Stoaceti lamiia
Intii, rasuciti lamiia in storcator si stoarce sucul.Trebuie sa obtineti cam 3 linguri.Daca obtineti mai mult, puteti congela cantitate mai mare de 1 lingura de suc pentru folosire ulterioara.
Amestecati sucul de lamiie cu sare si piper
E greu de adaugat sarea chiar in avocado pasat,asa ca iata un sfat bun.Amestecati sucul de lamiie cu sarea si piperul Cayen si bateti cu telul pina la dizolvare.Sarea se va dizolva in sucul de lamiie si chiar va omogeniza aroma in lichid.puteti adauga putin sos iute daca asta va place(dupa gust).
Taie fructul de avocado
Prinde fructul bine intr-o mina,foloseste un cutit bine ascutit,taie cu grija coaja si pulpa dintr-o singura taietura.invirte(roteste) fructul de avocado in mina,folosind cutitul pentru a-l taia in doua.Asigurati-va ca ati taiat fructul in jumatate de la virf catre baza, dar nu pina in mjloc,sau va fi dificil de a desparti fructul in doua parti si de a scoate simburele.
Rasuceste fructul de avocado pentru a-l deschide
Acum prinde (tineti) in fiecare mina cite o jumatate de fruct.Tineti-le ferm dar usor, si rasuceste cele doua jumatati in directii opuse.Ele se vor desparti usor,lasind simburele intr-una din jumatati.
Scoaterea miezului-metoda intiia
Exista doua metode de a scoate miezul de pe coaja si de pe simbure.Intii, taiati fiecare jumatate de fruct in doua.Apoi cu grija scoateti coaja de pe miez.Puneti miezul in amestecul de zeama de lamiie din vas.jumatatea care are simburele trebuie taiata in doua dinspre coaja spre miez.Simburele va putea fi scosde pe miez o data ce fructul de avocado este taiat in sferturi.
Scoaterea miezului-metoda a doua
Sau puteti scoate miezul in alt mod.intii , prindeti bine in mina stinga, jumatatea de fruct care contine simburele.Cu mina dreapta, loveste tare cu lama cutitului sa se infinga in simbure, rasuceste cutitul si simburele va iesi din miez.
Scoate miezul prin scobire
Acum prinde jumatatea de fruct fara simbure in mina stinga.Folosind o lingura mai mare,scobeste intre coaja si miez, despartind fructul de coaja.Ar trebui sa reusti sa scoateti miezul dintr-o bucata, dar daca se rupe , nu este nici o problema ,continuati pina reusiti sa scoateti tot miezul de pe coaja.Nu uitati, ca pe masura ce scoateti miezul sa-l puneti in zeama de lamiie ,ca su nu se oxideze si sa nu-si schimbe culoarea.
Acum zdrobiti!(pasati)
Se poate folosi un zdrobitor de cartofi pentru a lasa si fruct bucati, dar daca doriti se poate folosi furculita.Se paseaza impreuna cu sucul de lamiie pina devine ca o pasta sau sa aiba si bucatele intregi de avocado.apoi adaugati compozitia astfel obtinuta, in smintina, si amestecati.
Adaugati rosii
Acum taiati citeva rosii si adaugati la amestecul de avocado cu smintina.Se pot adauga fie boabe de struguri fie rosii chery,in mod special iarna,pentru ca sunt dulci si zemoase,indiferent de anotimp.taiati rosiile in sferturi sau jumatati,functie de preferinta.Daca se folosesc rosii mai mari,puteti sa scoateti o parte din zeama din ele si semintele,inainte de a le taia, in asa fel incit amestecul cu avocado sa ramina destul de ferm.
Sa-l incercam !
Gustati inainte pentru a va asigura ca este asezonat cum va place.In acest moment puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi:ardei iuti, ciuperci,bacon prajit, 1-2 ardei jalepeno.Se aranjeaza guacamole alaturi de chipsuri tortila aromate cu brinza nacho.
Pofta buna!