Cutitele Ceramice

Postat de Thalia in Ustensile de bucatarie pe 12 Mai 2014, 15:31

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Procesul de fabricare a cutitelor ceramice este complicat si necesita timp. Pentru a obtine o lama, zirconiu ceramic este supus la o presiune de 300 t si apoi stins la o temperatura de 1300-1600 Grade Celsius.  Cutitele ceramice sunt fabricate in cuptoare speciale. Materialul ceramic Zirconiu, din care sunt fabricare cutitele ceramice, este un material care rezista in timp, fara sa se deformeze. Prin urmare, lama bine ascutita se pastreaza pe o lunga perioada de timp. 

Avantajele cutitelor cermice sunt:

1. Sunt ecologice;

2. Nu oxideaza legumele si fructele la taiere, asa cum se intampla in cazul cutitelor cu lama din inox;

3. Fructele sau legumele acidulate nu actioneaza asupra lamei, ducand la tocire;

4. Design elegant si colorat;

Cutitele ceramice necesita ingrijire mai atenta decat cutitele din inox deoarece sunt mai fragile. Unele din sfaturi sunt:

1. Nu se spala in masina de spalat vase;

2. Nu utilizati cutitul pentru a desface sau deschide ceva;

3. Se utilizeaza pe o placa de taiere cu acoperire moale (lemn sau plastic)

Comentarii (2)

12.05.2014, 16:31

Am achizitionat si eu dar tot cele clasice le folosesc

12.05.2014, 17:42

Eu am 2 dar e o placere sa le folosesc, mai ales cand tai legume

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]