Food Saver - Cea mai buna metoda de conservare a legumelor si fructelor pentru sezonul rece

Postat de Bucataras in Ustensile de bucatarie pe 11 Sep 2019, 15:40

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Cea mai generoasa perioada in fructe si legume este fara indoiala, sfarsitul verii si inceputul toamnei cand bogatia de vegetale ne imbie prin culoare si gust.

Fie ca vorbim de ardei, rosii, vinete, fie ca ne aprovizionam pentru sezonul rece cu fructe minune, un lucru este cert si anume ca ne-am dori sa le avem pe masa tot timpul anului.

Cu siguranta, mamele si bunicile au pregatit deja savuroasa zacusca de vinete sau cu ghebe, au copt ardeii, au pregatit zarzavatul si au adunat catina cea plina de vitamina C, numai buna pentru perioada rece.

Deseori apar intrebarile Cum conserv patrunjelul verde? sau Cum pastram ardeii copti peste iarna? sau Pot congela porumbul dulce?


Din fericire, exista metode prin care putem pastra savoarea si nutrientii din alimente, iar dintre cele mai cunoscute, congelarea, conservarea la borcane si deshidratarea sunt cele mai practicate.

De departe cea mai simpla si la indemana metoda clasica, ramane congelarea, insa trebuie sa asigurati ca procesul de congelare este unul corect si reusit

Deseori alimentele congelate imprumuta mirosuri, mai ales daca exista si verdeata in congelator, iar acest lucru poate fi evitat foarte usor.

 Esti curios cum? Afla mai jos!

Cea mai eficienta modalitate pentru congelarea fructelor si legumelor o reprezinta vidarea acestora.

Pentru acest lucru ai nevoie de un aparat de vidat bun si puternic.

Recomandarea noastra este sa alegi unul de la Food Saver. Sunt disponibile multe aparate care iti usureaza munca in bucatarie, cat si pungi pentru vidat potrivite acestora. 

Dintre avantajele vidarii cu Food Saver, mentionam cateva:

- păstrezi prospeţimea alimentelor de până la 5 ori mai mult timp faţă de metodele tradiţionale de conservare.

- elimini riscul ca alimentele congelate sa imprumute mirosuri.

- economisesti spatiu de depozitare in congelator

- te bucuri de alimente de sezon sau specialități - păstrezi mai mult timp prospețimea alimentelor foarte perisabile sau rar folosite

- controlezi porțiile pentru regimuri - ambalezi în vid porții rezonabile și notezi caloriile și/sau gramele de grăsimi pe pungă

Astfel te vei bucura de toate ingredientele sanatoase si bune tot timpul anului.

Iar daca te-am convins sa alegi un aparat de vidat, iata cateva recomandari video menite sa iti vina in ajutor:

 Cum sa videzi amestec de legume pentru iarna


Cum sa videzi fasole verde


Cum sa videzi porumb dulce

 

Daca ai si tu retete proprii pentru conserve de iarna, nu ezita sa le impartasesti cu noi!

 

Comentarii (6)

12.09.2019, 13:39

13.09.2019, 14:45

Aparatul de vidat este foarte util mai ales când avem de pus multe în congelator

24.12.2019, 22:56

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia