Dovlecel umplut cu ton RIO Mare
INGREDIENTE pentru 4 porții
6 dovlecei medii, cu formă regulată
240g ton Rio Mare cu ardei iute
1 ceapă galbenă medie
50g parmezan ras
un buchețel de pătrunjel și maghiran
40ml ulei de măsline extravirgin
sare după gust
PREPARARE
1. Gătiți dovleceii întregi în apă cu sare, calculând aproximativ 12 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Îndepărtați capetele și tăiați-i în jumătate pe lungime. Scoateți cu lingura pulpa și semințele și pasați-le bine.
2. Sotați ceapa tocata ușor într-o tigaie mică cu uleiul de măsline până devine aurie. Adăugați pulpa dovleceilor, lăsați-o să absoarbă aromele câteva minute și apoi dați-o jos de pe foc. Pasați ușor pulpa dovlecelului cu o furculiță, adăugați tonul scurs, pătrunjelul și parmezanul ras și amestecați bine.
3. Umpleți dovleceii cu amestecul și coaceți-le gratinate în cuptorul încins timp de aproximativ zece minute.
Paste cu ton RIO Mare, broccoli, brânză provolone și măsline
INGREDIENTE pentru 4 porții
160g Ton Rio Mare cu Ardei Iute din Calabria
350g de paste
500g de broccoli
1 ceapă
1 cățel de usturoi
30g de măsline negre fără sâmburi
20g de semințe de pin
20g de stafide
40g de brânză provolone maturată
40ml de ulei de măsline extra virgin
sare după gust
PREPARARE
1. Fierbeți o oală mare cu apă și adăugați sare. Înmuiați stafidele în apă călduță.
2. Împărțiți broccoliul în mănunchiuri și tăiați tulpina în cuburi. Turnați broccoliul în apa fiartă și gătiți timp de 10 minute. Scurgeți broccoliul și puneți-l deoparte. Gătiți pastele în apa în care ați fiert broccoliul.
3. În timp ce se gătesc pastele, faceți sauté din cățelul de usturoi tăiat fin într-o tigaie mare cu uleiul de măsline. Adăugați ceapa tăiată, măslinele, semințele de pin și stafidele înmuiate. Faceți sauté timp de câteva minute, adăugați broccoliul și gătiți la foc mare timp de câteva minute până când toate aromele sunt absorbite. Adăugați tonul Rio Mare cu ardei iute si pastele gătite și scurse. Dați brânza printr-o răzătoare cu orificii mari, presărați-o peste paste si serviți.
Ton RIO Mare in ulei de masline cu chilli – Gustul inconfundabil al tonului RIO Mare, combinat cu chilli italian din regiunea Calabria.
Ideal pentru preparate cu paste, dar si pentru salate cu specific mediteranean.
Sushi cu ton RIO Mare
Ingrediente pentru 4 porții
320g Ton Rio Mare în Ulei extravirgin de Măsline
4 tulpini de țelină fragedă
100 g brânză cremă
1 morcov
250 g orez pentru sushi
15g zahăr
40 ml oțet de orez
4 foi de alge nori
sare după gust
sos de soia
PREPARARE
1. Puneți orezul într-un bol cu apă rece, spălați-l bine, scurgeți și puneți-l într-un vas. Acoperiți orezul cu aproximativ 250ml apă, adăugați o linguriță de sare, amestecați bine, acoperiți cu un capac și gătiți aproximativ 15 minute. Luați de la foc și lăsați să stea câteva minute.
2. Încălziți oțetul cu zahărul într-o tigaie pentru a obține un lichid destul de dens. Amestecați bine cu orezul, apoi stoarceți orezul într-un prosop umed.
3. Îndepărtați fibrele tulpinilor de țelină și tăiați pe lung pentru a obține bețe. Spălați, curățați și dați prin răzătoare morcovul.
4. Puneți o foaie de nori pe un pat de bambus pentru sushi sau o foaie de folie alimentară, acoperiți cu un strat de orez. Folosiți degetele pentru a distribui uniform orezul. Pentru a împiedica orezul să se lipească de mâini, mai întâi udați-vă mâinile cu apă rece. Presărați brânză, puneți deasupra o tulpină de țelină, puțin morcov dat prin răzătoare și ton mărunțit.
5. Rotiți foaia pentru a forma un cilindru îngust, cu formă uniformă. Înfășurați în folia alimentară și puneți în frigider. Repetați procedura cu celelalte foi de alge marine.
6. Chiar înainte de servire, tăiați sushi în felii și serviți cu sos de soia și, pentru un plus de aromă, ghimbir murat în oțet.
Ton in ulei de masline extravirgin - Aliatul excelent pentru preparate traditionale cu specific mediteranean
Gustul inconfundabil al tonului RIO Mare îmbunătățit cu aroma autentica a uleiul de masline extravirgin de calitate superioara fac ca cele mai simple preparate sa devina apetisante cu ajutorul acestui produs.
Poate fi consumat ca atare, constituind un fel principal gustos și hrănitor.
Este delicios in salate cu rosii si ceapa verde, dar si in sandwich-uri.
Carpaccio de sfeclă cu ton RIO mare, iaurt și alune prăjite
INGREDIENTE pentru 4 porții
2 sfecle roșii de dimensiuni medii
240g Ton Rio Mare cu lămâie și piper
150g iaurt grecesc
50ml lapte
40g alune decojite
20ml ulei de măsline extravirgin
câteva crenguțe de arpagic
sare după gust
PREPARARE
1. Curățați și tăiați mărunt sfecla roșie. Tocați mare alunele și prăjiți-le într-o tigaie mică, cu o cantitate mică de ulei de măsline, până se rumenesc. Condimentați iaurtul cu un praf de sare și adăugați laptele pentru a face iaurtul să fie cremos.
2. Aranjați feliile de sfeclă roșie pe 4 farfurii individuale și turnați peste ele cu lingura sosul de iaurt. Adăugați deasupra tonul și puțin din sosul său. Presărați alune prăjite și ornați fiecare farfurie cu arpagic tocat.
Ton in ulei de masline cu lamaie si piper 130g
Ton Rio Mare in ulei de masline, de calitate superioara, asezonat cu suc de lamaie si bucatele mici de piper.
Ideal pentru cei care iubesc să experimenteze în bucătărie.
Aroma proaspătă și usor picantă a acestui produs va aduce o nota de originalitate oricarui preparat, chiar si cele simple feluri de mâncăre devenind apetisante.
Descoperiti mai multe retete cu ton pe www.riomare.ro.