Intre cerere si oferta

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 20 Mar 2017, 16:01

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Din "90 ni se tot spune ca legea cererii si ofertei trebuie sa domneasca si asa am ajuns sa fim exportatori de forta de munca si importatori de aproape orice.

Pe piata fortei de munca actioneaza doi actori:angajatorii si sindicatele  la care se adauga figurantii care alcatuiesc forta de munca din care cei mai muncitori si mai capabili aleg sa plece din tara.

Eu nu am auzit la nicio negociere a salariilor de prezenta unor specialisti in drept(si nu putini), de prezenta unor specialisti in medicina muncii(si iarasi ar trebui sa fie deloc putini si nu alesi pe criterii politice) ale caror pareri sa fie coroborate cu conceptia specialistilor din domeniul respectiv, dar si a specialistilor in macroeconomie si toata treaba asta sa fie facuta in baza unui plan ( ce uraaat, ce comunist sunaaaa!-Numai pentru noi, capitalistii adevarati actioneaza cu cap , nu haotic.) care sa se intinda pe mai multi ani , in functie de evolutia economiei. 

Cand sindicatele apara interesele angajatilor (lucru rar de tot) bugetul se face in functie de cine tipa mai mult, dar, de obicei,  totul se reduce la “Da-mi mie!” si “Dam pe ochi frumosi!”.Si cum nu se mai cultiva mandria de a apartine unei anume categorii sociale iar noii angajati sunt apelati la per tu si cu un aer superior de cioban stapan pe turma de mioare,  se mai mira cineva ca cei mai buni, cei educati, cei in stare sa gandeasca si sa munceasca bine aleg sa plece oriunde numai in Romania sa nu ramana?

Foto

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia