8 feluri de mancare care te pot omori

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 6 Iul 2015, 14:54

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Multe alimente sau feluri de mancare pot cauza alergii grave, dar  exista unele care sunt pur si simplu un fel de ruleta ruseasca culinara. De asemenea, pe unele dintre ele le consumama zilinic, fara sa stim ca daca crestem cantitatile putem ajunge la un pas de moarte.  

Mai jos am enumerat cateva dintre felurile de mancare care te pot omori, si nu pentru ca ar contine cantitati exagerate de colesterol:

1. Fugu

Este o delicatesa japoneza preparata din pestele arici. Insa, bucatarii care prepara acest fel de mancare au nevoie de ani intregi de pregatire pentru a primi licenta de a gati Fugu. De ce? Pentru in ficatul, intestinele si ovarele acestui peste se gaseste o substanta de o mie de ori mai otravitoare ca cianura. 

Acest lucru se traduce prin faptul ca daca delicatesa din peste nu este pregatita corespunzator, poti muri instant. 

2. Fructul Ackee 

Acesta este fructul national al Jamaicai, iar atunci cand nu este copt, fructul este extrem de otravitor. De fapt, nu fructul in sine, ci semintele acestuia care contin hipoglicin, o toxina ce poate produce o hipoglicemie grava.

De aceea, jamaicanii asteapta ca acest fruct sa cada din copac inainte de a-l consuma.

3. Cassava 

Suna exotic, ca ceva ce romanii nu prea consuma. Insa, din cassava se face tapioca, iar atunci cand nu este preparata cum trebuie, cassava poate produce cantitati mici, dar letale, de cianura. 

4. Scoici de sange 

Sunt niste scoici care se gasesc in Oceanele Indian si Pacific. Se consuma mai ales in Japonia si Australia, iar de curand s-a descoperit ca unele dintre ele pot provoca hepatita A, care are un impact devastator asupra ficatului.

5. Rubarba 

Rubarba este folosita la noi in prajituri, limonade si multe mancaruri. Insa, frunzele contin niste substante care se numesc oxalati. Ingerate in cantitati mari, frunzele de rubarba pot cauza dificultati in respiratie, arsuri ale cavitatii bucale, in unele cazuri, chiar moartea.

6. Cartofii

Atunci cand sunt verzi, cartofii contin solanina si chaconina, doua substante toxice pentru organism daca sunt ingerate in cantitati mari. Dar, nu te ingrijora prea tare, atunci cand sunt gatiti, cartofii pierd aceste substante. 

7. Nucsoara 

Ingerata in cantitati mari, nucsoara poate provoca stari de greata, de voma, de halucinatii, diaree si deshidratare. In unele cazuri, poate duce la moarte. 

8. Sannakji

Este o specialitate din bucataria coreeana, aceasta consta in tentacule de caracatita care inca se mai misca sau chiar pui de caracatita consumati de vii. Nu de putine ori, tentaculele raman lipite de peretii interiori ai gatului, putand duce la moarte prin asfixiere. 

Sursa foto: globeholidays.neteasytimegallery.com, culinar.ro, funnyjunk.com
S
ursa articol: buzzfeed.com

Comentarii (5)

06.07.2015, 16:01

nu mananc din astea )))

06.07.2015, 16:48

Interesant

06.07.2015, 17:33

Foarte interesant!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia