Scrumbia previne atacul de cord

Postat de Bucataras Medi in Alimente pe 24 Iul 2011, 19:28

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza


Mi s-a parut interesant acest articol  si bine de stiut cate ceva despre scrumbie.

Scumbria este un peste slab, care se serveste in special la gratar, iar gustul sau delicios si importantele beneficii pentru sanatate il recomanda pentru intreaga familie. De la copii, pentru continutul de fosfor si potasiu, si pana la batrani, pentru ca previne atacurile de cord.

Specialistii sunt de parere ca dieta cu scrumbie este de 1.500 de ori mai eficienta in prevenirea infarctului, daca exista riscul de recidiva, decat un tratament medicamentos, informeaza iloveindia.com.

Pentru continutul sau caloric si de minerale, se recomanda si in dieta diabeticilor pentru ca subtiaza sangele, favorizand circulatia. 100 de grame de scrumbie contin 230 de calorii, 20 de grame de colesterol, 3000 de mg de acizi omega 3 si 250 de mg de acizi omega 6, esentiali pentru sanatatea inimii.

Scrumbia mai contine vitaminele A, C, D, E, K, dar si B6 si B12. Este bogata in magneziu si seleniu, cu importante beneficii in tratarea anumitor tipuri de cancerchiar. Pe langa acestea, scrumbia de la pranz semnifica si aportul de calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc si sodiu necesare unui organism sanatos.

Studiile specialistilor americani au aratat ca o dieta cu scrumbie regleaza nivelul hormonal si favorizeaza elasticitatea capilarelor. Prin continutul de vitamina K, elimina riscul formarii cheagurilor de sange, a depozitelor de colesterol si scade tensiunea arteriala.

Pentru un organism slabit, scrumbia imbunatateste sistemul imunitar si regleaza metabolismul. Consumata cu regularitate, te scapa de migrenele suparatoare si imbunatateste memoria si activitatea cerebrala.

Alegerea, prepararea si depozitatea scrumbiei sunt foarte importante pentru pastrarea functiilor nutritive. Astfel, alege numai pestele proaspat, care are carnea intinsa, umeda si depoziteaza-l la congelator numai in servetele de hartie si nu de plastic.

Se consuma dupa ce l-ai lasat 24 de ore la frigider sa se dezghete, abia dupa aceea il poti gati pentru a fi sigur ca si-a pastrat intreg continutul de vitamineminerale si calorii.

Specialistii avertizeaza asupra consumului de scrumbie de catre femeile insarcinate. Pentru ca acest tip de peste contine si mercur, proaspetele si viitoarele mamici vor evita timp de cateva luni sa il consume.

Sursa articolului.

Comentarii (6)

18.08.2011, 19:26

Da Rocsi este intradevar sanatos si ma bucur ca noua ne place .................

18.08.2011, 19:26

Sufletista..................

18.08.2011, 19:27

Ina................

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]