Gustul clasic Rama
Adolescenții din anii ’90, chiar și din prima parte a anilor 2000, își amintesc probabil de gustul clasic Rama, nelipsită din sandvișurile pentru școală și din micul dejun.
Rama classic păstrează și azi gustul acelor timpuri și este descoperită de alte generații care vor să aibă sandvișul făcut de-acasă cu ce le place. Alături de gustul clasic a rămas și avantajul de a prepara rapid orice tip gustare.
Gustul copilăriei în 3 rețete pregătite rapid
1. Tort de mere
Tortul de mere era, pe vremuri, unul dintre deserturile cel mai des savurat în casele românilor. Cât timp era în cuptor, răspândea o aromă ce se simțea până la vecini. Cu greu reușeau părinții sau bunicii să-i țină pe copii departe de tava încinsă. Imediat ce simțeau că tortul e proaspăt scos din cuptor, se repezeau asupra lui.
Iată o rețetă rapidă și simplă pentru a prepara un delicios tort de mere.
Ingrediente: 8-9 mere mai mărișoare, Rama pentru copt, 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, 1 esență vanilie, 1 zahăr vanilat, 1 praf copt și frișcă pentru ornat.
Mod de preparare: Descojești merele și le scoți miezul. Ungi o tavă cu puțină Rama și o tapetezi cu hârtie de copt. Așezi merele întregi, iar în fiecare măr, în locul miezului scos, pui un cub Rama pentru copt, presari zahăr vanilat și bagi la cuptor 20 de minute până se înmoaie. Între timp bați gălbenușurile cu zahărul, adaugi albușurile bătute spumă, esența de vanilie și încorporezi făina și praful de copt. După ce merele sunt înmuiate puțin, pui aluatul peste ele și le dau la cuptor până se coace blatul, mai bine zis până trece testul scobitorii.
Lași să se răcească, ornezi cu frișcă și speri să mai rămână și pentru a doua zi.
2. Pandișpan cu vișine
Pandișpanul cu vișine este un alt desert care ne amintește de copilărie. Prăjitura pufoasă era făcută în orice anotimp, dacă în cămară era compot de vișine sau vișinată. Și, de regulă, erau amândouă.
Iată rețeta simplă și savuroasă de pandișpan cu vișine:
Ingrediente: 100g Rama Maestro, 150g zahăr (1 pahar), un praf de sare, 3 ouă, 200g făină (1 pahar), 2 lingurițe praf de copt, 100g vișine, 1 zahăr vanilat.
Mod de preparare: Rama Maestro și zahărul se amestecă până capătă o consistență cremoasă. Treptat se adaugă glbenușurile. Se încorporează făina și praful de copt, apoi albușurile bătute spumă separat. Amesteci cu grijă, în mișcări circulare, de jos în sus.
Ungi o tavă cu puțină Rama și presari pesmet. Torni compoziția în tavă, presari deasupra vișinele fără sâmburi și bagi la cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, cam 50 de minute, până trece testul scobitorii. Lași pandișpanul să se răcească apoi o ninsoare fină de zahăr pentru ornament.
3. Fursecurile cu ciocolată, varianta vegană
Cookies sau fursecurile cu ciocolată sunt un desert simplu și rapid pe gustul tuturor. Cine dorește varianta clasică, găsește aici o rețetă simplă și rapidă.
Varianta vegană e la fel de simplă și savuroasă: 115 g Rama pentru copt, 220 g zahăr brun, o linguriță de vanilie, 200 g făină, 3 linguri de lapte de soia, o linguriță praf de copt și o jumătate de linguriță de bicarbonat, un praf de sare și 180 g de fulgi de ciocolată. Cu blenderul mixezi Rama și zahărul până întregul amestec devine o cremă moale. Adaugi laptele de soia și vanilia.Cerni făina, praful de copt, bicarbonatul peste compoziție și amesteci încet. Adaugi ciocolata. Aluatul trebuie pus în frigider 30 de minute. Pentru a forma prăjiturelele egale, poți folosi cleștele sau lingura de înghețată. Totul ajunge în cuptorul încălzit, timp de 10-12 minute.
Timpul petrecut cu cei dragi e cel mai important lucru, mai ales când știi că ai opțiuni să gătești rapid și bine, fără efort. Importante sunt ingredientele naturale, proaspete. Rama este un aliment pe bază de plante, cu uleiuri naturale. Grăsimile nesaturate din uleiurile de floarea-soarelui, in şi de rapiţă utilizate în Rama sunt considerate grăsimi bune, contribuind semnificativ la conţinutul adecvat de acizi graşi.
Încearcă și tu rețetele de mai sus și convinge-te că Rama face orice mâncare mai gustoasă!