Exista un truc care va va schimba radical felul in care consumati fructele proaspete. Indiferent daca sunt coapte sau nu, fructele devin mult mai gustoase atunci cand presarati peste ele un pic de sare. Da, ati citit bine, sare.
Este o practica destul de veche si care se reflecta si in preparatele traditionale din diverse culturi. De exemplu, italienii invelesc felii de pepene galben in prosciutto crudo. Rezultatul este o delicatesa foarte apreciata.
Un varf de sare de calitate amplifica aromele si estompeaza dulceata in exces a fructelor foarte coapte. In acelasi timp, un varf de sare pe felii de fructe necoapte are ca efect imblanzirea acrelii si amarelii si potentarea aromelor placute.
Cele mai interesante combinatii de fructe cu sare:
- Ananas cu sare de Chile - se spune ca aceasta combinatie de dependenta de la prima gustare;
- Suc proaspat de grapefruit cu un varf de sare de mare - ideal pentru zilele calduroase de vara;
- Felii de piersica cu sare afumata - un adevarat deliciu;
- Feliile de mar verde merg de minune in sandvisurile cu branza sau sunca. De asemenea, cu un pic de sare de Himalaya, sunt o gustare foarte interesanta;
- Felii de pepene rosu cu sare de Himalaya - gustarea ideala pentru o hidratare excelenta dupa sala (sarea accelereaza hidratarea organismului, iar zaharul si apa din pepenele rosu sunt chiar recomandare dupa efortul fizic).
- Bruschete cu capsuni, patrunjel si sare - este o surpriza placuta pe care o puteti face iubitorilor de bruschete... si nu numai;
Asadar, dati o fuga pana la piata si cumparati diferite tipuri de sare si cat mai multe fructe si incepeti sa experimentati.
Sursa foto: leitesculinaria.com, brit.co
Sursa articol: tastingtable.com