Serialul secretelor de bucatarie continua astazi cu episodul legat de taierea cepei. Cu totii ne lovim de acelasi impediment cand taiem ceapa: lacrimile care ne curg siroi si usturimea aferenta.
Astfel, cele mai comune si folosite metode prin care putem sa scadem din taria usturimii sunt:
1. Se pune ceapa in frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o taia;
2. Se poate tine 5 secunde in cuptorul cu microunde;
3. Se taie langa un jet de apa care curge, mai exact langa robinetul de la chiuveta;
4. Se taie sub hota de la bucatarie , cu conditia ca aceasta sa functioneze foarte bine si sa nu fie infundata.
5. Se tin in dinti doua-trei bete de chibrit in timp ce se taie ceapa.
6. Se mesteca o bucata de paine, de preferat coaja de paine.
7. Se tine in gura o lingura metalica.
8. Se taie si se elimina baza cepei.
Articol in parteneriat cu euforia.tv