Zucchini si dovleceii apartin aceleiasi familii din care fac parte pepenii, dovlecii si castravetii. Contin vitamina C, citeva dintre vitaminele B, dar si magneziu, care ajuta la functionarea normala a muschilor si a nervilor...
Zucchini sunt mai bogati in substante nutritive decat dovleceii. Mai contin acid folic si potasiu, fara a avea multe calorii. De aceea sunt recomandati persoanelor care vor sa slabeasca. Alegeti dovlecei mici, cu coaja lucioasa si cu textura ferma.
Idei de preparare:
- se umplu dovleceii opariti cu bucatele de branza feta si se presara cu pesmet aromat cu usturoi;
- cubulete de dovlecei se pot adauga la sosurile pentru paste;
- zucchini pot fi taiati sub forma de betisoare mai groase (ca niste cartofi pai), apoi prajiti putin si serviti cu un sos savuros;
- Dovleceii crescuti prea mult pot fi folositi ca vas pentru servit.
Stiati ca:
Florile de zucchini se pot servi crude in salate, sau se pot umple cu branza si verdeturi ???