Zucchini si dovleceii

Postat de Irina in Legume pe 8 Mai 2009, 22:18

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Zucchini si dovleceii

Zucchini si dovleceii apartin aceleiasi familii din care fac parte pepenii, dovlecii si castravetii. Contin vitamina C, citeva dintre vitaminele B, dar si magneziu, care ajuta la functionarea normala a muschilor si a nervilor...
Zucchini sunt mai bogati in substante nutritive decat dovleceii. Mai contin acid folic si potasiu, fara a avea multe calorii. De aceea sunt recomandati persoanelor care vor sa slabeasca. Alegeti dovlecei mici, cu coaja lucioasa si cu textura ferma.

Idei de preparare:

 - se umplu dovleceii opariti cu bucatele de branza feta si se presara cu pesmet aromat cu usturoi;

 - cubulete de dovlecei se pot adauga la sosurile pentru paste;

 - zucchini pot fi taiati sub forma de betisoare mai groase (ca niste cartofi pai), apoi prajiti putin si serviti cu un sos savuros;

 - Dovleceii crescuti prea mult pot fi folositi ca vas pentru servit.

Stiati ca: 

Florile de zucchini se pot servi crude in salate, sau se pot umple cu branza si verdeturi ???

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]