Cocktailuri de cafea

Postat de bizcafeshop in Bauturi pe 16 Noi 2010, 21:52

Cocktailuri de cafea

 

Spirit of cream – Spiritul cremei

Cocktail de cafea cu gheata. Espresso in versiunea ce iti da fiori reci

Ingrediente

  • 30 ml (jumatate de ceasca mica de cafea) de espresso illy
  • 15 ml (3 lingurite) de illy Espresso Liqueur (lichior de cafea, e.g. Kahlua)
  • 40 ml (8 lingurite) de frisca lichida
  • Cuburi de gheata

Preparare

Aveti nevoie de: mixing glass, boston shaker, mixing spoon

  • Raciti un pahar Freddo mare (250 ml)
  • Preparati un espresso lung
  • Puneti gheata in mixing glass, apoi adaugati lichiorul de cafea si cafeaua
  • Amestecati imediat si turnati continutul in pahar
  • Agitati energic frisca lichida pana devine consistenta
  • Turnati frisca foarte incet in pahar, ajutandu-va de lingurita
  • Decorati cu cafea macinata

Aceasta reteta poate fi preparata si cu cafea fara cofeina.

 

illy’s irish coffee

Cocktail de cafea fierbinte. O bautura clasica in care cantitatile sunt adaptate la volumul potrivit de espresso

Ingrediente

  • 50 ml (aproape o ceasca mica de cafea) de espresso illy
  • 40 ml (8 lingurite) de Irish whisky
  • 2 lingurite de zahar de trestie lichid
  • 40 ml (8 lingurite) de frisca lichida

Preparare

  • Agitati putin frisca lichida in shaker
  • Incalziti whisky-ul si zaharul lichid direct in pahar (cu bagheta steamer de la espressor)
  • Turnati espresso-ul si la sfarsit frisca batuta, lasand-o la suprafata (va puteti ajuta de o lingurita)
  • Decorati cu 2 boabe de cafea prajita si cu un praf de cacao

Aceasta reteta poate fi preparata si cu cafea fara cofeina.

 

Affogato – Cafea cu inghetata

Cocktail de cafea cu inghetata. Doua cupe de inghetata de vanilie in espresso fierbinte

Ingrediente

  • 30 ml (jumatate de ceasca mica de cafea) de espresso illy lung
  • 2 cupe inghetata de vanilie (ca alternative, puteti folosi inghetata de ciocolata sau fior di latte)
  • 30 ml (jumatate de ceasca mica de cafea) de frisca

Preparare

  • Puneti cupele de inghetata intr-un pahar Freddo mare (250 ml)
  • Adaugati espresso
  • Adaugati frisca
  • Decorati cu fulgi de ciocolata

Note:

Puteti decora inghetata cu o bucata de vafa.

Aceasta reteta poate fi preparata si cu cafea fara cofeina.

Poate fi servita si fara frisca, dar efectul vizual este mai putin atragator.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]