se pune un strat de paine in pahar, apoi peste banana felii, dupa iar un strat de paine si banane, apoi frisca lichida.
Pentru decor: zahar ars bucatele. Zaharul l-am pus la topit si cand s-a topit luam cu o lingura si stropim pe tocator picuri. Dupa...
Se spala bine prunele, se scot samburii, se toaca marunt, se amesteca cu zaharul vanilinat si zaharul normal si se pune la foc. Eu nu pun nuca la fiert pentru ca am impresia ca devine amaruie, de aceea aleg sa o pun la sfarsitul retetei.
Lasam la foc cam o ora sa fiarba bine si sa capete...
Se soarce zeama de la portocale, apoi se taie cubulete sau fasii coaja si pulpa de la portocale. Se pune zeama de la o lamaie peste si zaharul si se lasa la fiert pana fierbe bine coaja de la portocale. Normal ar trebui indepartat de pe coaja stratul alb ca sa nu fie amarui, eu am uitat :d, dar a...
Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete mici. Se pune peste zeama de la o lamaie si lasam o ora-2 ca sa se lase zeama. Dupa punem zaharul si lasam la foc mai mare pt inceput si mai mic pe la final. Dupa ce a fiert il pasam la blender sau cu unealta de pisat pireul si il lasam in...
Se pune orezul la fiert cu laptele. Dupa ce a fiert il spalam cu un jet de apa rece, adaugam esenta de rom si zaharul si il punem la racit intr-o cana. Dupa ce s-a racit il rasturnam pe o farfruie si il decoram cu gemul de visine.
Pofta buna!
Se prepara aluatul pentru clatite, se fac 2 clatite. Dupa ce s-au facut se taie cu 2 forme de inimioare, una mai mare, iar cealalta mai mica, cea mai mare am tapetat-o cu dulceata de portocale facuta in casa, iar cea mica cu dulceata de pepene galben facuta in casa.
Le puteti servi cu orice...
Se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, cam 5 minute pana se formeaza o spuma tare, dupa adaugam zaharul si amestecam inca 3-4 minute la mixer. Punem galbenusurile unul cate unul, apoi punem faina, apoi praful de copt stins cu putina zeama de...
Se curata bananele si se taie cubulete. Se pune zeama de la lamie peste, apoi zaharul si se lasa la fiert amestecand din cand in cand. Daca doriti ca dulceata sa nu contina bucati de banana, dupa jumatate de ora sfaramam bananele cu ajutorul unui tel, se va forma o pasta usora. Se lasa la foc mic...
Prajitura cu frisca de casa si banane
Mai intai am batut smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit cremoasa. Am taiat foile in doua, am pus un strat de frisca, o banana intreaga, un alt strat de blat, iar frisca si la final ultimul blat si cu asta terminand prajitura noastra"sofisticata"=)))). O seara...
Chec cu lamaie glazurat
Se mixeaza albusurile de ou pana se face o spuma tare, apoi punem zaharul, apoi galbenusurile si se amesteca bine. Se pune faina, praful de copt si cojile rase de la 2 lamai spalate bine. Se pune in tava tapetata cu praf de copt se da la ciptor pt 35 de minute. Se scoate din tava si se lasa la...
Prajitura rapida cu fructe de padure si crema de vanilie
E foarte simpla pentru ca toate ingredientele sunt cumparate, e o reteta rapida. Am folosit doar o foaie, pe care am taiat-o in 3, am facut crema conform instructiunilor de pe plic, am pus crema si o parte din fructele de padure am pus pana la ultima foaie,crema si fructele. A fost...
Tort de clatite cu crema de ciocolata si banane
Punem intr-un vas faina,praful de copt laptele si esenta si le amestecam bine.Separat batem albusurile spuma,punem zaharul si batem bine,dupa care punem si galbenusurile si amestecul il punem peste amestecul de faina amestecam usor,punem la frigider pt 20-30 de minute.Dupa ce a trecut timpul...
Placinta cu mere
Pentru aluat: Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora. Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie...
Budinca de gris cu zmeura si mure
Mai intai punem laptele amestecat cu zaharul pudra si esenta de vanilie la fiert ,cand incepe sa fiarba punem grisul amestecand incontinuu pana se ingroasa compozitia,ne dam seama cand este gata atunci gand grisul se desprinde de pereti vasului. Luam pe pe foc punem zmeura si murele si...
Rulada cu gem de mere
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, punem peste zaharul si batem bine. Punem galbenusurile, punem faina si praful de copt, dupa esenta si cele 2 linguri de cacao. Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor timp de 15-20 de minute. Dupa ce este gata...
Gem de mere cu scortisoara
Spalam mere si le dam pe razatoare ,le punem in oala cu zaharul si 2 lingurite de scortisoara macinata,lasam pe foc cam 50-60 de minute,pana se leaga compozitia.
