Scoala de gatit - Cum se curata rodia

Postat de AlexTeacher in Tehnici pe 27 Feb 2017, 12:24

Rodia este un fruct bogat in vitamine si antioxidanti. O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic si vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Consumul de rodie are numeroase efecte benefice asupra fertilitatii, impotriva bolilor de inima, artrita, cancer si are efect anti-imbatranire. Sezonul rodiilor este toamna, in lunile septembrie-noiembrie, fiind anotimpul perfect pentru a face o cura cu rodie. Se poate folosi in salate sau in diverse sosuri, in sucuri sau consumata ca atare.

Rodia se poate curata in doua moduri:

Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur imprejur, de sus in jos, urmarind linia membranei albe. Se desface din interior catre exterior, in felii, dar fara sa le rupeti de tot. Se elimina cat mai mult din membrana alba din jurul bobitelor. Se tine apoi rodia deasupra unui bol, cu bobitele in jos si se bate bine cu ajutorul unei linguri pana cad toti samburii in castron.

Pentru a doua varianta, se procedeaza la fel ca la prima, cu mentiunea ca dupa ce se desface rodia in felii, se curata fiecare felie intr-un bol cu apa. Astfel, evitati sa va stropiti cu sucul de rodie, iar procedeul este foarte rapid. Eliminati cu ajutorul unei linguri resturile de membrana alba din apa si apoi scurgeti printr-o sita.

Comentarii (4)

Ina

Ina
27.02.2017, 15:03

eu doar a doua varianta o folosesc , desfacand intreaga rodie sub apa

27.02.2017, 18:21

Eu o curat...altfel!
O spal, o sterg, apoi o decojesc ca pe o portocala de coaja, o tai in doua si o storc prin storcatorul cu presare la rece.
A doua varianta, o spal, o sterg, o tai in doua si o storc pe storcatorul electric de citrice pentru a obtine sucul.

07.03.2017, 19:26

Cel mai platit panel de sondaj din Romania
Pentru participare primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
E simplu si gratis. inregistreaza-te aici http://bit.ly/2f21VUh

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia