Din grădină: Arpagicul

Postat de Bya Ralu in Legume pe 17 Mar 2012, 15:33

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza
Din grădină: Arpagicul

Cultivarea
Arpagicul se poate semăna succesiv, aproape în orice perioadă a anului, la intervale de trei săptămâni. Nu este  o plantă pretenţioasă şi, deşi preferă solul uşor, se poate cultiva în majoritatea tipurilor de soluri, cu condiţia să foloseşti îngrăşăminte.

Se seamănă rar, la 1cm adâncime, la o distanţă de circa 20cm, pentru a nu mai avea nevoie de rărit ulterior. Procedeul de rărire al plantelor poate atrage după sine, datorită mirosului plantelor scoase din pământ, un dăunător de temut, numit musca cepei.

Recoltarea
La opt săptămâni după semănare, smulge pur şi simplu din pământ ceapa. Te poţi ajuta de o furcă mică, dacă solul este prea dur. Ceapa plantată toamna târziu va petrece iarna sub cupole speciale de sticlă sau de plastic şI se va recolta abia primăvara.

Depozitarea
Ceapa de primăvară este o plantă perenă şi se poate depozita doar câteva zile, la frigider sau într-o încăpere răcoroasă. Frunzele se pot congela în cuburi de gheaţă sau individual. Totuşi, prin congelare, se pierd o parte din calităţi, aşa că este de preferat să o consumi proaspătă.

Ponturi

• Alternează rândurile de ceapă cu cele de morcovi sau alte rădăcinoase. Mirosul cepei va ţine dăunătorii departe.

• Unele soiuri de ceapă de primăvară au flori albe sau lila şI se pot folosi în scop decorativ, fie în grădina de legume dacă obişnuieşti să alternezi rândurile, fie pentru a evidenţia o potecă sau perimetrul grădinii.

• Dacă nu ai o grădină, poţi cultiva ceapa de primăvară şi în ghivece, jardiniere sau lădiţe prevăzute cu găuri de scurgere a apei, separat sau împreună cu alte verdeţuri.

 sursa

Comentarii (6)

18.03.2012, 15:41

18.03.2012, 23:31

19.03.2012, 06:13

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia