Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7.
Se ung cartofii cu un strop de ulei, sare şi piper şi se dau la cuptor pe o tavă timp de 25 de minute. Se dă focul mai mic, la 190º C/gaz 5 şi se mai lasă 1 oră-1 oră şi 15 minute, sau chiar mai mult, până când miezul este moale, iar coaja este crocantă şi rumenită.
Pentru o variantă mai rapidă, se înţeapă cartoful cu o furculiţă. Se înfăşoară într-un prosop de bucătărie şi se lasă la microunde 8-10 minute pe treapta High, până când devine moale înăuntru. Pentru coajă crocantă, se unge cu puţin ulei, apoi se lasă puţin la cuptor (încins pe funcţia grill),
întorcându-se din când în când.
Înainte de servire, se taie o cruce în mijloc, se strânge un pic ca să se vadă interiorul galben şi se acoperă cu toppingul favorit.
Sursa: www.goodfood.ro