Boss, a facut strigare......strigarea s-a auzit pana la mine in Otopeni:)) si suna cam asa...."Atention,furculision!....joi se deschide un restaurant cu specific grecesc si m-au rugat sa invit cativa bloggeri culinari.Rog sa-mi confirmati intr-un comment".
Am auzit, am vazut,mi-a placut daaaaar......hai sa va spun care a fost dar-ul,ca stiu ca sunteti curiosi din fire:)):)):)).Deci....de data asta am mers pe mana lui Buni si mi-am zis sa o las pe ea la inaintare,sa vad ce parere are ea,cu toate ca banuiam eu;)).Si asa cum bine am banuit eu, Buni a ridicat(ca la scoala:)))doua degetele de doua ori,adica o data pentru ea si o data pentru mine iar Boss ne-a trecut pe lista.Deyu , a zis ca ar veni si ea iar Motan a zis ca l-ar bate gandul sa vina si el.Deci, lista este inchisa cu 4 la numar bucatarasi.Ramane sa ne vedem deci joi 29 ianuarie 2015, orele 17 la Taverna Adonis, la o degustare de preparate cu specific grecesc.
Ajunsa la destinatie,intru si sunt intampinata de Boss.La masa ,deja asezati erau Buni,Motan si am facut cunostiinta si Deyu ,o bucatarasa cum altfel decat draguta , volubila si foarte placuta.Si am intalnit-o aici si pe Anca Bucataras,o pasionata a fotografiei la fel de volubila si de placuta.
Introducerea fiind facuta(stiiiiiiu.....unii or sa carcoteasca si or sa spuna ca a fost cam lunga:)):)):))hai sa trecem la subiect.Inainte de a trece la degustare am facut cunostiinta cu Chef Gabriela Chiriac,cu o experienta de peste 15 ani in bucataria greceasca,o persoana clar indragostita de aceasta bucatarie dar si de Grecia in generat.Vorbeste cu multa pasiune si ne introduce in tainele preparatelor grecesti facand insa referire si la stilul de viata caracteristic grecilor.Ce este bine de retinut este faptul ca ingredientele cu care se lucreaza aici sunt aduse direct din Grecia, de la producatorii locali.
Si acum sa trecem la degustarea preparatelor, o adevarata desfatare a gusturilor.Sincera sa fiu nu am retinut tot ceea ce ne-a fost servit(cred ca in jur de 35-40 preparate)dar totusi incerc sa-mi amintesc cat de cat .... astept insa completari si de la ceilalti bucatarasi prezenti la eveniment.Hahaha.....hai ca-i pun la incercare:)).Incep cu salata de icre pentru ca era in fata mea si mi-a placut tare mult
-sarmalute in foi de vita umplute cu orez dupa reteta greceasca
-fasole gigant gatita la cuptor
-branza Feta cu ulei de masline si oregano
branza Feta imbracata in foaie de placinta,prajita si servita cu sos balsamic,miere si seminte de susan
-dovlecei prajiti cu pasta de usturoi
-miel la cuptor cu garnitura de orez
-frigaruie de porc cu pita greceasca si tzatztki
-parjoala greceasca din carne de vita la gratar cu garnitura de cartofi prajiti si paprika
-carnat grecesc
-cotlete de miel la gratar cu garnitura de cartofi la cuptor
-calamari prajiti
-calamari umpluti cu trei sortimente de branza, ardei iute si rosie
-hamsii prajite
-hamsii gatite la abur cu sos de mustar
-creveti gatiti cu usturoi
-creveti la gratar
-crevetiprajiti
salata de caracatita cu ceapa,ardei rosu si verde,ulei de masline si otet balsamic
-salata de varza alba, morcov, ardei rosu si verde, patrunjel, ulei masline si otet balsamic alb
-cartofi prajiti cu branza kefalotiri
-prajitura cu biscuiti, ciocolata, coniac si nuci
-placinta cu portocale
-placinta cu crema de lapte.
Si toate acestea stropite cu un vin rosu sau alb.....dupa preferinte.
Atmosfera a fost una destinsa si tare placuta.
Asa ca, daca cineva doresti sa mananci ceva specific grecesc poate merge cu incredere la Taverna Adonis, o taverna mica,cocheta,primitoare careia decum ii treci pragul vei simti atmosfera specifica tavernelor din Grecia.
Multumesc in numele bucatarasilor prezenti la acest eveniment, atat organizatorilor cat si Bossului.