- pasta de unt :pt ca pasta de unt sa va reuseasca, inainte de a incepe procedura, untul trebuie la temperatura camerei , sa se inmoaie
- pasta de heringi: se curata 150 gr heringi, se scot fileurile, se taie maruntsi se freaca bine. se amesteca apoi cu untul frecandu-se bine in continuare
- pasta picanta : se obtine din 150 gr unt , 3 lg mustar, sare piper.
se freaca bine untul cu mustarul se sareaza si pipereaza. - pasta de ou : se obtine din 100 gr unt , 2 galbenusuri tari, 1 lingura mustar, ulei, sare, piper.
se freaca untul cu galbenusurile trecute prin sita se adauga putin cate putin mustar, ulei ca la maioneza sare si piper. - pasta de patrunjel si lamaie : 200 gr unt , 3 linguri patrunjel tocat fin , zeama de la o lamaie. sare piper frecand bine.
- pasta cu tarhon : din 200 gr unt si 2 legaturi tarhon, sare si piper, faci o pasta spumoasa . se opareste tarhonul se taie fin si se freaca cu untul, sarezi si piperezi
- pasta cu rosii: 150 gr unt , 2 rosii coapte mari , sare. obtineti o pasta gustoasa si hranitoare. rosiile se oparesc se curata de pielite si de seminte, se toaca marunt, se sareaza, se scurg de zeama si se freaca cu unt pana devine o pasta fina
- pasta de spanac : din 200 g unt , 2 linguri piure de spanac si sare obtinem o pasta deosebit de hranitoare. spanacul fiert se mixeaza apoi se freaca cu untul potrivit cu sare dupa gust