Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7. 
Se ung cartofii cu un strop de ulei, sare şi piper şi se dau la cuptor  pe o tavă timp de 25 de minute. Se dă focul mai mic, la 190º C/gaz 5 şi  se mai lasă 1 oră-1 oră şi 15 minute, sau chiar mai mult, până când  miezul este moale, iar coaja este crocantă şi rumenită. 
Pentru o variantă mai rapidă, se înţeapă cartoful cu o furculiţă. Se  înfăşoară într-un prosop de bucătărie şi se lasă la microunde 8-10  minute pe treapta High, până când devine moale înăuntru. Pentru coajă  crocantă, se unge cu puţin ulei, apoi se lasă puţin la cuptor (încins pe  funcţia grill), 
întorcându-se din când în când. 
Înainte de servire, se taie o cruce în mijloc, se strânge un pic ca să  se vadă interiorul galben şi se acoperă cu toppingul favorit.
Sursa: www.goodfood.ro
                                            
                

















                                                    
                                                    
                                                    


