Pepenele galben, fructul care protejeaza inima - Sfaturi despre nutritie oferite de doamna dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 20 Iul 2015, 11:11

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa. Astazi ne va vorbi despre pepenele galben si despre beneficiile consumului de pepene asupra sanatatii.

Mai aromat ca niciodata, pepenele galben ne hidrateaza si ne racoreste in aceste zile caniculare.

Este un fruct  sarac in calorii (aproximativ 30-40kcal la 100g), care provin in principal din zaharuri - prezente in procente diferite in functie de specie si de gradul de coacere.

Reprezinta o sursa excelenta de vitamina C (imunomodulatoare) si vitamina A (protectoare a tegumentelor si mucoaselor), continut important de potasiu (electrolit esential pentru functia cardio-vasculara), magneziu, vitamine din grupul B (niacina, acid folic, piridoxina), fibre si fitonutrienti.

Exista studii care le incadreaza, impreuna cu merele, bananele, strugurii si pepenele verde, in categoria fructelor protectoare ale inimii. Astfel, femeile care consuma cantitati importante, peste 350g zilnic, prezinta o protectie suplimentara impotriva sindromului metabolic, datorita efectului antiinflamator si antioxidant.

Consumul acestui fruct in siguranta: daca fructul pe care il cumparati nu este copt suficient, il puteti lasa la temperatura camerei cateva zile, doar daca este intreg. Se spala doar inainte de consum, atfel poate mucegai.

Inainte de a-l portiona se spala bine, se curata cu o periuta, existand pericolul contaminarii bacteriene. O data feliat, este recomandat a fi pastrat la frigider!

Semintele pot fi uscate si apoi coapte la cuptor 15-20 minute, fiind o sursa de acid linolenic - precursor de acizi grasi omega3, grasimi sanatoase.

In blender poate fi transformat intr-o inghetata naturala, fie intr-o bautura racoritoare prin adaugare de apa si menta!

Pentru cei cu sensibilitate digestiva se recomanda a fi consumat singur, ca masa de sine statatoare, pe stomacul gol (pentru preventia flatulentei si a disconfortului abdominal).

Sursa foto: rebloggy.com, tebavegets.com 

Comentarii (1)

20.07.2015, 11:14

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs