Iata niste efecte pozitive ale vinetelor pentru sanatate:
Vinetele au in compozitia lor fier, minerale, calciu, nutrienti esentiali pentru sanatate. Gatite pe gratar, coapte, prajite sau in tocanita, vinetele sunt foarte delicioase, avand acelasi efect pozitiv pentru organismul nostru.
Ele contin niste fitonutrienti esentiali care imbunatatesc circulatia sangelui, hranind creierul. Acesti nutrienti exista si in coaja vinetei, asa ca aceasta nu trebuie aruncata.
Vinetele mai au in compozitia lor fibre care protejeaza tractul digestiv, iar un aport regulat de vinete ne poate feri de cancerul de colon.
Aceste legume sunt foarte sarace in calorii, iar o singura vanata contine 35 de calorii. Nu contin grasimi, dar au un continut mare de fibre care ne ajuta sa ne saturam fara sa mancam prea mult.
Vinetele pot controla diabetul datorita cantitatii mari de fibre si a nivelului scazut de carbohidrati solubili.
Vinetele coapte la 400 de garde au un gust foarte bun si nu ingreuneaza digestia deloc, protejandu-ne inima, regland tensiunea arteriala si prevenind depunerile de colesterol pe peretii vaselor de sange.
Un consum regulat de vinete ne poate scapa de cheagurile de sange, datorita vitaminei K si bioflavonoidelor care intaresc vasele de sange. Se reduce in acest mod riscul de infarct si accidente vasculare cerebrale.
Persoanele care frecventeaza pizzerii Oradea, au o gama foarte variata de unde pot alege preparate care contin vinete extrem de gustoase si de sanatoase.