Postat de Bucataras in Concurs pe 12 Mai 2017 | 14005 vizualizari
Succes tuturor!
Bafta tuturor!
Tocmai ce-am terminat vestitele icre ))))
Frumos concurs! Succes tuturor!
Yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu, taman ce am postat Pacinta Picnicoasa...
Mult succes, dragi bucatarasi!
Succes !
Bunica, o porție și ptr TataZmeu
Fain concurs!
ce concurs fain!
Lipie cu pui şi brânză
Ingrediente:
• 4-6 lipii,
• două pulpe de pui dezosate gătite,
• 100 g telemea,
• o jumătate de ardei gras roşu,
• un castravete,
• o roşie,
• două fire de ceapă verde,
• 5-6 frunze de salată,
• ulei de măsline,
• sare
Preparare: se taie toate ingrediente ca pentru salată, se pun într-un castron şi se asezonează cu sare şi ulei. Se amestecă uşor, apoi se umplu foile de lipie şi de rulează. Se taie în bucăţi mai mici, ca să se poată mânca mai uşor.
Chec cu verdeţuri
Ingrediente:
• 240 g făină,
• 4 ouă,
• 150 ml lapte,
• 100 ml ulei,
• 150 g caşcaval,
• 2 morcovi mici,
• 1/2 legătură de pătrunjel,
• 3 fire de ceapă verde,
• două fire de mărar,
• un plic praf de copt (10 g),
• o linguriţă de sare,
• 1/4 linguriţă piper,
• unt pentru uns tava.
Preparare: se cerne făina şi se amestecă bine cu sarea, piperul şi praful de copt. Se dau morcovii pe răzătoare. Se toacă toate verdeţurile cât mai fin (de la ceapă, doar partea verde, nu şi cea albă). Se dă pe răzătoare caşcavalul. Într-un bol se bat ouăle cu mixerul. Se adaugă jumătate din lapte şi jumătate din făină şi se amestecă bine cu telul. Se pun apoi restul de lapte şi de făină. Se continuă mixarea în timp ce se toarnă uleiul, până se încorporează tot. Se adaugă morcovii, verdeţurile şi caşcavalul şi se amestecă totul cu o lingură, până la omogenizare. Se toarnă într- o tavă de chec unsă cu unt. Se coace la 180 de grade 45 de minute.
Plăcintă cu lobodă şi mărar ată o reţetă de plăcintă ceva mai inedită – plăcintă cu lobodă şi mărar cuprinde atât verdeţuri, cât şi brânză şi poate fi savurată atât caldă, cât şi rece
Ingrediente
Făină - 1 kg
Drojdie - 1 cub
Zahăr - 1 lingură
Lapte - 4 linguri lapte cald
Ulei de floarea soarelui - 5 linguri ulei călduţ
Lobodă - 500 g
Ceapă verde - 2 legături
Mărar - 1 legătură
Brânză - 100 g
Cum se prepară?
1
Aluatul de plăcintă este acelaşi ca la pâinea de casă. Pui făina într-un vas şi faci o gropiţă în făină. Acolo pui drojdia frecată cu lingura de zahăr şi cu 4 linguri de lapte cald. Presari cu făină şi laşi aluatul să crească.
2
Când începe să crească bine, frămânţi aluatul mai departe, numai cu lapte cald. Dacă foloseşti apă caldă în loc de lapte, plăcintele vor ieşi mai aspre. Trebuie să iasă un aluat vârtos. În timp ce frămânţi aluatul, adaugi cam 5 linguri de ulei călduţ.
3
Aluatul este gata când se desprinde uşor de pe vas şi face băşicuţe. Atunci îl dai deoparte, la loc călduţ, să crească bine şi îl acoperi cu un ştergar mai gros. Masa pe care lucrezi o ungi cu ulei, iar aluatul dospit îl împarţi în 14-15 bucăţi.
4
Întinzi fiecare bucată de aluat într-o foaie cât mai subţire. Ungi şi sucitorul cu ulei pentru a lucra mai uşor cu el. În mijlocul foii pui umplutura de lobodă tăiată mărunt, amestecată cu ceapa verde tăiată şi adaugi mărar verde tocat mărunt. Pui şi puţină brânză ca să se lege mai bine verdeţurile.
5
Marginile foii de aluat le prinzi din loc în loc şi le aduci înspre mijlocul plăcintei, peste umplutură. Strângi aluatul ca să se lipească bine colţurile unul de altul. Plăcintele astfel pregătite le mai laşi puţin la dospit şi apoi le coci la cuptor sau în ulei încins, pe ambele părţi. Sunt bune atât calde, cât şi reci.
Pateuri cu carne si aluat de casa
Ingrediente
faina - cat cuprinde
drojdie - 1 cub mic (25 g)
ulei - 2-3 linguri
apa calduta - 300 ml
sare - 1 lingurita pt aluat + 1/2 pt carne
carne tocata - 300 g
ceapa - 1
morcov ras - 1
oua - 1 pt carne + 1 pt uns pateurile
piper - dupa gust (pt umplutura de carne)
Verdeata
cascaval ras - 100 g
Cum se prepară?
1
Mai intai pregatim aluatul: Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, uleiul si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la rece.
2
Pregatim umplutura de carne: Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga si carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare si piper dupa gust, 1 morcov ras si 1 ou batut bine. Amestecam si umplem cu acest amestec pateutele.
3
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul cu sucitorul. Se taie cu forma si se umple cu carne. Daca nu aveti forma aceea speciala, taiati aluatul cu paharul si faceti urmele acelea cu o furculita.
