Mascarpone- inlocuitor

Postat de Sidy in Tipsuri pe 19 Dec 2010, 09:29

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Mascarpone- inlocuitor

Daca nu aveti mascarpone, se poate face cu smintina groasa, cum este cea de la Napolact si cu frisca.Foarte multa lume asa il face si e tare bun.


Sau :

Cele care doresc sa faca in casa mascarpone au nevoie de circa 1 litru de smantana batuta si o lingura de otet din vin alb (poate fi inlocuit cu suc de lamaie).
Ca ustensile avetii nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca  pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa  sa  fiarba), dar fara sa ajunga la fundul acesteia (dispozitiv de fierbere in bain-marie). Se pune smantana in cratita de inox si aceasta pe baia de apa in fierbere, amestecand din cand in cand. In momentul in care temperatura smantanii este de circa 85 C se adauga otetul si se continua amestecarea pina smantana incepe sa se coaguleze. Se ia cratita de inox de pe baia de apa si se acopera lasand-o in repaus 10 minute timp in care se definitiveaza coagularea.
Intr-o strecuratoare se pune un tifon, servetel sau filtru de cafea si se toarna smantana coagulata. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, acoperind strecuratoarea. Tineti la frigider timp de 24 ore pentru a se scurge bine. Dupa  care se transfera in recipiente bine inchise si se poate consuma dupa 3 - 4 zile.

Comentarii (7)

02.01.2011, 18:13

multumesc...e binevenita informatia...

02.01.2011, 18:17

interesant.....

18.07.2011, 23:05

foarte interesant si util

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]