Ce trebuie sa stim despre pectina

Postat de ionela2682 in Fructe pe 21 Feb 2012, 18:12

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Ce trebuie sa stim despre pectina

Exista de fapt mai multe tipuri de pectine intrebuintate in industria alimentara.

 

E440a (i): Pectine  
E440a (ii): Pectat de sodiu  
E440a (iii): Pectat de potasiu  
E440a (iv): Pectat de amoniu  
E440b: Pectină amidică

In stare naturala il gasiti in cantitati mai mari in portocale, gutui, mere, dar de fapt cam toate fructele contin pectina – nimic altceva decat un polizaharid acid. Pectina folosita in industria alimentara se extrage din pulpa de mar si din coji de portocale.

De semenea, se folosesc pe scara larga si saruri ale acidului pectic: pectaţii de sodiu, potasiu şi amoniu. Prin tratarea pectinei cu amoniac se obtine pectina amidică.

Toate aceste substante servesc ca emulgatori, stabilizatori si agenti de ingrosare pentru marmelade, jeleuri de fructe, siropuri… si va las sa cautati si altele cand ajugeti la raionul de dulciuri. Dar nu o cautati numai acolo! Datorita efectului de ingrosare, pectina da senzatia de satietate, de aceea se foloseste in produsele destinate dietei.

Nu exista o doza maxima zilnica recomandata, dar trebuie sa stiti ca pectina, folosita atat de des ca agent de ingrosare, poate provoca unele probleme intestinale cand se consuma in cantitati foarte mari. Mai mult, uneori fermenteaza.

 

http://www.dietetik.ro/ce-trebuie-sa-stim-despre-pectina/4588.html

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro