13 Secrete despre prepararea painii

Postat de Lau in Tipsuri pe 1 Dec 2011, 22:23

13 Secrete despre prepararea painii

1. Toate ingredientele trebuie sa aiba temperatura camerei cand se prepara aluatul.

2. Cu cat acesta va fi framantat mai mult si mai temeinic, cu atat mai pufoasa si mai fina va iesi painea.

3. Aluatul trebuie sa aiba timp sa creasca in liniste, la o temperatura constanta de circa 22ºC.

4. A crescut suficient cand a ajuns la maximum de volum, nu neaparat cand s-au scurs un numar prescris de minute.

5. Sarea si drojdia nu se tolereaza reciproc – de aceea nu trebuie sa fie puse niciodata impreuna in aluat.

6. Se pot adauga mirodenii: coriandru, chimen sau piper. Se mai pot pune si 1-2 linguri de seminte de floarea-soarelui sau de in.

7. Se impunge aluatul cu un deget, apoi se ia degetul: daca urma acestuia este inca vizibila, dospirea s-a incheiat. Aluatul va da inapoi daca nu va ajunge in cuptor nici dupa cel tarziu 3 ore dupa dospit.

8. Pentru a scapa de bulele de aer formate in timpul dospitului, aluatul se bate energic inainte de a fi modelat in forma finala. Se mai framanta cateva minute cu pumnii.

9. Aluatul moale care a crescut prea mult se va coace intotdeauna in forma, deoarece daca se asaza pe o tava se risipeste si se aplatizeaza.

10. Pentru paine toast se foloseste faina de grau fina si numai 1/2 lingurita de sare; aluatul se asaza intr-o forma de cozonac unsa. Se acopera si se lasa sa creasca cca 1 ora. Apoi se cresteaza suprafata cu un cutit ascutit si se coace 40-50 minute la cuptorul incins la 200 de grade Celsius.

11. Painea dospita coapta in casa este buna proaspata – se pastreaza 1-3 zile.

12. Pentru a modela chifle, se face un rulou gros de aluat, se taie felii si se modeleaza bile cu mana. Painea sau chiflele devin crocante, fara a fi tari, daca se pune in cuptor un bol cu apa.

13. Painea va capata un luciu apetisant daca se unge cu apa sau galbenus de ou.

articol preluat de pe  lumearetetelor.ro

Comentarii (3)

06.12.2011, 16:06

01.06.2012, 22:28

maine voi incerca!!!!

Lau

Lau
02.06.2012, 09:26

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola