* Kiwi este originar din China, dar ajunge la noi din Noua Zeelanda.
* Are coaja maro si interior verde cu randuri de seminte mici negre.
* Are calitati de protejare a celulelor ADN si combare deteriorarea sanatatii cardiovasculare.
* Este bogat in vitamina E, vitamina A si C, minerale si fibre alimentare.
* Nivelul de potasiu este mai mic decat cel al unei banane, iar cel de vitamina C mai mare decat al unei portocale.
* Este important sa avem in vedere faptul ca fructul kiwi nu este o alegere potrivita pentru toata lumea, datorita potentialului alergen. Cele mai frecvente simptome ale alergiei sunt: mancarimi ale gurii si buzelor, dar poate varia pana la forme din cele mai severe cu respiratie suieratoare. Sugarii si cei ce sufera de reflux gastric pot avea probleme din cauza consumului de kiwi, din cauza nivelului mare de acid pe care-l contine.
* O combinatie delicioasa poate fi facuta cu kiwi, iaurt si capsuni
* Se mai poate combina cu banana si ananas
* Tartele pot fi decorate cu cateva felii de kiwi
* Kiwi poate fi consumat ca atare, scobit (fara seminte) sau taiat felii.
Retete recomandate: