De la Targ la Crama!

Postat de Bucataras Medi in Cu de toate pe 21 Dec 2014, 18:29

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

Nu puteau trece sarbatorile de iarna fara sa vizitez si eu un targ de Craciun.Imi doresc sa ajung sa vad targul de Craciun de la Viena dar cum pana acuma nu s-a intamplat mi-am zis sa fac strigare si sa pornesc la drum spre targurile noastre din Bucuresti.Si am pornit cu Buni si Nico.Am fost la Targul din Piata Unirii unde este amplasat un cort in interiorul caruia un numar foarte mic de expozanti fac reclama produselor.Pe cat de putini expozanti pe atat de putini vizitatori......pfffff......dezamagire totala!!!Nu tu miros de scortisoara, nu tu miros de cetina, de cozonac cald,de turta dulce,nu tu colindatori,nu tuproduse traditionale si nici macar pe Mos Craciun nu l-am vazut!!!In schimb la intrare sfaraia gratarul cu mici ,fripturi si alte cele!Am facut cateva poze, ne-am salutat cu Moghazehi Mehrzad si......eu am zis.....mie imi este foame.....m-a urmat Buni care a zis la fel.Atunci hai sa mergem sa mancam dupa care dam o raita si pe la Targul de Craciun de la Universiatate.

Zis si facut........am tintit Crama Dunarea pe care Nico ne-a recomandat-o. Crama Dunarea este un restaurant - muzeu ale caror porti s-au deschis nu de multa vreme. Specificul restaurantului este unul traditional.

Ne-a placut tare mult aici......foarte frumos amenajat (din pacate nu am poze ), personal foarte dragut si amabil iar mancarea este clar pe gustul meu.

L-am cunoscut aici pe Chef Bucse , o persoana deosebita cu care am baut o cafea vorbita cam vreo 3 ore.....hihihi.Chef Bucse ne-a facut cunostiinta cu Radu Zarnescu (pe care sunt convinsa ca il stiti si voi)cel care s-a ocupat de felul in care arata acest restaurant....si va rog sa ma credeti , noi cu siguranta v-om reveni.

Dar sa va spun cu ce ne-am incantat papilele gustative.....Buni a savurat o pulpa de rata in untura cu garnitura de varza calita,Nico o tochitura cu mamaliguta si smantana iar eu un papricas cu mamaliguta si smantana.Desertul a fost BESTIAL......stiti ca eu sunt fan papanasi si pe unde ma duc hop cu o portie ....va rog sa ma credet ca papanasi mai buni ca aici eu nu am mancat pana acuma.Ce trebuie sa va spun este faptul ca erau fierti si nu prajiti.

Si nici nu stiu cum a trecut timpul ca in momentul in care ne-am uitat la ceas nu ne venea sa credem ca este ora 19 si ca afarase lasase intunericul.Iar la ora aia am renuntat sa mai mergem sa vedem si Targul de la Universitate asa ca fiecare ne-am indreptat frumos catre casele noastre.

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii (10)

21.12.2014, 22:45

luuuuuuuuuuuunga Buni

22.12.2014, 18:00

Dragelor a fost minunat, cam slab la targ dar ne-am revansat la crama. Daca iti vin invitati de peste mari si tari nu rata si duceti acolo sa vada acel local. Inca se mai implementeaza idei si meniuri, inca se mai gandesc la inedit combinatie intre citadin si traditional cu idei care mai de care mai interesante. Ceea ce mi-a placut foarte tare sunt cele doua cuptoare de lemne in care chiar se prepara mancarea si de asemeni au in meniu Sabia gigant in jur de 1,5 kilograme. Asa ca data viitoare cine vrea sa ne insoteasca sunteti bineveniti, aproximativ 10 persoane mananca din aceast preparat. Merci mult Medi ca ai avut timp tu sa scrii, va multumesc atat tie cat si lui Buni ca ati foste prezente si am petrecut inca un week-end minunat impreuna. De asemeni multumim Chef Bucsa pentru amabilitate, iar domnului Zarnescu, felicitari pentru ce ati realizat.

22.12.2014, 18:02

Am uitat preparatele incercate de noi au fost dementiale si evident ca de abia astept sa revin la Crama Dunarea.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola