Oda sarmalei de Pastorel Teodoreanu

Postat de Bunica in Craciun pe 20 Dec 2011, 20:38

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Cum s-ar defini sarmaua?

Vis inaripat al verzei ce-l avu cat a durat somnul lung metamorfozic in butoiul de murat....

Potpuriu de porc si vita, simfonia tocaturii,

imn de lauda mancarii, inaltat in cerul gurii.

O cocheta care-si scalda trupu-n sos si in smantana

si se infasoara-n varza ca in valuri de cadana.

O abila diplomata ce-a-nchinat o stransa liga

c-o bardaca de vin rosu si-un ceaun de mamaliga.

Oponenta din principiu si un strasnic adversar

pentru tot ce e dieta sau regim alimentar.

Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata 

ce te-mbie cu mirosuri de slanina afumata.

Locatara principala tine-n spatiu tolerate,

perle de piper picante, boabe de orez umflate.

O prozaica-nnascuta , cum s-o prinzi in prozodie

ca de cand e lumea, porcul n-a citit o poezie.

Un aducator de sete, de bei vinul cu ocaua

Iata-n cateva cuvinte, cum s-ar defini......sarmaua!

 

 

Comentarii (10)

22.12.2011, 12:27

22.12.2011, 21:15

23.12.2011, 13:55

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]