Alimente care interacţionează cu efectul medicamentelor

Postat de Sidy in Alimente pe 23 Apr 2015, 09:09

Alimente care interacţionează cu efectul medicamentelor

Există câteva alimente pe care trebuie să le eviţi atunci când urmezi un tratament medicamentos, deoarece interacţiunea din ele poate să-ţi pună sănătatea în pericol.

Iată care sunt alimentele şi medicamentele care nu trebuie combinate, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

<<1. Grapefruitul interacţionează cu peste 200 de medicamente. El blochează descompunerea medicamentelor şi împiedică eliminarea lor, precum şi a toxinelor.

Nu consuma grapefruit dacă urmezi un tratament cu: Xanax, Zoloftantialergenice, Cardarone, Coumadin, Tegretol,cancer: Tamoxifen, Vincristine, , Norvir , tratamente pentru prostată: Proscar (finasteride, dutasteride, duagen), maladii cardiace, hipertensiune arterială, blocanţi ai canalelor de calciu: Adalat , Verapamil , disfuncţii erectile: Viagra , hipercolesterolemie: Zocor, Crestor, Lipitorastm, antialgice: Codeina,antibiotice: Eritromicina, Claritromicina, Itraconazol , hormoni estradiolstimulenţi: cafeina.


2. Brânzeturile fermentate, vinul, berea nu se asociază cu antidepresivele.

  • Brânzeturile fermentate sunt caşcavalul, telemeaua, brânza de burduf, Camembert, Roquefort, ne spune prof. dr. Mencinicopschi care atrage atenţia că acestea, vinul roşu şi berea dacă sunt  combinate cu antidepresive pot să declanşeze crize severe de hipertensiune arterială. 

3. Carnea de ton, niciodată în combinaţie cu medicamente pentru tuberculoză. 

  • În asociere cu un tratament cu izoniazidă (care se administrează în tuberculoză), carnea de ton poate să dea reacţii alergice.


4. Carnea la grătar scade efectul paracetamolului. Carnea pregătită la grătar scade eficacitatea următoarelor tratamente: antiasmatice (aminofilină, teofilină, zileuton), analgezice (fenacetină, paracetamol), anxiolitice-sedative (diazepam), antiaritmice (propanolol, verapanol), antidepresive (imipramidă, amitriptilină), antipsihotice (haloperidol, clopazină), inhibitoare virale utilizate în HIV-SIDA (ritonavir).


5. Dulciurile nu se asociază cu tratamente pe bază de cortizon. Specialistul în nutriţie avertizează că alimentele dulci nu trebuie asociate cu tratamentele pe bază de cortizon, deoarece cresc riscul de apariţie a diabetului zaharat.


6. Produsele lactate nu se asociază cu tetraciclina. Nu consuma lapte, iaurt, brânză când iei antibiotice, în special tetraciclină. „Ionii de calciu, magneziu şi fierul conţinute în lapte împiedică absorbţia tetraciclinelor din tractul digestiv”.>>

Bine de retinut (le-am primit pe E mail)!

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]