Cartofi dulci

Postat de Irina in Legume pe 8 Mai 2009, 20:23

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Sunt o sursa excelenta de amidon, asadar de energie.Contin proteine, vitaminele C si E, si o concentratie foarte mare de carotenoide, printre care si betacaroten. Aceste substante fac din cartofii dulci un aliment anticancerigen. 100 g de cartofi dulci pe zi pot reduce riscul aparitiei cancerului la plamani.
Cartofii dulci se pastreaza aproape o luna daca ii tineti intr-un loc rece, fara lumina. La frigider pot sa-si modifice gustul.
Idei de preparare:
 - ca garnitura, sub forma de piure cu usturoi copt, sare si piper;
 - ca desert, preparati un piure din cartofi dulci si sirop de artar si serviti-l pe post de budinca;
 - salata cu bucati de cartofi dulci(fierti sau copti), cu suc de lamaie si ulei de masline, ceapa ...;
 - chipsuri din cartofi dulci taiati rondele, stropiti cu ulei de masline si copti in cuptor pana devin crocanti.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia