Slăvit să fie împăratul!

Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 18 Dec 2013 | 2976 vizualizari

Comentarii (55)

18.12.2013, 08:48

Buna dimineata!

18.12.2013, 08:49

Uneori nici nu stiu ce sa comentez la articolele tale, ca tu spui totul

18.12.2013, 08:50

Buna dimineata!
Parinte, cred ca postul depinde de educatia spirituala a fiecaruia. Depinde cum il percepe fiecare. De exemplu in zona in care m-am nascut eu nu se pune mare accent, insa in zona in care s-a nascut sotul meu postul se tine cu strictete.
Nu de mult am citit depre viata lui Kalist Monahul si acesta spunea ca postul impus, care nu e tinut din proprie vointa cu rugaciune si cainta nu reprezinta bucatica aceea de drum care ne apropie mai mult de Dumnezeu.
Recunosc ca nefiind educata in acest sens mi-a trebuit ceva timp sa inteleg anumite lucruri, dar cred ca e important ca fiecare om sa-si dea seama la momentul oportun de relevanta postului si de beneficiile sufletesti pe care le poate dobandi in urma acestuia.

18.12.2013, 08:51

Neata Padre!

18.12.2013, 09:01

Buna dimineata!

18.12.2013, 09:07

Meri, mă bucur că treci şi le citeşti. Ştiu că uneori sunt incomode rândurile mele, dar le scriu cu drag, ca pentru bunii mei prieteni. Mulţumesc!

18.12.2013, 09:19

Buna dimineata Padre
Din nefericire,mereu vom fi mai inclinati spre satisfacerea nevoilor "lumesti",in a face ce-i posibil pentru confortul trupului abia apoi pentru cel al sufletului.
Zic ca tine de natura umana,desi cred ca suntem constienti ca daca sufletul ne este impacat,ii este mult mai bine si trupului,asa cum un psihic bun si credinta vin in completarea oricarei terapii.
Intotdeauna ar trebui sa incepem cu vindecarea sufletului,abia apoi cu cea a trupului.
Dar cum spuneam,nu ne iese intotdeauna
Zi frumoasa Padre

18.12.2013, 09:24

Alina, da, aşa este, postul este un act voluntar, liber, neimpus, lucru despre care eu am vorbit deseori, ba chiar şi aici pe site. Exemple pot fi comentariile mele de aici ori poate blogul ăsta mai vechi
http://www.bucataras.ro/articole/pulpa-de-praz-cu-limba-dulce-38244.html
Sunt multe lucruri de învăţat despre post, dar asta înseamnă să ne cunoaştem bine pe noi înşine.
Zi minunată să fie la voi!

18.12.2013, 09:25

Neaţa bună, Dana!

18.12.2013, 09:25

Bună dimineaţa, Daniela!

18.12.2013, 09:29

Ştiu, Dia, ştiu. Sufeltul este o cantitate neglijabilă într-o lume atât de materialistă, din nefericire.
Ştii, nu mă deranjează tăiatul porcului cu toate ritualurile lui, am spus, îmi place, are farmecul lui în această perioadă. Doar că vezi, angrenaţi fiind cu aceste griji, uităm de fapt ce sărbătoare vine, uităm care este rostul pe-aici, uităm să simţim, iar asta din cauza saturaţiei ce vine din îmbuibare. Asta ca să nu mai vorbesc de muncă.
Zi minunată să ai!

18.12.2013, 09:32

Buna dimineata , Parinte !!! Corect si adevarat ...cine are urechi de auzit sa auda ...ADEVARUL TREBUIE SPUS . In rest fiecare face cum crede , vointa este libera .O zi deosebita va doresc !!!

18.12.2013, 09:33

portiadelumina

18.12.2013, 09:07
Meri, mă bucur că treci şi le citeşti. Ştiu că uneori sunt incomode rândurile mele, dar le scriu cu drag, ca pentru bunii mei prieteni. Mulţumesc!

eu nu asta am spus

18.12.2013, 09:33

Mulţumesc frumos, Delia! Zi minunată să ai!

18.12.2013, 09:41

Slavit sa fie Domnul si Dumnezeul nostru in veci amin ! Doamne ajuta! Parinte si Sfinte sarbatori cu pace ,sanatate si bucurie .Minunat articol

18.12.2013, 09:52

Mulţumesc frumos, Babi! Sărbători cu bine să fie şi la voi!

18.12.2013, 10:03

Meri, eu m-am exprimat greşit. Am vrut să spun că rândurile mele pot fi uneori de necomentat, mai ales meditaţiile, asta chiar dacă voi, bunii prieteni treceţi citiţi. Şi apoi tu, că a fost ori nu frumoasă scrierea mea, mereu ai comentat. Asta am vrut să spun.

18.12.2013, 10:03

Buna dimineata Padre! Parerea mea o stii, am mai spus-o de cand ne cunoastem si cu alte ocazii!

18.12.2013, 10:13

Neaţa bună, Vladimir! Ştiu părerea ta, desigur.

18.12.2013, 11:22

Cam greu ptr mine

18.12.2013, 11:36

Diana, nici eu n-am zis că-i uşor. Acum îmi aduc aminte ce ai scris tu ieri sau alaltăieri despre ce ai păţit zilele astea după tăiatul porcului.

18.12.2013, 13:11

Mi-a facut placere sa te citesc, Padre! Desi ajung cam rar..

18.12.2013, 15:59

Mă bucur că ai trecut printre rândurile mele, Simo!

18.12.2013, 16:33

Mi-a placut mult raspunsul catre Costel.
Nu postul in sine e problema, ci faptul ca nu ne dam silinta sa devenim mai buni.
Nu ma intind mai mult decat mi-e plapuma ( ), ca n-am acest har de a povesti, dar, daca fiecare ar "lucra" la propria constiinta, am trai intr-o lume mai buna.

18.12.2013, 16:45

Da, Mihaela, ai extras corect învăţătura rândurilor mele, ai simţit exact ceea ce am încercat eu să transmit. Şi nu zice de întins, căci mă bucură fiecare cuvânt scris de prietenii mei atunci când trec pe pagina mea.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia