Postat de doralinda72 in Dieta pe 17 Ian 2013 | 5054 vizualizari
Interesant câte vitamine poate avea, interesant cum transformă zahărul. N-am ştiut, dar mereu avem câte ceva de învăţat.
Asa e padre! Cat traim, invatam, asa e zicala!
interesant, dar unde se gaseste kombucha asta?
FELICITARI pentru minunatul articol,este bine de luat in seama ,lucruri noi si de folos pentru sanatate.
Laura, mie mi-a dat-o o prietena din elvetia, am avut norocul ca am fost cu masina si am putut sa o transport(mi-a dat din ciuperca), sincera sa fiu, nu stiu daca are cineva in romania, dar sigur se gaseste pe internet, dar trebuie sa stii de la cine o cumperi! In cazul in care voi ajunge la vara in romania, voi lua cu mine, si cine va fi in drumul meu(tu sigur ca voi trece prin focsani ca sa mergem la lepsa ii voi da de la mine, si apoi daca acea persoana are grija de ea, cultura creste si va putea da din ea la altcineva, se dezlipseste la jumatate pe orizontala.
Multumesc delia, sa stii ca ma gandeam la tine ptr ca ai mentionat ca ai diabet, dar bineinteles ar fi bine de consultat un doctor inainte, dar ma indoiesc ca in romania sa stie doctorii de asa ceva!
Mersi DORA ca te-ai gandit la mine.In iunie 2012 l-am descoperit in urma unui accident al baiatului mare ,de necaz si eu si sotul am facut diabet.Eu il tin bine sub control ,dar el saracu nu prea poate fiind tot in drum.Oricum in martie cand plec la control pot intreba ca e f. comunicativa doctorita noastra si chear se poate dicuta orice cu ea .Esti o scumpa si sa ramai asa .
Multumesc Delia, e intr-adevar o urare care mi-o doresc!
Este de cumparat aceasta bautura si nu e scumpa,dar binenteles ca facuta in casa scutesti niste bani.Noi cumparam de la cineva,dar nu stiam ca pot si eu face.Osa incerc.
Bineinteles bety ca poti sa o faci si tu! Eu am avut deja ciuperca, dar am fost curioasa daca o pota face si eu, si mi-a iesit foarte bine dupa cca2 luni! E important ca din cand in cand sa pui zahar in sucul pastrat, vei vedea la inceput va face o pielita subtire deasupra, nu o deranja de cat cand va fi mai groasa!
Da bety, se gaseste pe internet, cred ca am vazut la 15€ sticla, nu sunt sigura! Acea persoana de la care cumperi, nu ti-a zis ca o poti prepara ptr ca te-ar fi pierdut de client!
Multumesc de sfat!O sa o prepar cu siguranta.Daca o sa am nelamuriri o sa mai revin cu intrebari daca se poate!
Bineinteles bety, cu cea mai mare placere!
Tot eu sunt.Nu am inteles prea bine cum fac sa am cultura din Kombucha cumparata?O las doar asa acperita pana se formeaza ciuperca,2 luni?Si alta nelamurieaca nu se foloseste nici metal,nici plastic,atunci ce fel de vase trebuie?Sper sa ai timp sa-mi raspunzi!Multumesc!
Buna Bety. Cand ai sucul acasa, pune intr-un borcan, cam trei sferturi si pune cateva lingurite de zahar, ajuta sa fermenteze. Vasul in care se tine kombucha trebuie sa fie din sticla, eu o tin intr-o salatiera acoperita cu o farfurie si apoi un prosop ptr a nu a avea contact cu mustele si mai am o cultura mai mica care am preparat-o eu. Cultura care vrei sa o faci, nu o deranja dupa ce ai pu zaharul, si din cand in arunca cate o privire, vei vedea cum se formeaza intai la suprafata o folie, asta cu timpul se va ingrosa, din cauza fermentatiei. Oricand vei avea nevoie de ajutor, cu cea mai mare placere!
Multumesc de raspuns si binevointa de a impartasi cu altii!Cand o sa am ciuperca o sa o impart cu mai multe persoane.Sper sa fie de leac.O zi buna!
Cu placere bety! Din cate stiu eu, ajuta oarecum! Noi o consumam zilnic. Si eu la fel procedez, dau si la altii, in general imi place sa ajut cum pot.bafta si sa-mi zici cum merge!