4
La urma, pateurile se ung cu ou si se presara cascaval ras peste ele. Se dau la cuptor la foc potrivit si se lasa pana devin aurii. Eu am obtinut cam 2 tavi. Pofta Buna!
@Emilia, Aurelia, va multumim pentru retete! Pentru a putea participa la concurs, este necesar sa incarcati retetele in contul vostru de utilizator, folosind formularul de adaugare reteta. Retetele trebuie sa va apartina si sa fie insotite de poze!
Va asteptam cu drag!
Mult succes! Pot sa particip si eu cu o sticla de vin de-al meu?
Burgeri de curcan-Ingrediente- 1 kg carne de curcan tocata
3 linguri pesmet
1 albus de ou
o lingurita de oregano uscat
o jumatate de lingura de menta proaspata
o jumatate de lingura de piper negru
ulei de masline
6 jumatati de l
2 rosii feliate
30 g branza feta
salata verde, taiata
o jumatate de cana de iaurt
2 linguri de marar tocat
Adaug intr-un bol carnea de curcan tocata, pesmetul, branza ,usturoiul,albusul, menta, oregano, si piperul si amestec bine compozitia, apoi o impart in 6 sectiuni egale si formez cu palmele chiftele plate. Pentru sos, amestec iaurtul grecesc si mararul.
Pun la prajit chiftelutele cate 5 minute pe fiecare parte, Introduc carnea in jumatatile de lipie si adaugi sosul, rosiile si salata verde.
Frigarui cu fructe si pandispan
Ingrediente: felii de pandispan proaspat , forme de fursecuri diverse (stele, inimioare etc.) si fructe proaspete (orice fructe).
Trebuie doar sa le pui pe bete de frigarui si gata
Ciocolată cu migdale, umplută cu unt de arahide
Ingrediente-200 grame de ciocolată neagră
1 lingura cu ulei de cocos topit/ ulei de palmier
migdale crude, mărunţite
2 linguri cu quinoa expandată sau orez expandat
fulgi de în bcocos
unt de arahide -umplutura
sare de mare
picături de rom (opţional).
forme pentru brioşe.
Ciocolata bucatele- o punem la topit cu untul de cocos.
După ce am obţinut o compoziţie lichidă, adaugăm quinoa, fulgii de cocos, migdalele, sarea şi romul.
Lasăm să se răcească la temperatura camerei, amestecând din când în când până începe să devină mai cremoasă.
Toarna un strat de ciocolată în formele pentru brioşe, pune o linguriţă de unt de arahide, după se adaugă deasupra un alt strat de ciocolată.
Se lasă la frigider 15-20 minute până se întăreşte.
1.Lipie cu pui şi brânză
Ingrediente:
4-6 lipii,
două pulpe de pui dezosate gătite,
100 g telemea,
o jumătate de ardei gras roşu,
un castravete,
o roşie,
două fire de ceapă verde,
5-6 frunze de salată,
ulei de măsline,
sare
Preparare: se taie toate ingrediente ca pentru salată, se pun într-un castron şi se asezonează cu sare şi ulei. Se amestecă uşor, apoi se umplu foile de lipie şi de rulează. Se taie în bucăţi mai mici, ca să se poată mânca mai uşor. 2.Chifteluţe aperitiv
Ingrediente:
300 g piept de pui,
50 g ceapă,
100 g miez de pâine,
pătrunjel,
sare,
piper,
un ou,
câţiva căţei de usturoi,
ulei de prăjit,
câteva linguri de făină.
Preparare: carnea de pui se toacă, se curăţă ceapa şi se dă pe răzătoarea mică, pâinea se înmoaie în apă rece şi se stoarce bine. Pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt. Se pun într-un bol ingredientele de mai sus, se adaugă oul şi se amestecă bine. Se asezonează cu sare şi piper. Cu mâna umedă se formează chifteluţe, care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă. 3.Brioşe cu ciocolată şi fulgi de migdale
Ingrediente:
250 g făină, un plic de praf de copt,
175 g zahăr, două linguri de cacao,
100 g fulgi de ciocolată,
250 ml lapte,
90 ml ulei,
un plic de zahăr vanilat,
un ou,
100 g fulgi de migdale.
Preparare: într-un bol se amestecă făina, praful de copt, cacaua şi fulgii de ciocolată. Separat, se bat oul, zahărul şi zahărul vanilat, după care se adaugă uleiul şi laptele. Se toarnă apoi peste ingredientele solide, amestecând bine. Compoziţia se pune în formele de brioşe tapetate cu hârtie. Peste fiecare se presară fulgi de migdale. Se bagă în cuptorul preîncâlzit la 175 grade, 20-25 de minute.
@Marcela, Gabi! Multumim mult pentru retete, insa pentru a putea participa la concurs, este necesar sa inscrieti retetele in contul propriu, folosind formularul de adaugare reteta. Retetele trebuie sa va apartina si sa fie insotite de poze!
Bafta tuturor!
-
Felicitari!
multumesc pentru premiu, Bucataras !
Felicitariiii tuturor! E primul concurs din cariera mea de Bucătăraș , pe care l-am ratat , din punct de vedere al participării. Dar nu-i nimic, îmi revin eu
Mulțumesc frumos pentru premiu! Ceva fain și util și care lipsește din bucătăria mea.
Multumesc pentru foarfeca , Bucataras !!!!
-Felicitari castigatorilor
- Cristina , adica pot spune ca am avut noroc ca nu ai participat ))
felicitari castigatorilor!
Ce bine mi-am inceput saptamana! Numai acum am vazut ca sunt printre norocosi :">. Multumesc mult