Mini rulade cu budinca de vanilie
Facem mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic.O lasam putin la racit dupa care ne ocupam de aluat,il taiem in patratele medii,le umplem cu budinca si le dam la cuptor pana se rumenesc usor.Foarte bune pentru un platou dulce,pe placul tuturor. Eu am facut frigarui din fructe...
Compot de mere si struguri
Se spala merele si se curata de cotor, se taie feliute, se adauga bobitele de struguri, se pun la fiert cu 300 ml apa si cu cele 2 lg zahar. Pofta buna pitici!
Foietaj cu pireu de pere
Punem perele la fiert ,dupa ce au fiert le curatam de pielita si de cotor. Le punem la blendar cu 3 lg zahar.T aiem foaia de aluan in patratele, umplem fiecare patratel cu pireul de pere si facem pachetele,crestam cu un cutit deasupra si faceam asa pana le treminam pe toate. Le punem...
Tort "chinuit"
Mai intai am facut blatul tortului din 11 oua, am separat albusurile de galbenusuri, dupa care am batut albusurile spuma. Dupa acea am pus o cana de zahar peste si am continuat sa amestec pana capata o consistenta de bezea, apoi galbenusurile unul cate unul, faina turnata in ploaie, praful de...
Clatita cu inghetata,banane si nuca
Se face o clatita din faina cu lapte si zahar. Dupa preparare clatita se rupe bucatele mici, cat este inca fierbinte si se pune peste inghetata. Se lasa sa se topeasca, amestecam usor, punem bucati de banana, miez de nuca si decoram cu forme din zahar ars (dupa ce am lasat zaharul la topit facem...
Banane caramelizate cu inghetata
Punem untul la topit cu o picatura de ulei de masline, apoi punem zaharul si apoi bananele le lasam pana se caramelizeaza, prind o crusta aurie. Le servim cu inghetata de vanilie.Pofta buna!
Desert la pahar
Se inmoaie miezul de paine in lichior si se pune un strat de paine in pahar, apoi peste banana felii, dupa iar un strat de paine si banane, apoi frisca lichida. Pentru decor: zahar ars bucatele. Zaharul l-am pus la topit si cand s-a topit luam cu o lingura si stropim pe tocator picuri. Dupa...
Dulceata de prune
Se spala bine prunele, se scot samburii, se toaca marunt, se amesteca cu zaharul vanilinat si zaharul normal si se pune la foc. Eu nu pun nuca la fiert pentru ca am impresia ca devine amaruie, de aceea aleg sa o pun la sfarsitul retetei. Lasam la foc cam o ora sa fiarba bine si sa capete...
Dulceata de portocale
Se soarce zeama de la portocale, apoi se taie cubulete sau fasii coaja si pulpa de la portocale. Se pune zeama de la o lamaie peste si zaharul si se lasa la fiert pana fierbe bine coaja de la portocale. Normal ar trebui indepartat de pe coaja stratul alb ca sa nu fie amarui, eu am uitat :d, dar a...
Dulceata de pepene galben
Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete mici. Se pune peste zeama de la o lamaie si lasam o ora-2 ca sa se lase zeama. Dupa punem zaharul si lasam la foc mai mare pt inceput si mai mic pe la final. Dupa ce a fiert il pasam la blender sau cu unealta de pisat pireul si il lasam in...
Orez cu gem de visine
Se pune orezul la fiert cu laptele. Dupa ce a fiert il spalam cu un jet de apa rece, adaugam esenta de rom si zaharul si il punem la racit intr-o cana. Dupa ce s-a racit il rasturnam pe o farfruie si il decoram cu gemul de visine. Pofta buna!
Clatite in forma de inima cu dulceata
Se prepara aluatul pentru clatite, se fac 2 clatite. Dupa ce s-au facut se taie cu 2 forme de inimioare, una mai mare, iar cealalta mai mica, cea mai mare am tapetat-o cu dulceata de portocale facuta in casa, iar cea mica cu dulceata de pepene galben facuta in casa. Le puteti servi cu orice...
Chec cu banane
Se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, cam 5 minute pana se formeaza o spuma tare, dupa adaugam zaharul si amestecam inca 3-4 minute la mixer. Punem galbenusurile unul cate unul, apoi punem faina, apoi praful de copt stins cu putina zeama de...
Dulceata de banane
Se curata bananele si se taie cubulete. Se pune zeama de la lamie peste, apoi zaharul si se lasa la fiert amestecand din cand in cand. Daca doriti ca dulceata sa nu contina bucati de banana, dupa jumatate de ora sfaramam bananele cu ajutorul unui tel, se va forma o pasta usora. Se lasa la foc mic...