CIUPERCILE UN ALIMENT COMPLEX

Postat de babi5 in Cu de toate pe 12 Feb 2013, 13:06

"  Ciupercilecontin intre   84%  si  94%  apa  si  substante   minerale,cum ar  fi ;  potasiu,fosfor, fier, calciu,cupru.Pe  linga acestea,in ele  se mai gasesc;proteine,grasimie,vitaminele A,B1,B2, C,D, uleiuri  eterice. Deci ,din punct de vedere al  compozitiei,al  valorii alimentatre,ciupercile pot fi considerate unaliment  complex.Pentru prepararea lor ,este bine sa  se tina cont  de  citeva  sfaturi:se  recomanda prelucrarea in  cel  mai  scurt  timp dupa  ce au  fost  culese  fiindca  se  altereaza  repede si  devin toxice .

- Nu  se  curata palaria ciupercilor  de  pielita deoarece astfel  scade valoarea nutritiva a mincari  preparate.

- pentru preparare se  vor  utiliza vase emailate sau  dininox ,iar pentru  taiere numai  cutite  inoxidabile .

- mentinerea  culorii si prospetimea   ciupercilor  este  posibila adaugind  in apa de spalare o lingurita de  sare si un virf de cutit sare de lamie  la 1 l de apa .

- unele  ciuperci  cu  gusttfel   iute  sau amar se  tin in apa  rece  cca. 3-6 ore inainte  de  a le  gati,interval  in care  se  schimba  apa de 2-3 ori; astfel  se  schimba  gustul  neplacut  "  Sa  va  fie  de folos

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]