Spirit of cream – Spiritul cremei
Cocktail de cafea cu gheata. Espresso in versiunea ce iti da fiori reci
Ingrediente
- 30 ml (jumatate de ceasca mica de cafea) de espresso illy
- 15 ml (3 lingurite) de illy Espresso Liqueur (lichior de cafea, e.g. Kahlua)
- 40 ml (8 lingurite) de frisca lichida
- Cuburi de gheata
Preparare
Aveti nevoie de: mixing glass, boston shaker, mixing spoon
- Raciti un pahar Freddo mare (250 ml)
- Preparati un espresso lung
- Puneti gheata in mixing glass, apoi adaugati lichiorul de cafea si cafeaua
- Amestecati imediat si turnati continutul in pahar
- Agitati energic frisca lichida pana devine consistenta
- Turnati frisca foarte incet in pahar, ajutandu-va de lingurita
- Decorati cu cafea macinata
Aceasta reteta poate fi preparata si cu cafea fara cofeina.
illy’s irish coffee
Cocktail de cafea fierbinte. O bautura clasica in care cantitatile sunt adaptate la volumul potrivit de espresso
Ingrediente
- 50 ml (aproape o ceasca mica de cafea) de espresso illy
- 40 ml (8 lingurite) de Irish whisky
- 2 lingurite de zahar de trestie lichid
- 40 ml (8 lingurite) de frisca lichida
Preparare
- Agitati putin frisca lichida in shaker
- Incalziti whisky-ul si zaharul lichid direct in pahar (cu bagheta steamer de la espressor)
- Turnati espresso-ul si la sfarsit frisca batuta, lasand-o la suprafata (va puteti ajuta de o lingurita)
- Decorati cu 2 boabe de cafea prajita si cu un praf de cacao
Aceasta reteta poate fi preparata si cu cafea fara cofeina.
Affogato – Cafea cu inghetata
Cocktail de cafea cu inghetata. Doua cupe de inghetata de vanilie in espresso fierbinte
Ingrediente
- 30 ml (jumatate de ceasca mica de cafea) de espresso illy lung
- 2 cupe inghetata de vanilie (ca alternative, puteti folosi inghetata de ciocolata sau fior di latte)
- 30 ml (jumatate de ceasca mica de cafea) de frisca
Preparare
- Puneti cupele de inghetata intr-un pahar Freddo mare (250 ml)
- Adaugati espresso
- Adaugati frisca
- Decorati cu fulgi de ciocolata
Note:
Puteti decora inghetata cu o bucata de vafa.
Aceasta reteta poate fi preparata si cu cafea fara cofeina.
Poate fi servita si fara frisca, dar efectul vizual este mai putin atragator.