Pentru iubitorii de bere exista o reteta de prajitura care transforma berea neagra din halba intr-un desert delicios, ce se consuma cu lingurita.
Bineinteles, aceasta prajitura apartine bucatariei britanice, caci numai cineva din "Regatul Berii" se putea gandi la o astfel de nebunie.
Cu toate acestea, feliile de prajitura nu o sa va imbete, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in legatura cantitatile consumate... Insa, ar trebui sa aveti totusi grija, pentru ca va poate afecta silueta.
Asadar, iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie si cum se prepara.
Ingrediente:
300g crema de branza
150g zahar pudra
125ml smantana pentru frisca
275g faina
2 lingurite si 1/2 de bicarbonat de sodiu
1 lingurita extract vanilie
2 oua
140ml smantana
400g zahar
75g cacao
250g unt nesarat
250ml bere neagra (indicat ar fi sa optati pentru un Guinness)
Metoda de preparare:
Cuptorul se incinge bine, pana ajunge la 180 de grade. Intre timp se unge tava in care se va turna aluatul.
Berea se pune pe foc, intr-o oala destul de incapatoare, si se adauga untul taiat cubulete, pentru a favoriza topirea acestuia. Dupa ce untul se topeste, se adauga cacaoa si zaharul. Dupa inca 5 minte se ia oala de pe foc si se un pic la racit.
Ouale se amesteca cu smantana si vanilia si apoi se toarna acest amestec in oala cu bere si unt. Se amesteca bine si se incorporeaza faina si bicarbonatul.
Aluatul obtinut astfel se toarna in tava pregatita la inceput si se lasa la copt timp de intre 45 de minute - 1 ora.
Dupa ce se raceste in tava, aceasta se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu crema de branza amestecata cu zaharul pudra si cu smantana transformata in frisca.
Sursa articol: nigella.com
Sursa foto: iambaker.net