In orasul Codlea, din judetul Brasov, un barbat si-a deschis o afacere mai ciudata pentru Romania: o bacanie cu "autoservire pentru oameni cinstiti". Ideea i-a venit dupa ce a vazut ca modelul da roade in satele si oraselele din Germania.
Modalitatea aceasta de vanzare se numeste Hofladen, iar Erwin Albu a dorit sa vada cum ar reactiona romanii pusi in fata unui astfel de experiment.
Totul functioneaza in urmatorul fel: marfa este lasata nesupravegheata la poarta gospodariei (in timp ce fermierul lucreaza pamantul), fara pret, iar doritorii sunt invitati sa-si cantareasca singuri fructele sau legumele si sa lase in cutia postala cat considera ei ca ar fi un pret cinstit pentru produsele luate.
(Erwin Albu, in dreapta) sursa foto: Facebook // Erwin Albu
Va ganditi ca, avand in vedere ca e vorba de Romania, Erwin s-a trezit cu produsele luate si fara niciun ban... Ei bine, nu este deloc asa. Pana acum, "autoservirea pentru oameni cinstiti" a avut rezultate neasteptate.
De exemplu, doi soti au luat doua salate, cateva fire de ceapa verde, 700 de grame de capsuni si 6 oua, pentru care au lasat 25 de lei. Un pret mai mult decat onest.
sursa foto: Facebook // Erwin Albu
Acest tip de afacere este folosit in Germania (si alte tari din Europa) pentru sustinerea economiei si produselor locale si ar putea da roade si in Romania.
Cumparatorii au la dispozitie si o bicicleta pentru ca sa-si poata duce mai usor cumparaturile acasa. Bineinteles, nu trebuie sa dea niciun ban in plus pentru folosirea bicicletei, ci doar s-o aduca inapoi.
"Am fost deosebit de miscat cand aseara o mama mi-a scris pe Facebook urmatorul mesaj: baiatul meu a luat un borcan cu miere crezand ca e gratuit. Eu vreau sa va dau banii pe el, dar nu stiu cat costa, imi cer mii de scuze.", a declarat Erwin Albu pentru Stirile Pro Tv.
sursa foto: Facebook // Erwin Albu
Nu doar ca "autoservirea pentru oameni cinstiti" sustine economia locala, dar acest tip de afacere le poate reda romanilor increderea in ei si este o gura de aer pentru mandria si demnitatea nationala.
Cum vi se pare acest tip de afacere? V-ar placea ca modelul sa fie adoptat de cat mai multe gospodarii din Romania? Credeti ca romanii sunt destul de cinstiti pentru ca acest tip de afacere sa functioneze pe termen lung?