Hong Kong In An Egg-Shell

Postat de LeBlogPiquant in Bucataras hai hui pe 12 Noi 2010, 12:09

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Ca multe orase din Asia de Sud-Est, Hong Kong-ul este un adevarat paradis al gurmazilor.

De ce? Pur si simplu, din cauza ca apartamentele sunt foarte (foarte, foarte :p) mici, localnicii nu se omoara cu gatitul, iar strazile sunt pline (pline, pline) cu yummy foods, in all shapes and sizes. De la nenumaratele food-cart-uri si tarabe pline cu de toate, la restaurante mai mici si mai mari, cert este ca problema in HK este sa iti fie foame, mancarea e, la propriu, pe toate drumurile (Pe de alta parte, din cauza miresmelor care vin din toate partile, si care planeaza asupra orasului ca un norisor, ti se face foame foarte greu :p)

Am vazut multe minunatii (culinare si non-culinare) pe strazile Hong-Kongului, in cele cateva zile petrecute acolo: de la unele irezistibile,  cum ar fi tarabele si restaurantele cu seafood care ma faceau sa-mi lase gura apa....la unele mai neobisnuite, cum ar fi acesti pui negri - nu ma intrebati de ce sunt negri ca nu stiu sa va raspund (poza 3)...la unele de-a dreptul dubioase, cum ar fi aceste soparle uscate...(poza 2)

Dar altceva vreau sa va povestesc acum. Vreau sa va spun despre una din cele mai delicioase chestii pe care am mancat-o vreodata (si cu siguranta una din cele mai ciudate - and I've eaten a lot of wierd stuff, believe me :p). Despre ce e vorba? Se numeste "a thousand year-old egg". E destul de greu de gasit, si destul de scump, probabil pentru ca procesul de obtinere al acestei delicatese este foarte complicat. Reteta zice asa: oul, crud, se inveleste cu o crusta formata din argila, sare de mare, cenusa si inca cateva minunatii, se pune frumos in borcane, se sigileaza, si, peste 3 ANI (da, ani, ati citit bine), i se sparge crusta si e bun de papat. Da, stiu, inimaginabil, dar, in mod suprinzator, cel mai bun ou pe care l-am mancat vreodata.

Comentarii (3)

13.11.2010, 20:29

mamaaa ce ciudatenieee

14.11.2010, 09:17

Eu n-am avut curajul sa-l gust.Mie si mai ciudate mi se pareau oul fiert care inca mai avea puiul in el.Si cu ce pofta mancau.Mie si acuma mi se intoarce stomacul pe dos.Si am mancat si eu destule ciudatenii!

15.11.2010, 11:25

Un articol interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia