aziz

1

Bucataras
incepator

Tg Neamt

Bucataras din 07.09.2010

RETETE294
PRIETENI112
Retete

Pahare racoroase

In Bauturi la 6 Mai 2011

Stoarcem lamaile si preparam o limonada pe care o puneti in congelator pana va ingheta complet .Cand o scoateti cu ajutorul unui cutit spargeti gheata adaugati jumatate pahar apa calda inca putina menta si apoi cu un mixer de mana o faceti ca un piure .Turnati in pahare garnisiti cu frunze de...

Salata de ton cu maioneza si tarhon

In Salate la 6 Mai 2011

Se scurge tonul de ulei,se taie ceapa foarte fin,varza pestisori ,tarhonul se toaca usor. Amestecam ingredientele, adaugam maioneza si sucul de lamaie, saram si piperam dupa gust. Servim cu piine prajita peste care trecem cit este fierbinte cu un catel de usturoi.........pofta buna!!!

Rose petal flan

In Prajituri la 5 Mai 2011

Incalzim laptele cu zaharul pina se topeste dar avem grija sa nu fiarba.eu am pus lapte fiert si racit. Amestecam intr-un castron ouale +galbenusurile+vanilia+apa de trandafiri. Adaugam in compozitia de oua laptele caldut si mixam putin pina face spuma. Caramelul: punem zaharul +2...

Pui cu legume ,ciuperci si galustele

In Pui la 4 Mai 2011

Punem intr-o tigaie incapatoare jumatate de pahar (50ml)ulei. Cind este incins adaugam ceapa si usturoiul, lasam pina devine sticloasa. Adaugam apoi  ardeii taiati cubulete si conopida, lasam impreuna citeva minute(max 5 min); adaugam si ciupercile mai lasam 10 minute impreuna dupa care...

Pasca in trei straturi

In Prajituri la 29 Apr 2011

Pentru primul strat , mixezi ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Adaugi treptat smantana alternand cu faina cernuta cu praful de copt. Pentru stratul al doilea inmoi stafidele in apa calda 10 minute. Mixezi ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina cind acestea se...

Mancarica de cartofi cu pipote ,inimioare si ficat de pui

In Pui la 28 Apr 2011

Taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei(cit sa devina translucida). Adaugam aripioarele de pui +inimioarele si pipotele taiate marunt. Adaugam apa calda, sare, piper, supa instant o lingura si lasam sa fiarba(apa cit sa acopere tot). Cind carnita este aproape fiarta adaugam...

Ciorba de afumatura

In Ciorbe la 28 Apr 2011

Portionam carnea, taiem legumele marunt. Punem la fiert carnea, luam spuma, apoi adaugam legumele mai putin patrunjelul pe care il adaugam la final. Pofta buna!

Salata

In Salate la 28 Apr 2011

Taiem cubulete rosiile, castravetii si avocado. Tocam patrunjelul si menta, stoarcem lamaia. Amestecam toate ingredientele, saram dupa gust, adaugam cu lingura labaneh si ulei de masline. Pofta buna!!!!

French toast altfel

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2011

Batem ouale cu sarea si piperul, adaugam laptele si oregano. Taiem rosiile in doua. Inmuiem feliile de piine in ou si le asezam in tava unsa bine cu unt. Asezam feliile de cascaval sau orice alfel de branza, rosiile si ciupercutele. Dam la cuptor pina se coace piinea si se rumeneste...

Oua colorate pentru iepurasi

In Prajituri la 23 Apr 2011

intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea.in alt castron amestecam untul cu zaharul pina obt o crema pufoasa adaugam pe rind ouale vanilia apoi adaugam faina din primul castron si la sf smantina. si ciocolata sfarimata.turnam din compozitie in fiecare coaja de ou numai pe...

Cosul de Paste pentru Bucataras

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2011

se spala ouale cu un burete de bucatarie cu detergent de vase. se pun la fiert apoi cojile de ceapa se pun la fiert pina obtinem o tinctura de ceapa adica o solutie foarte concentrata apoi scufundam ouale legate in ciorap lycra cu sau fara frunze de patrunjel . cele in hirtie creponata se...

Inghetata cu caramel

In Dulciuri la 20 Apr 2011

Punem smantina pe aragaz impreuna cu ciocolata pina se topeste insa nu se lasa sa fiarba. Apoi lasam la racit, dupa care se amesteca usor cu frisca batuta, lingura cu lingura, amestecind cu o paleta de jos in sus. Punem in forma jumatate crema apoi sirop caramel citeva linguri si din nou crema....

Inghetata de vanilie cu dulceata de pepene galben

In Dulciuri la 20 Apr 2011

Mixam smantina cu praful de budinca si paharul de lapte pina obtinem o crema compacta. Punem crema in forme pina la jumatate apoi citeva linguri dulceata de pepene galben( http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-pepene-galben-si-pere-20411.html) si completam cu crema pina se umple forma, iar...

Dulceata de pepene galben si pere

In Dulceata / Gem la 20 Apr 2011

se curata si se taie pepenele cubulete,adaugam zaharul si amestecam pina imbracam cubuletele. Para se curata si la fel se face cubulete. Punem peste pepene si imediat sucul de la lamaie. Punem la fiert la foc mic amestecind din cind in cind pina scade siropul si se leaga. Verificati pe o...

Varza dulce cu afumatura de curcan

In Curcan la 19 Apr 2011

Calim ceapa taiata marunt Adaugam rosia si carnea de curcan. Lasam impreuna 10 minute amestecind din cind in cind . Adaugam varza taiata pestisori si o cana jumatate cu apa fierbinte. Punem capacul si cind incepe sa fiarba adaugam sarea ,piperul chilly si lasam sa fiarba pina carnita...

