Anca Rusu a lansat blogul culinar www.printesapolonic.ro

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 5 Oct 2011, 09:04

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Simpatica prezentatoare a Observatorului Antenei 1, Anca Rusu, a lansat ieri blogul culinar www.printesapolonic.ro. Intr-o grafica draguta, retetele sint prezentate cu iz de poveste. Va invitam sa savurati Ciorba Cenusaresei, Cartofii Printului sau Omleta Spatarului. Sfetnic Mestecau ne prezinta Sofranul, iar in Jurnalul printesei ni se tine "Lectia de Sushi".

De fel din zona Sucevei, Ancutza ne prezinta si retetele bunicilor sale: Clatite rasfat cu nuc si Placinta roscovana.

Iata cum este prezentata reteta Omleta Spatarului:

Prinţul Polonic are program de weekend în bucătăriei. Îşi eliberează prinţesa de griji, uneori chiar şi de grija spălatului vaselor, şi se instalează confortabil în faţa aragazului, fără cărţi de bucate sau reţete scrise pe hârtiuţe. Prinţul Polonic deschide frigiderul şi crează în funcţie de cumpărăturile prinţesei... 

În dimineaţa asta a gătit omleta Spătarului, o bombă calorică pe care nici n-ai avea cum să o mănânci într-un alt moment al zilei. Conţine:

- 5 ouă galbene de la ţară 
- 30 g de jambon ţărănesc tăiat fâşii 
- 30 g cârnaţi uscaţi şi 30 g cârnaţi bucovineni tăiaţi rondele (toate ingredientele de mai sus le găsiţi La Baciu, o băcănie cu produse tradiţionale din Bucovina, fără conservanţi şi cu 90 % carne) 
- 50 ml lapte 
- 3 fire de ceapă verde tocată 
- câteva fire de mărar prospăt tocat 
- sare şi piper 

Tacticos, Prinţul toarnă puţin ulei de porumb într-o tigaie şi împrăştie cu voioşie ceapa, jambonul şi cârnaţii. Îi lasă să se împrietenească doar câteva secunde, apoi îi scaldă cu ouăle bătute cu lapte, sare şi piper... Amestecă totul bine, înainte de final adaugă mărarul proaspăt tocat şi gata! Omleta Spătarului este omletă magică. Dispare din farfurie până să-mi zică prinţul... Poftă Nebună!

Bucataras.ro saluta initiativa Ancutzei!

Comentarii (20)

06.10.2011, 09:00

Gaby,nici eu nu insist,dar macar incerc

Ina

Ina
08.10.2011, 19:46

Felicitarile mele pentru blog si pentru modul deosebit de prezentare a retetelor
Cat despre bunicute...

08.10.2011, 20:49

Chiar frumos! Si site-ul si retele, dar mai ales cum sunt povestite

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia