Cateva motive pentru a manca mai multi morcovi

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 12 Ian 2012, 12:46

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Cateva motive pentru a manca mai multi morcovi

Crocanti, gustosi si plini de vitamine, morcovii sunt printre cele mai populare legume si ne putem bucura de ei intregul an.

Contin antioxidanti
La fel ca alte legume si fructe, morcovii sunt bogati in antioxidanti cum ar fi alfa si beta-carotenul, vitamina C si luteina. Fiecare tip de morcovi contine cantitati diferite de antioxidanti specifici. Morcovii portocalii sunt bogati in beta-caroten, cei galbeni in luteina, cei rosii si visinii antocianina.
Pentru ochi sanatosi
Uneori stereotipurile sunt adevarate – cum ar fi cel ca morcovii sunt buni pentru ochi. Desi daca mananci foarte multi morcovi nu iti va imbunatati vederea, acestia contin o cantitate ridicata de beta-caroten pe care ficatul o transforma in vitamina A – un nutrient important pentru mentirea sanatatii ochilor si nu numai. Lipsa vitaminei A poate duce la cataracta, degenerare maculara, ochi uscati si in cazuri extreme, orbire. Morcovii contin luteina, un antioxidant ce previne aparitia degenerarii maculare.
Prevenirea cancerului
S-a dovedit faptul ca morcovii au capacitatea de a reduce aparitia unui anumit tip de cancer cu pana cu pana la o treime. Falcarinolul, un pesticid natural care se gaseste in morcovi previne si aparitia unor infectii fungice. 
Frumusete
Acidul retinoic, un derivat al vitaminei A revitalizeaza pielea si o versiune usoara a sa este folosita in cremele anti-rid.
Sanatatea inimii
Datorita continutului ridicat de antioxidanti, morcovii ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Un studiu de 10 ani din Olanda a scos la iveala faptul ca fructele si legumele portocalii/galbene ofera o mai mare protectie inimii decat o fac legumele verzi, rosii sau albe si ca dintre legumele portocalii pe care le avem la dispozitie, morcovii ne ofera cea mai buna protectia in fata bolilor de inima. Ei contin si substante anti-inflamatoare si pot preveni coagularea celulelor rosii .
Detoxifiant natural
Vitamina A ajuta ficatul sa functioneze si sa elimine toxinele din corp. Continutul ridicat de fibre ajuta la regularea sistemului digestiv.
Foto: smh.com.au

Comentarii (7)

12.01.2012, 17:03

mie-mi plac morcovii si cruzi si la gatit
am facut un tratament,aveam nevoie de vitamina A si mi s-a sugerat sa alternez tabletele cu morcovii,asa ca toata ziua rontaiam morcovi

12.01.2012, 21:28

foarte buni morcovii

14.01.2012, 15:03

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia