Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty in Porc, 29 Oct 2025 | 109 vizualizari

 

M-am documentat cat am putut si m-am gandit sa pregatesc un muschiulet de porc la cuptor, fraged si gustos! Am ales sa il completez cu un sos de smantana si ne-a placut foarte tare.

 

INGREDIENTE

Pentru aceasta reteta de muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana, avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1muschiulet de porc de 600g sare si piper negru macinat dupa gust 2lingurite usturoi granulat 1lingurita cimbru 1/2lingurita rozmarin 1/2lingurita chimen 50ml ulei pentru prajit 50g unt Pentru sosul de smantana avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 400ml smantana de gatit 20 rosii cherry 5 catei de usturoi tocati sare si piper negru macinat dupa gust cateva boabe de piper mozaic marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana:

Se preincalzeste cuptorul la 180grade.

Se spala muschiuletul, se sterge cu prosoape de hartie si se unge cu cimbru, rozmarin, chimen, sare, piper negru macinat si usturoi granulat.

Se toarna uleiul in tigaie si se pune la incins. Se aseaza muschiuletul in uleiul fierbinte si se rumeneste doar la foc mare, pe toate partile, timp de 5 minute.

Astfel rumenit, muschiuletul se aseaza intr-un vas potrivit pentru marimea lui, se mai presara cu putin cimbru macinat si usturoi granulat, se pune deasupra untul taiat si se da la cuptor pentru 15 minute la 190grade. Din cand in cand, mai stropim muschiuletul cu sosul din tava.

Se scoate vasul din cuptor si se acopera cu folie de aluminiu pentru 10 minute, timp in care pregatim sosul.

In tigaia in care s-a prajit muschiuletul, se pune usturoiul maruntit si se amesteca pentru cateva secunde, apoi se adauga rosiile cherry taiate in jumatate. Se presara putina sare, piper macinat si boabele de piper mozaic si se tin pe foc mic timp de 3-4minute. Se adauga smantana si se mai tine pe foc inca 3-4minute de cand incepe sa fiarba, sa dea cateva clocote si sa se ingroase sosul. Se gusta si se mai adauga sare daca este navoie. La final se adauga mararul tocat.

Se serveste muschiuletul taiat felii, cu sosul de smantana. 

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca pregatim 2 bucati de muschi, le prajim in doua tigai odata.

2

Muschiuletul se scoate din frigider, cu 1-2 ore inainte de gatire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]