Masline marinate

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Se pun in borcan maslinele in straturi ,uleiul il incalzim si adaugam in el ardeiul iute si rozmarinul. Turnam peste masline ,adaugam usturoiul si o felie de lamaie. Legam cu folie de plastic si lasam citeva zile o saptamana apoi ...pofta buna!

Salata de legume cu orez basmati

In Mancaruri de post la 19 Apr 2011

Se taie rosiile in patru ,varza se face fisii,ceapa rondele . Tocam patrunjelul amestecam totul. Adaugam orezul fiert si racit ,saram si piperam. Adaugam sucul de la lamaie si dam la frigider pt 15 minute . Se serveste ca garnitura la friptura sau pote fi cina perfecta.

Carne de vita la cuptor

In Vita la 19 Apr 2011

punem carnea de cu seara la marinat in 1,5 cana apa cu putina sare, piper ,usturoi ,rozmarin niscai paprika daca va place. Inainte de preparare scoatem carnea din marinata si intr-o tava asezam un pat de felii de rosii, punem carnea pe ele taiem ceapa verde si usturoiul si telina la fel,...

Reteta de preparare a papanasilor fierti in lapte

In Mancare copii la 14 Apr 2011

Reteta de preparare a papanasilor se amesteca oul cu brinza ,grisul si zaharul+zaharul vanilat si un praf sare compozitia obt se lasa 15 minute.laptele se pune la fiert; cind incepe sa apara spuma punem cu lingura din compozitie si lasam sa fiarba la foc mic.

Bilute de orez

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2011

Se pune orezul la fiert in apa calda cu putina sare si supa instant. Cind este fiert se pune intr-o sita la scurs. Carnita de pui se toaca cu cutitul marunt la fel si spanacul fiert. Se ia orez cit sa intre in causul palmei se face loc in mijloc si se pune cite putina carnita ,putin spanac si...

Bastonase cu mar

In Prajituri la 13 Apr 2011

Se iau din ingrediente 3 linguri ulei +2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecind continuu, pina obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pina obtinem un aluat elastic. Se intinde aluatul intr-o foaie subtirica, se intinde sosul de...

Briose alb rosii

In Prajituri la 13 Apr 2011

batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam iaurtul si untul topit si in final faina cu praful de copt. Punem cu o lingura in forme de briosa sau unse cu putin ulei sau cu hirtiute speciale pt briose. Eu jumatate le-am facut albe jumatate rosii adaugind in compozitie colorant alimentar ....

Lollipops a la Aziz(inghetata de ciocolata)

In Dulciuri la 9 Apr 2011

topim ciocolata cu 250 ml de frisca lasam la racit apoi amestecam cu frisca si gelatina hidratata in 5 linguri apa apoi topita deasupra unui vas cu apa fierbinte. se pune cu o lingura crema obtinuta in fiecare cerculet din forma pt gheata si se da la congelator 15 minute scoatem,...

Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta

In Torturi la 9 Apr 2011

batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea. galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor de jos in sus cu o paleta sau lingura pina se incorporeaza bine de tot. faina, amidonul si praful...

Ardei gras umplut cu ciuperci marinate

In Mancaruri de legume la 5 Apr 2011

Facem o marinata din otet apa si condimentele de mai sus si o punem la fiert pe aragaz. Cind incepe sa clocoteasca punem ardeii carora le-am taiat un capac (ca pt ardei umpluti) si i-am curatat de cotor si seminte. Le dam un clocot sau doua ii scurgem si-i lasam la racorit. Cand teminam cu ardeii...

Cartofi umpluti cu kofta fierti in sos de rosii

In Vita la 5 Apr 2011

preparam kofta amestecind carnea cu ceapa taiata marunt usturoi patrunjel tocat si condimentele. Facem o biluta din carne pe care o infasuram in folie si o dam la frigider cam 30 minute cit sa se intrepatrunda aromele. Cartofii se curata si se pun la fiert intregi exact 10 minute, nu trebuie...

Ton in sos de rosii

In Ton la 5 Apr 2011

se pun rosiile la grilul de la cuptor pina se coc si se formeaza caramel pe tava. Ceapa se taie marunt morcovul si telina cubulete. Scotem rosiile si le cojim. Ceapa se pune la calit intr-o tigaie cu foarte putin ulei, adaugam rosiile si le sfaramam cu lingura. Adaugam mazarea, morcovul, telina,...

Prajitura alba sau Alba ca zapada

In Prajituri la 4 Apr 2011

Foile : Se amesteca ingredientele. Se obtine un aluat usor de intins din care eu am facut 3 foi pe spatele tavii de aragaz . Cuptorul la 180 grade, cam 5-8 minute. Se scot pe prosop sau gratar . Crema: Incalzim lapele pe aragaz numai 300 ml, celelalte 100 ml le amestecam cu faina si...

Salata colorata

In Salate la 4 Apr 2011

se taie toate legumele in cubulete , salata se spala, se usuca si se rupe bucati. Amestecam tot intr-un bol, stropim din abundenta cu lamaie si dam la frigider 15 -20 minute. In momentul servirii adaugam o lingura de smantana sau iaurt daca va place si se sareaza.

Salata de fenel

In Salate la 3 Apr 2011

Se curata si se taie fenelul cubulete,se sareaza si se adauga sucul de lamaie; se adauga mazarea si se dau la frigider 20 minute Inainte de servire se adauga tot atunci cubulete de lamaie si frunze de la fenel care seamana cu mararul. Poate fi servita cu friptura ,cu cartofi la cuptor,cu...

Afisate 121 - 150 din 294 retete    

Postari recente

publicat la 21.06.2012

Sambusek cu carne tocata

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]