CIUPERCILE UN ALIMENT COMPLEX

Postat de babi5 in Cu de toate pe 12 Feb 2013, 13:06

"  Ciupercilecontin intre   84%  si  94%  apa  si  substante   minerale,cum ar  fi ;  potasiu,fosfor, fier, calciu,cupru.Pe  linga acestea,in ele  se mai gasesc;proteine,grasimie,vitaminele A,B1,B2, C,D, uleiuri  eterice. Deci ,din punct de vedere al  compozitiei,al  valorii alimentatre,ciupercile pot fi considerate unaliment  complex.Pentru prepararea lor ,este bine sa  se tina cont  de  citeva  sfaturi:se  recomanda prelucrarea in  cel  mai  scurt  timp dupa  ce au  fost  culese  fiindca  se  altereaza  repede si  devin toxice .

- Nu  se  curata palaria ciupercilor  de  pielita deoarece astfel  scade valoarea nutritiva a mincari  preparate.

- pentru preparare se  vor  utiliza vase emailate sau  dininox ,iar pentru  taiere numai  cutite  inoxidabile .

- mentinerea  culorii si prospetimea   ciupercilor  este  posibila adaugind  in apa de spalare o lingurita de  sare si un virf de cutit sare de lamie  la 1 l de apa .

- unele  ciuperci  cu  gusttfel   iute  sau amar se  tin in apa  rece  cca. 3-6 ore inainte  de  a le  gati,interval  in care  se  schimba  apa de 2-3 ori; astfel  se  schimba  gustul  neplacut  "  Sa  va  fie  de folos

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]