Cum preparăm peștele

Postat de RataciriCulinare in Tipsuri pe 29 Noi 2015, 15:48

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

 

Cumpăram pește dacă:
Are ochii limpezi, solzii lucioși, branhiile sunt vii colorate în rosu închis.
Textura cărnii trebuie sa fie densă, să nu se destrame.
Pestele trebuie să aibă mirosul apei in care a viețuit.
Culoarea cărnii trebuie să fie lucioasă iar oasele toracelui nu trebuie să iasă prin carne.

http://www.rataciriculinare.ro/cum-preparam-pestele/


Pestele trebuie să fie depozitat pe o masă cu gheată (in magazin/pescarie), să nu fie îmbibat de apă.
Să vă feriți de peștii care se vând fără cap, sigur este ceva putred la mijloc 

Cum preparăm pestele:
Pestele are o carne foarte delicată, pentru a evita lipirea de vasul în care îl preparați pestele trebuie să fie bine șters.
Grătarele, plitele sau tigăile trebuie să fie foarte bine încinse.
Așezați pestele în tigaie/plită/grătar (prima dată) cu pielea in jos.

Condimente pentru pește:
Folosiți condimente precum: sare, piper, mărar, lemongras, busuioc, coriandru, salvie, cimbru, mentă, pătrunjel, maghiran.
Lămâia nu trebuie sa lipsească de lângă peste; nu folosiți mai mult de două condimente pe lângă sare si piper.
Evitați să îl preparați în mult ulei, varianta clasică făina sau mălai.

Garnituri pentru pește:
In cazul peștelui, garniturile nu trebuie să epateze prin complexitate, de preferat folosirea unei garnituri fierte și un sos bine făcut. Sosurile sunt altă poveste sau altă mâncare de pește 

Sper să vă ajute rândurile scrise de mine, nu mă adresez profesioniștilor !

Spor   

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs