Va prezentam o reteta grozava de pizzaAvand in vedere faptul ca pizza a devenit un fel extrem de popular de mancare, indiferent ca este vorba despre servirea acesteia in oras, comenzile de mancare la domiciliu sau prepararea ei acasa, va prezentam o reteta grozava de pizza in compozitia careia se afla vedeta acestui articol, morcovul.
Pizza Calzone Cesenatico este o pizza gustoasa cu vin rosu, telina, morcov, lapte si carne de vita.
Ingrediente
aluat clasic
300 grame carne tocata de vita
300 grame piure de rosii
jumatate de morcov
jumatate telina
vin rosu
60 g faina
lapte
parmezan ras
Modul de preparare:
Se prepara aluatul si se lasa sa creasca timp de o ora.
Se taie in bucati mici ceapa si telina sise calesc intr-o tigaie cu 4–5 linguri de ulei.
Se adauga carnea tocata in aceeasi tigaie si se prajeste timp de 10 minute.
Se adauga putina sare si o jumatate de pahar cu vin.
In continuare trebuie adaugat piureul de rosii si se lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 40 de minute.
Untul se topeste intr-o tigaie adaugand in acelasi timp faina.
Se adauga incetul cu incetul un pahar de lapte si se amesteca continuu la foc mic, iar cand compozitia incepe sa se ingroase, se adauga sare si se lasa sa se raceasca.
Se intinde aluatul circa 1 cm grosime si se imparte in doua, dupa care se unge cu sosul din lapte si se adauga ingredientele calite anterior.
Se acopera cu parmezan si se inchide in forma de calzoni.
Se pune in cuptor la 200°C timp de 20 de minute.